Inceputul amiciei hetaliene

39 5 0
                                    

In aceeasi zi, in care cei 4 protagonisti s-au intalnit in sala de limba rusa , au facut cunostiinta inca 2 fete , care aveau sa fie foarte apropiate...si anume Isa si Andre.

Andre POV:

Asta e prima mea zi de facultate. De asemenea , e prima data cand ma aflu in Viena. Ma duc cu ajutorul hartii de pe telefon pana la facultate, apoi pun telefonul pe silentios si il bag in geanta mea bleu. Ma uit pe liste dupa numele meu , dupa aia ma invart pana ajung in sala de bulgara. Acolo vad o fata cu ochii verzi si cu parul lung si saten. Ea statea pe al doilea rand din fata. Vazandu-ma dezorientata , mi-a facut semn sa vin . 

-Salut .

- Buna , sunt Elisabeta , cum te numesti ?

- Andreea, dar te rog, striga-ma Andre-kun . Te deranjeaza daca stau langa tine , Elisabeta-san?

- *Chicoteste* Nu e nici o problema. Dar nu e musai sa-mi pui o terminatie. Si sper sa ne putem ajuta reciproc. Nu o sa-ti fie greu pe aceasta sectie?

- *Ma asez* Iti multumesc mult. Intr-adevar, n-am inclinatie catre limbi straine , dar la bulgara am invatat alfabetul chirilic , iar la japoneza am facut niste meditatii cu amica mea, Anca-san. Si pentru orice eventualitate , mi te poti adresa cu orice gen doresti ca si asa eu ma comport ca un gen neutru.

Deodata intra un domn tanar , slab si inalt. Acesta avea ochii verzi si parul scurt si negru si tinea cu el un bat pe post de aratator. 

- добро утро (Dobro utro = Buna dimineata) . Ma numesc Alexander Botev si incepand de astazi voi fi profesorul vostru de limba bulgara. Este avantajos pentru cei care vor sa viziteze locuri mai putin cunoscute din Bulgaria. Oricum, fara alfabetul chirilic nu putem face nimic , asa ca voi acorda o atentie speciala pe versiunea bulgareasca a scrierii chirilice si pe regulile de scriere.Cu alte cuvinte, o sa predau alfabetul si regulile de pronuntie ca sa fiu sigur ca toti le vor stii, apoi o sa dau fiecaruia o fisa s-o faca ca tema, iar poimaine va voi da test.Daca stiti deva aceste notiuni o sa va fie mai usor.

- Domnule Botev?

-Da? Care e prenumele tau ?

-Andre. Dar avem si maine ore de bulgara.

- Ups. Am uitat sa va dau programul. Lunea, miercurea si joia(primele 2 cursuri ale acestei "clase") aveti limba bulgara , martea si joia(ultimele 2 cursuri ale acestei "clase")-literatura bulgara iar vineri - cultura bulgara. Daca e nevoie transformam niste cursuri de literatura ale zilei Marti in cursuri de cultura sau de limba.A...pentru cei care mai studiaza o limba slava , va rog sa nu zapaciti limbile, bine?...Sper sa reusesc sa va captivez pe majoritatea. Si vedeti ca pe cine prind ca face galagie ca sa se bage in seama, il voi intreba ceva si daca nu ii stie ii voi pune absenta si il voi da afara.Daca vorbiti, vorbiti in soapta.,va rog.

-Acest profesor pare simpatic.*ii spun eu Elisabetei*

-Inca ceva. Daca e, va voi duce intr-o excursie in tara mea natala sa vedeti Balcicul, Varna, Burgas, Tarnovo,Vidinul, Sofia si Plovdivul. In functie de numarul de doritori voi vedea ce mijloc de transport voi folosi. Puteti veni cu prieteni sau cu veri si frati mai mici.

-Ce Fainnn!* imi spunea Elisabeta*

Domnul Burgas a predat ceea ce a planuit , a raspuns la diverse intrebari si a mai zis studentilor ce caiete trebuie sa aiba la fiecare materie in parte si ce pretentii are de la ei.

Dupa ce s-au terminat cursurile de limba bulgara de azi , am iesit cu Elisabeta la o terasa . Acolo am aflat ca avem destul de multe lucruri in comun , cum ar fi ocazionala latura infricosatoare, pasiunea mai ales pentru yaoi , latura tomboy, firea "egalitate, fraternitate..." ,ocazionalul spirit justitiar ,talentele noastre ( mai exact ea la calarit si la gatit, iar eu la desen si la glumit) , latura noastra otaku ... cu alte cuvinte puteai spune ca suntem rude daca luam personalitatea si abilitatile fiecareia. De asemenea, mi-a povestit despre copilaria ei si despre Roderich, Gilbert si Feliks , iar eu despre trecutul meu si despre cum ma simt ca om deoarece cand ma uitam in verdele ca de smarald al ochilor ei vedeam o viitoare prietenie . Ea mi-a cerut s-o anunt cand am nevoie de ajutor sau cand imi voi gasi jumatatea , apoi am vorbit cum ca daca macar una din noi ramane singura , aceea poate sta in casa celeilalte.

Você leu todos os capítulos publicados.

⏰ Última atualização: Aug 11, 2018 ⏰

Adicione esta história à sua Biblioteca e seja notificado quando novos capítulos chegarem!

CONEXIUNILE DIN FACULTATEOnde histórias criam vida. Descubra agora