--- XVI ---

496 32 7
                                    

p.o.v Vanora

Er zijn acht weken om. Eigenlijk ben ik pas over twee weken uitgerekend maar blijkbaar vind de tweeling dat ze daar lang genoeg hebben gezeten. Sinds gisteravond heb ik al hele sterke weeën. Mijn water is nog niet gebroken en ik hoop dat ze nog een weekje daar blijven. Dan heeft Macaulay nog een week de tijd om me te vinden en te redden.

Maar de weeën zijn veel te sterk waardoor ik zeker weet dat het water of morgen of vandaag al zal breken. Ik heb geen enkele hoop meer dat Macaulay op tijd komt.

Vika is verslaafd geraakt aan Kermichils gif. En Laire probeert iedere keer af te kicken door zijn gif niet te nemen maar dat lukt haar niet. Ze vertelde het me toen ik buiten was. Kermichil was binnen en Laire kwam net aanlopen. Ik smeekte haar om me te helpen. Toen kwam Kermichil naar buiten en sloeg haar. Ze kreeg geen gif van hem.

Toen ze gisteravond kwam schrok ze en vertelde snel wat er aan de hand was in het paleis. Daarna ging ze weer snel terug.

Kermichil heeft iets op de zolder gevonden wat hij heeft opgeblazen en hier gebracht. Het is een yogabal waar ik op dit moment op zit. Die bal helpt me de weeën door te komen zonder dat ik van de pijn op de grond ga liggen.

Het is nu pas zeven uur in de ochtend. Ik heb bijna niet geslapen door de weeën. Kermichil heeft wel iets geslapen maar was vanmorgen al om vijf uur wakker doordat er een hele sterke wee was en ik schreeuwde. Hij vertelde me dat ik rustig moest blijven. Als ik ging schreeuwen moest hij me met een middeltje rustig houden.

ik sta op en leun op mijn bureau stoel. Kermichil komt de kamer inlopen. 'Gaat alles goed Vanora' vraagt hij.

'Jawel' zeg ik, 'het doet alleen pijn. En ik kan geen positie vinden waarin de weeën minder pijn doen en het langer doet dan een kwartier voordat ik ze weer voel.'

Op dat moment kiest het water om te breken. Ik voel alles langs mijn benen lopen. 'Ah' schreeuw ik.

Meteen staat hij naast me. 'Kom' zegt hij, 'je moet gaan liggen.'

Ik knik en hij ondersteunt me naar het bed. Snel legt hij nog even twee handdoeken neer. Zodra ik lig hoor ik hout breken. 'Wat was dat'  vraag ik.

'Weet ik niet.'

Kermichil doet wat stappen naar de deur als Macaulay in de deuropening verschijnt. 'Neef' vraagt Kermichil verbaasd.

The Royal TwinWhere stories live. Discover now