|12. kapitola| NESKUTOČNE SKUTOČNÉ

1.5K 144 1
                                    

Podľa veľkých hodín bolo päť minút pred večierkou, takže hlavné chodby Rokfortského hradu boli prázdne. Sirius a James sa skrývali v jednej z ukrytých tmavých chodbičiek v blízkosti komnaty najvyššej potreby.

,,Ja zoženiem ostatných, a ty tu zatiaľ počkaj," navrhol Sirius.

Jeho kamarát prikývol. Tichošľap sa rozhliadol okolo a tryskom sa vydal ku knižnici, kde - ako aspoň dúfal - nájde ostatných.

Paroháč sa unavene oprel o stenu. Za tie dva dni sa toho stalo toľko, že všetky dobrodružstvá, ktoré zatiaľ zažil, boli v porovnaní s týmto nič. Zmáhala ho únava a hádam by zaspal aj takto na chodbe, keby ho nevyrušil ženský hlas.

,,Harry? Už som si hovorila, že to zase dnes nestihneš," 

Vydesene otvoril oči a pozrel sa smerom odkiaľ hlas prišiel. V prítmí, ktoré v chodbe panovalo, zbadal dievčinu s ohnivými vlasmi, ktorá sa k nemu blížila s neodolateľným úsmevom.

James ju okamžite spoznal. Bola to Ginny. Harryho frajerka. Ticho prehltol a nevedel, čo má teraz robiť.

"Harry? Deje sa niečo? Vyzeráš nejako zvláštne," povedala Ginny a zarazene si prezerala chlapcovu tvár. Vyzeral síce ako Harry, no nebol to on, tým si bola istá. Nemal smaragdovo zelené oči, ale orieškovo hnedé, chýbala mu na čele jazva, mal ostrejšie rysy tváre a jeho stavba tela bolo o čosi mohutnejšia.

James si všimol zmetenosť na jej tváry a jeho myseľ pracovala na plné obrátky. Keď v tom sa Ginine oči rozšírili. Paroháč sa otočil a s hrôzou si všimol Harryho stojaceho niekoľko metrov opodiaľ.

,,Má byť toto nejaký nepodarený žart?" spýtala sa Ginny po chvíli a potom svoj zamračený pohľad venovala Jamesovi. ,,Transfigurácia ti nikdy veľmi nešla Ron." 

Obom chlapcom došlo, že si zjavne myslí, že Harry s Ronom si z nej chceli vystreliť. 

,,Vieš Ginny, toto nie je Ron... my- teda on..." koktal Harry, snažiac sa to Ginny nejako vysvetliť ,,To je môj otec a nie Ron. James Potter." 

,,Harry, tvoj otec je..." začala po chvíli ticha Ginny opatrne.

,,Áno, viem. Ale toto je on z minulosti. Sedemnásť ročný James Potter."

Paroháč venoval prekvapenej Ginny široký úsmev. ,,Teší ma."

,,To... Ako..." 

,,Rád by som ti to vysvetlil Ginny no je to veľmi komplikované a nemáme čas. Sľubujem ti, že potom ti všetko poviem," povedal Harry a jemne ju pobozkal na pery. Potom sa rýchlim krokom vybral ku Komnate najvyššej potreby.

,,Rád som ťa spoznal," povedal James, a predtým ako sa rozbehol za svojim synom sa červenovláske komicky uklonil.

Ginny Weasleyová ešte chviľu nepohnuto stála na mieste a potom sa hurónsky rozosmiala. A to si myslela, že po Voldemortovej smrti sa všetky šialené dobrodružstvá v živote Harryho Pottera skončili.

***

,,Nebude ti mať za zlé, že si jej to nepovedal?" spýtal sa James ked zastali pred prázdnou stenou.

,,Ginny to pochopí," povedal sebaisto Harry a trikrát sa prešiel okolo kamennej steny.

,,Ked si zbalil takúto babu tak musíš mať sakramenské šťastie. Väčšina dievčat by s tebou za niečo takéto mesiac neprehovorila. A ešťe k tomu je to kus," žmurkol na Harryho.

,,A tiež je to moja frajerka, James," uškrnul sa Harry.

,,Ja viem. Navyše ja mám Lily. Teda budem mať," prikývol Paroháč a otvoril dvere do komnaty, v ktorej už čakali ostatní.

Mágia času | harry potterOù les histoires vivent. Découvrez maintenant