MUTLAKA OKUYUN!

151 32 15
                                    


بسم الله الرحمن الرحيم.

⚠️ Aslında kadınlar güzel sözlere aldanırlar. Duydukları güzel sözlere çabuk inanır, doğru kabul ederler. Peki bu kadınlara güzel sözler söyleyip, onları aldatan kim? Tabii erkekler. Ne yazık ki bu toplumda şehvetine köle olmuş ne çok müslüman görüyoruz. Ve fitnelerin çoğalmasında internetin rolü az değil. Çünkü gerçek hayatta "takvalı" gibi görünen müslüman erkekler sosyal medyada haramları rahat işleye biliyorlar. Kadınlar da.

🔸En önemlisi haramlara başlarken hep "akhi ukhti" "bacım, ahim, kardeşim, bacıcan" gibi sözlerle başlıyorlar. İlk tanışlıklar böyle oluyor hep. Tabii şeytan onları eline geçirmiş artık.

🔹İlk önce karşılıklı nasihatler, güzel sözler başlar. İşte müslüman böyle olmalı, öyle olmalı.... Ve zamanla aralar açılır, dostluk sevgiye dönüşür.

🔸Haramlar büyüyor, Allahtan başka kimsenin görmediği o ekranda parmaklar haram yazıyor, gözler harama bakıyor, melekler de kayd eder.

🔹Çoğu zaman aşk olmasa bile haram konuşmalar uzun uzadıya devam eder.

⚠️ Ey müslüman erkek! Sen o kadınla konuşur, ona nasihat eder onu haramlardan çekindiriyorsun. Peki onu haramdan çekindirirken, onun seninle konuşması haram değilmi? Ona nasihat ederken, benle konuşman yasak, Allah yasak etti dedin mi hiç? Vicdanını önüne koy ve iyi düşün. Sen Allahtan hiçmi Korkmazsın? Ekranda güzel sözler yazarak kadının gönlünü aıma çabasındasın. Allah senin parmaklarınla yazdıklarını ve kalbindekini en iyi bilen değilmi? O benim kardeşim, müslüman bacım. Onu Allah için seviyorum diyorsun. Onu Allah için sevdiğinden ötrü mü onu harama sürüklüyorsun?

Ve gerçek hayatta kuranı yüzünden okuyamiyan, namazı dosdoğru kılmayan erkekler sosyal medyada "şeyhul allame" oluyorlar. "Kopyala yapıştır" işlemini çok güzel başaran bu müslümanların asıl gayretleri nasihat etmek insanları günahlardan çekindirmek değil de, kendi şehvetlerini mutmain etmek, namahrem kadınlarla konuşarak işledikleri bu haramdan hazz almaktır.

🔶 Tabii hanım kardeşimiz meselenin farkında değil. Üstelik islama yeni gelmişse, islamı öğrenmek çabasındadır. Bilmediği pek çok konu vardır. Birer birer erkeye sorar ve o da cevabı bulmak için kendisini perişan eder halde. Mesele buyken kardeşlerim, insanoğlunun düşmanı olan şeytan boş durmaz tabii.

Şeytan ilk önce ona sevdiğini söyle demez tabii. İlk önce bazı sorular sokar ortaya. Mesela.

Erkeğin kadın üzerinde olan hakları nelerdir? Kadının hakları? Sonra siz nasıl bir kadınla evlenmek istersiniz?

Bilmem ben takvalı, dürüst, itaatkar, dinine bağlı bir kadın istiyorum. İşte Aişe, Hatice annemiz gibi falan. Hanım kardeşimizde işte bende cihad eden erkek istiyorum, dininden taviz vermeyen erkek istiyorum ve b.

Ve daha sonra ikisi de bulmuş istediği erkeği ve kadını. Seviniyor her ikisi. Ve şöyle derler. Keşke senin gibi birisi çıksa karşıma da evlensem. Senin dinine bu kadar bağlı olman çok güzel. Şu zamanda böyle müslümanların olması beni çok sevindiriyor derler. Ve kısa süre sonra aşk hayatına ayak basarlar...

🎈Ve bundan sonra haramlar işlenmekte, Rabbimin razı olmayacağı ameller işlenmektedir. Resimler atılmakta, Allahın gazap edeceği sözler söylenmektedir.

Sen ey erkek kardeşim!  Hani sahabe gibi kadın istiyordun? Sahabe kadınları haram erkeklerle böyle konuşuyormuydu? Sahabe kadınları namahremlere aşk sözleri söyler, kendi resimlerinimi atardı?

Ve sen ey hanım kardeşim! Hani dininden taviz vermiyen erkek arıyodun? Kendi şehfetine mani olamiyan, onun esiri olan bir insan dinine nasıl sahip çıkıcak? Yarın seninle evlense bile sana nasıl sahip çıkıcak?

Demek ki, kardeşlerim asıl mesele kendi nefsini mutmain etmektir. Aslında bunlar mümin erkek ve kadın arıyorum derken, haram ilişkiler kurarak şehfetine hazz verme çabasındalar.

🎈İbn Kayyımın şöyle bir sözü var. Bu gün sevilen yarın sevilmeye bilir. Bu gün sevilmeyen yarın sevile bilir.

🍂 Bunlar ne kadar da seni Allah için seviyorum deseler dahi haram ilişkiler olduğu için bir süre sonra sevgi kayb olacak yerini hüsran alacaktır. Ve malesef bu hüsranı daha fazla kadınlar yaşar. Hatta evlendikten sonra, kısa bir süre içinde boşanmaya mecbur kalacaklar.

🍂 O kısa lezzetin yerini hüsran, göz yaşları, üzüntü ve keder alır. Işıklı dünya kendilerine karanlık olur. Tabii Rabbimiz bize zülum etmez. Kendi ellerimizle yaptığımız işlerin karşılığını görüyoruz ancak.

🍂 Çünkü sosyal medyadaki insanların 100de 90ı maskeli insanlar. Asıl yüzlerini gizleyerek, takvalı, ihlaslı, ilimli numarası yapan insanlar. Ama zaman geçtikçe gerçekler ortaya çıkar, gizlemiş oldukları hakikatleri Rabbimiz ortaya çıkarıyor.

🍂 Bundan ötrü Rabbim bizler için bir sınır belirledi. O sınırı aşıp ta, mutlu olan bir insan hiç görmedim. Esas mesele sizin ciddi olmağınız değil, Allahın belirlediği yasaklardır. Sizler Allahtan sakınır, sınırlarını gözetirseniz ancak bu zaman mutlu bir yuva sizi bekliyor olacaktır.

🎈Ve son olarak tüm müslüman erkeklere Allahtan korkmayı tavsiye ediyorum. Kadınlar zayıf yaratılmıştır. Onların zayıflığından faydalanarak kendinizi ve onları ateşe sürüklemeyin. Allahın koyduğu sınırları gözetleyip, iffetli olmaya çalışın. İster sosyal medyada, ister gerçek hayatta Allahtan korkun.

🎈Aynı zamanda müslüman bacılar. Gelecekte evleneceğiniz kocanıza şimdiden ihanet etmeyin. Namahrem erkeklerle konuşup, aşk yaşayıp sonra da ayrılıp başka müslümanın namusu olmayın. İffetinizi koruyarak Allahın sizin kaderinize yazdığı insanı bekleyin. Vallahi böyle olduğu zaman Rabbim sizi mutlu eder. Sizin Allah için terk ettiğinizi Allah helal olarak size vericektir.

En doğrusunu Allah biliyor.
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته.

~ MASUMİYET ŞİARIMIZDIR ~Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin