Ta saken i egna händer

23 0 0
                                    

Vid det här laget var jag väldigt säker på att det spökade på gården. Allt jag sett och varit med om så visste jag att någon inte ville ha mig där. Det enda som stoppade mig var att jag inte visste vad jag skulle leta efter eller vem jag skulle prata med. Jag började att prata med Malin, hon hade ju i alla fall varit med om när hästarna var sådär konstiga. Malin stod i stallgången och sopade samtidigt som hon pratade med någon kille. Precis när jag kom gick han och Malin sken upp. 

- Såg du?! Hur snygg han var! Sa hon drömskt. 

Nu är Malin kär också, skitbra! Nu kommer hon hålla fokus på den där killen hela året. 

- Vem var det? Frågade jag för att verka intresserad. 

- Sebbe. Han är 15 och han har en egen häst. Asså, han frågade mig om jag ville ta en ridtur med honom om en kvart, så jag måste dra men vi ses sen! Sa hon och sprang iväg efter den där Sebbe.

Jag suckade och gick vidare men hann inte långt innan mamma kom springande med en stressad blick. Hon berättade för mig att Laktris fortfarande var galen och konstig, de andra hästarna behövde motioneras och att jag fick rida ut om jag ville. Jag gick med på att ta en tur på Trollet. Jag fick förbi Candys box och hon kollade surt på mig. Usch, vilken läskig häst tänkte jag. 

Jag öppnade Trollets boxdörr och utan att jag tänkte på det gick jag fram till honom och kramade om hans hals. Trollet började klia mig på benet och jag kliade honom på manken. Det verkade som jag fått en ny kompis. 

SpökryttarinnanWhere stories live. Discover now