8. Lief dagboek

87 6 1
                                    

Woensdag 28 januari

Liefste dagboek,

Vandaag was echt heel leuk! Roos heeft me haar beste vriend voorgesteld. Hij is zo knap!!!! Hij heet eigenlijk Bas. Maar Roos noemt hem Bilbo (van de Hobbit). Omdat dat een leukere naam is vind ze. Ik mag hem ook zo noemen. Hij vindt dat zelf ook een leukere naam. Roos en Bilbo kennen elkaar al sinds de kleuter school. Echt toeval dat ze dan op dezelfde middelbareschool terecht komen. De basis school hebben ze niet samen gedaan. Ze zitten niet in dezelfde klas. Want dan zou ik Bilbo wel kennen. Maar nee ik kende hem nog niet. Op de een of andere manier mag ik hem wel. Bij iedereen moet ik er een paar dagen over denken. Zo ook bij Roos. Zij dacht wel meteen dat we vrienden waren, maar ik niet. Ik heb nog één nacht liggen piekeren, maar de volgende dag waren we vriendinnen. Bij Bilbo dacht ik alleen al op het zicht, toen Roos me aan hem wou voorstellen dat we vrienden waren. Dat heb ik echt nog nooit gehad. Heel raar vind ik dit. Er zal wel een rede voor zijn. Bilbo kijkt mij echt wazig aan. Alsof hij iets in mij ziet. Alsof hij iets in mij ziet. Zal hij zien dat ik ...... Nee dat kan niet. Of toch wel? Zal hij zien dat ik anders ben? Nee toch. Dat kan niemand! Nou ik zal wel voorzichtig zijn. Ik denk niet dat hij weet dat ik een quta ben. Maar stel voor dat hij het wel weet? Als hij het openbaar maakt. Ik kan er niet aan denken. Zijn wazige blik zie ik de hele tijd voor me. En ook de krant zie ik al voor me:

Op de Fabel school in Bladerband zit een meisje genaamd Romy Bosman. Ze is heel bijzonder en gevaarlijk. Daarom wordt ze zo snel mogelijk naar een opvang voor gevaarlijke mensen gebracht. Ze is namelijk een soort weerwolf. Alleen dan geen weerwolf maar een quta. Een witte tijger die overdag een mens is. Ze zou een jongen genaamd Zay gedood hebben. Hij was al een maand vermist maar is blijkbaar opgepeuzeld door dit ongedierte.

En dan zal Roos zeggen tegen mij:

"Wat???? Waarom heb je niet gezegd dat jij hem hebt opgegeten? Dan was ik nooit vrienden met je geworden!!!! Jij stom kind!! Je hebt mijn ex vermoord!!!!" En als ik dan zeg dat ik dat niet gedaan heb zal zij weer zeggen: "Wat kun jij ongelofelijk liegen zeg! Bas heeft het toch gezegd! Bas zegt dat echt niet zomaar!"

Ik moet het Roos vertellen. Maar wat als ze het door vertelt? Ik weet niet wat ik moet doen. Alleen dat ik moet uitkijken voor Bas. En zijn wazige blik mijn kant op. Bij Roos kijkt hij niet zo. Bas/Bilbo is echt raar. Hij is knap en kijkt iedereen aan met donkergroene ogen normaal aan. En mij met een zombie blik. Ik word gewoon bang van hem. ZOMBIE!!!! Nou ik zou willen dat hij naar mij kijkt hoe hij kijkt naar iedereen!! Ik word er zelf een ZOMBIE van!!

Ik hoop dat je genoeg van de ZOMBIE te weten bent gekomen. Ik kan die ZOMBIE genaamd Bilbo niet uit mijn hoofd krijgen. Brrrrr. Ik wil van angst. Of iets anders. Ik ril gewoon van de angst dat hij mijn geheim kent. Nou welterusten. Lekker slapen.

Liefs Romy die rilt van de angst.

<><><><>

Ik ga pas veder na 5 comments!!!! Niet eerder. En ik probeer ook niet later. Nog een fijne week. Morgen laatste schooldag en dan WEEKEND!!!!!!!

Necklace of the nightWhere stories live. Discover now