|7. kapitola| NIE-VEĽMI-DLHÝ ZOZNAM SLEČNY MÚDREJ

1.7K 139 3
                                    

James unavene skočil na hromadu mäkkých vankúšov v komnate najvyššej potreby a prehnane hlasno si vzdychol. Sirius zhlboka zívol a stočil sa na svojej posteli - ako pes - do klbka.

,,Myslím, že by to pre dnešok stačilo," zamrmlal ledabolo a zavrel oči.

,,Úplne súhlasím, chlpáč," prikývol James a upravil si jeden z vankúšov pod hlavou.

,,To si zo mňa robíte srandu, nie?" vyštekol Remus vyčítavo, rukami prekríženými na hrudi. ,,Vstávajte! Hneď!"

Tichošľap pomaly otvoril jedno oko, a opatrne sa na svojho kamaráta pozrel, akoby sa bál, že prišiel o rozum.

,,No tak, Námesačník ... To predsa nemôžeš myslieť vážne. Veď len za dnešok som strávil v knižnici dlhšiu dobu, ako za celý svoj život. Je skoro polnoc. Som šialene unavený. Musíme sa všetci trochu prespať," argumentoval zúfalo.

James s úškrnom povedal: ,,Úplne s ním súhlasím."

,,Predsa sme tým trom sľúbili, že sa s nimi po dvanástej stretneme. A keď sa raz za život nevyspinkáte do ružova, tiež sa nič hrozné nestane," podotkol vyčítavo.

Paroháč a Tichošľap sa po sebe pozreli, pokrčil ramenami a potom opäť zavreli oči. Remus zavrtel hlavou a len na nich zlostne pozeral, kým ho nevyrušil zvuk otvárajúcich sa dverí. Vyľakane vyskočil a stlačil v dlani prútik. Upokojil sa až vo chvíli, keď zbadal tváre Rona a Harryho.

,,Kde ste?" vypálil Weasley a ľahko sa zarazil, akonáhle Lupina zbadal, pretože si už Záškodníci kúzlom stačili vrátiť späť svoju vlastnú podobu.

,,Tým dvom sa nechce vstávať," zahundral Námesačník a kývol hlavou ku svojim dvom kamarátom.

,,A kde máte Hermionu?" spýtal sa zvedavo.

,,Počká na nás vo Vstupnej sieni. Vraj si potrebuje ešte niečo zariadiť," zamumlal Harry a snažil sa veľmi neskúmať tvár svojho otca, ktorá bola takmer na nerozoznanie od tej jeho.

,,Celý deň sme strávili v knižnici hľadaním. Môžeme pokračovať zajtra," vysvetľoval Sirius ospalo ich počínanie svojmu budúcemu krstnému synovi.

,,Už tak máme málo času. Čím skôr ten časovrat nájdeme, tým lepšie pre nás. Navyše teraz v noci nás nebude nikto rušiť. To sme už zariadili," zavrtel Potter junior hlavou.

James sa znovu uškrnul. ,,Pozri sa, synak," povedal prehnane vážnym tónom, ,,ked budeš v mojom veku..."

,,Som teraz o niečo starší ako ty," namietol Harry.

,,Aha... Tak inak. Až raz budeš mať svoje vlastné deti, tak ako ja..."

,,Ty teraz teoreticky žiadne deti ešte nemáš," opäť ho prerušil.

,,No proste, skrátka a jednoducho povedané, my nikam nejdeme. A bodka. Ide sa spať. A ty tiež padaj do postele," vzdal to a namrzene zavrčal.

Harry si vymenil jeden krátky pohľad s Ronom, potom obaja vytiahli prútiky, a bez toho aby sa ktokoľvek stačil opýtať, čo s nimi zamýšľajú, ľahko s nimi mávli a namierili ich na dvoch Záškodníkov.

,,Aquamenti!"

,,Čo to..." vykríkol Sirius prekvapene a prudko sa posadil, keď ho do tváre udrel prúd ľadovej vody. Jamesovi prekvapením zabehlo.

