7. De ontmoeting

12 2 3
                                    

We komen aan bij het kasteel van koning Arthis; zoals ze zeggen de 'egoïstische' koning. Hij wil dat ik met zijn lelijke zoon trouw. Ik zal nooit gelukkig worden...

Ik heb wel een schattige jongen gezien. Hij is zowat even als oud als mij, zo'n 18 jaar. Ik denk dat ik iemand hem Tobias heb horen noemen. Tobias werkt als een van de bewakers aan de poort en hij is heel oplettend. Elke keer als ik langs de poort ga zeg ik gedag, dat is het minste dat ik kan doen als prinses.

Tobias>>>

Prinses Kristina>>>

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Prinses Kristina>>>

Mijn moeder stapt als eerste binnen in de balzaal, vol trots en vol vertrouwen

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Mijn moeder stapt als eerste binnen in de balzaal, vol trots en vol vertrouwen. Ik wankel eigenlijk meer op mijn hoge schoenen en zware jurk. Waarom moest ik nu toch weer een prinses zijn? Ik word uit mijn gedachten wakker door mijn moeder die iets tegen me fluistert: ''Komaan Kristina wees een beetje hoffelijk(!)''

Met een neplach stap ik op prins Bruno en koning Arthis af. Prins Bruno doet zelfs niet de moeite om mij aan te kijken. Hij zit alleen maar te kijken naar hoe de andere dansen. Als ik niet met hem trouw komt er oorlog tussen onze landen want het gaat niet goed met Silvania (het land van koning Arthis).

Ik word wakker door een geklop op de deur van mijn kamer; het is Tobias. ''Ik moet u komen halen van prins Bruno, hij wil een wandeling op het strand maken met u'' Ooh fijn, dat er ook nog bij denk ik in mijn eigen. Het rare is dat Tobias mij komen halen is want hij moet normaal toch aan de poort staan?

Wanneer ik aan het strand kom zie ik niemand staan en Tobias wandelt nog steeds naast mij. ''Heb ik permissie om iets te vragen mevrouw?'' vraagt hij ineens. ''Natuurlijk'' zeg ik met een hese stem. ''Waarom bent u eigenlijk hier?'' ik neem het hem ook niet kwalijk dat hij het vraagt want op momenten weet ik het soms ook niet meer. ''Ik moet trouwen met prins Bruno'' ik zie zijn mond opengaan om nog iets te zeggen maar hij doet het toch niet. Dan zie ik ineen prins Bruno achter een boom vandaan komen en laat Tobias mij alleen met hem. Ik zie dat de prins een rode roos vast heeft en op zijn knie gaat zitten.

''Wilt u met me trouwen?''

Het Stopt Waar Het BegintWhere stories live. Discover now