/ egy /

1.2K 52 2
                                    

//lilo devlin//

Azonnal kinyomtam az ébresztőórámat a telefonomon, amint elkezdett csengeni. Hevesen dobogó szívvel és nagyokat pislogva néztem a mellettem lévő ágyra, ahol Katie, a legjobb barátnőm, felém fordulva, tátott szájjal, felhúzott orral és a takaróját magához ölelve aludt.

Visszaejtettem a fejemet a párnák közé, viszont amint visszacsuktam a szemeimet, éreztem, hogy mennyire húz vissza az ágy.

Így hát újra felültem, majd lekászálódtam az ágyról és az éjszaka földre lökött takarómat felvettem, majd visszadobtam a matracra.

Barna hajtincseim közé túrtam, majd rögtön elvettem a fekete hajgumik egyikét az éjjeliszekrényről és felkontyoltam a hajamat a fejem tetejére.

Eközben halkan, és lábujjhegyen átlépkedve a ruhákon, flakonokon és a boros üvegek között szlalomozva indultam a fürdőszoba felé.

Tegnap foglaltuk még csak el a hotelszobát, mégis már úgy nézett ki az egész, mint egy csatatér. És nem tudtam meglepődni rajta, hiszen Katie maga volt a rendetlenség királynője.

A fürdőszobába érve rögtön a mosdókagyló elé álltam, hogy arcot és fogat mossak, mivel ki nem állhattam a reggeli szájszagot és nem volt se konyhám, se tejem, se kakaóporom, hogy felkelés után egyből egy bögre kakaót tudjak csinálni.

Szobaszervizt pedig még nem akartam rendelni, mert azzal felébresztettem volna Katiet.

Miután elvégeztem a dolgaimat a fürdőben, magamhoz vettem Katie egyik mélyvörös rúzsát a neszesszeres táskájából, hogy véletlenül se az enyémet csorbítsam ki, majd azt a markomba fogva visszalopakodtam alvó barátnőmhöz.

A két ágy közé sétáltam, majd leguggoltam Kat mellé és egy kis vigyorral az arcomon vizslattam az arcát egy ideig.

Szőkésbarna haja kócosan lógott egy összefogott kontyba a párnáján – fel nem tudtam fogni, hogyan tud konttyal aludni –, az arca kisimult volt, ajkai tátva voltak, és ezer százalékig biztos voltam benne, hogy bevolt dugulva az orra a tegnap elfogyasztott alkoholmennyiség miatt.

Életemben nem találkoztam még egy olyan személlyel sem, akinek bedugul az orra, miután sok alkoholt fogyaszt. Ez pedig csak egy fura tulajdonsága volt az előttem fekvő lánynak, amikkel általában cinkelni szoktam. Néha már én is megsajnáltam, hogy milyen gonosz vagyok vele.

Aztán rá két másodpercre pedig bevallottam magamnak, hogy nem is sajnálom őt, csupán csak egy seggfej vagyok, és jól szórakozom rajta.

Katie egy gyönyörű széplány volt, és ezt tudta is magáról, de mégis melyik lány ne akadna ki, hogy ha egy ilyen pillanatát megörökítenék, és azt viszontlátná, mondjuk a közösségi oldalakon?

Én pedig hát a legjobb barátnője voltam, ráadásul, mint már említettem, egy pimasz seggfej, még szép, hogy éltem a lehetőséggel.

Lehúztam a rúzsról a kupakot, majd feltekertem azt és óvatosan elkezdtem felmázolni sima homlokára a következő betűket: bday girl.

Elvigyorodtam, mikor megmozdult, kezével megdörzsölte az orrát, majd tovább aludt. Nem ijedtem meg, hiszen tudtam, hogy másnaposan biztosan nem fog felkelni arra, ha egy rúzzsal finoman simogatom a bőrét.

Na de ez még a fele sem volt annak, amit készültem vele tenni.

Miután végeztem a felirattal a homlokán, felhúzta az orrát, majd szipogni kezdett, végül még nagyobbra tátotta a száját. Kezemet az ajkaimra szorítottam, nehogy feltörjön belőlem a nevetés, majd kiegyenesedtem és a telefonom után nyúltam, ami az éjjeli szekrényen pihent.

share • h.s • (Befejezett)Where stories live. Discover now