,,No dobre, dobre ... už ideme," zamrmlal rezignovane a snažil sa lemom habitu zotrieť kvapôčky zo svojich okuliarov. ,,To sme sa to dočkali peknej budúcnosti. Môj vlastný syn ku mne nemá žiadnu úctu," povzdychol si, zatiaľ čo sa Remus pobavene pochechtával.

Harry sa zaškeril. ,,Len sme vám chceli ukázať tú najlepšiu variantu, ako by ste dopadli, keby vás z tých postelí dostávala Hermiona," vysvetlil nevinne.

,,Najlepšiu?" nadvihol jedno obočie Tichošľap.

,,Najlepšiu. Ona by totiž bola schopná na vás poslať kŕdeľ rozzúrených vrabcov. A verte mi, že to naozaj nie je veľmi príjemné," povedal Ron.

,,Páni. Musím uznať, kamoš, že ma to dievča začína trochu desiť," poznamenal Sirius potichu k Jamesovi.

Harry, ktorý ho začul, sa uškrnul ešte viac. ,,To je normálne. Nás už desí takmer osem rokov."

,,Tak aký máte plán, slečna Múdra?" pretiahol s úsmevom Sirius keď dorazili do vstupnej sieni a stále sa snažil vytrepať si zo strapatých vlasov vodu.

Hermiona si jeho a Jamesa premerala pohľadom, ako by sa snažila prísť na to, prečo sú celí mokrí, keď si však všimla naoko nevinné, pri tom však pobavené výrazy svojich dvoch najlepších kamarátov, dala si veľmi rýchlo dve a dve dohromady a radšej sa rozhodla celú túto situáciu nekomentovať.

,,Trochu som premýšľala (Harry a Ron za jej chrbtom pretočili oči v stĺp) a urobila som krátky zoznam miest, kde by mohol byť ten obracač ukrytý a ktoré musíme ešte teraz v noci prehľadať," vysvetlila a vytiahla z vrecka habitu obsiahly pergamen.

,,Krátky? Zrejme máme rozdielne názory na význam tohto slova," zhrozil sa Black.

Hermiona mu venovala podráždený pohľad, zatiaľ čo sa Ron snažil zamaskovať pobavené uchechtnutie zakašľaním.

James pískol. ,,Páni. Tu sa nás asi vážne chceš čo najskôr zbaviť, že?"

Grangerová sa teraz ľahko pousmiala. ,,Jeden Potter mi tu bohato stačí."

,,Hej!" ohradil sa Harry dotknuto.

,,A Siriusa by som musela asi zabiť, keby som s ním bola nútená tráviť celý tento školský rok," pokračovala Hermiona.

,,To hovorí celkom veľa ľudí," pokrčil Tichošľap ramenami.

,,Jedine Remus by mi tu nevadil," dokončila svoju reč Grangerová.

Námesačník sa samoľúbo uškrnul a víťazoslávne sa zahľadel na svojich dvoch kamarátov. ,,Tu ide vidieť, kto z nás troch je najlepší," potľapkal ich po ramenách.

James a Sirius si vymenili pohľad a zavrteli neveriacky hlavami.

,,Takže, čo sa tých miest týka..." vrátila sa Hermiona späť k pôvodnej téme. ,,Asi by sme sa mali rozdeliť. Predsa len ich nie je úplne najmenej ..." priznala.

,,Naozaj?" zašepkal si sarkasticky pre seba Sirius.

,,Ja pôjde prehľadať šatňu chrabromilského metlobalového družstva," ponúkol sa Harry okamžite. ,,A potom sa pôjdem pozrieť na ihrisko."

Hermiona prikývla.

,,Dobre. Potom sa všetci zídeme tu vo Vstupnej sieni, áno? Okolo tretej ráno. A dohodneme sa, čo ďalej."

,,Počkaj!" zavolal James na Harryho, ktorý už bol skoro pri vysokých dubových dverí. ,,Pôjdem s tebou."

Mágia času | harry potterWhere stories live. Discover now