Kısaca Anlatım

259 147 41
                                    

Merhaba arkadaşlar

Bu bölümü özellikle @gldngngr2 adlı arkadaşım için yazıyorum.

Su an olan kişileri ve terimleri teker teker anlatacağım.

Eğer hâlâ anlamadıysanız bana özelden mesaj olarak atabilirsiniz.

Bu bölüm umarım hoşunuza gider.

*******
Karakterler

Mert:
Mert başrollerden birisi.Üniversite üçe gidiyor.İlk istediği meslek futbolculuk ama yanında bilgisayar mühendisliği okuyor.Annesi onu terk ettiği için Hatice ablası artık anne dediği kişi ile kalıyor.Sıcak bir mahallede yaşıyor.Halil, Eymen ve Murat çocukluk arkadaşlarıdır.Babası,mert doğunca evi terk etti.Anneside yetimhaneye bıraktı.

Halil:
Halil, Mert'in en yakın arkadaşlarından biri.Aynı okula gidiyorlar.İstedigi meslek mimarlık.Mert ve grubunun sakin,ciddi ama yeri gelince sinirlenen ve çok gülen kişisi.Ceylan adında bir kız kardeşi var.15 yaşında.

Latif:
Ailesi Mersin'de yaşıyor iken İzmir'e taşındılar. Belli olarak istediği bir meslek yok.Babası memur,annesi ise ev hanımı.Sude adında bir kardeşi var.Yazar olma yolunda ilerliyor.

Murat:
Murat,Mert'in en yakın arkadaşlarından biri.Aynı okuldalar.Mert gibi bilgisayar mühendisliği bölümünde okuyor.Mert ve grubunun en şakacı ve alay eden kişisi.

Hatice abla:
Mert'in annesi. Ama öz değil .Annesi onu terk ettiği zaman Hatice abla onu koruyup kollamış.Mert'in öz annesinin çok yakın bir arkadaşı.

Ersin abi:
Bir turtacı dükkanı var. Küçük ve şirin. Mahallede gelip giden herkesi bilir.Sıcakkanlı bir insandır.Arda'nın amcası. İzmir'de yaşayan tek akrabası Arda.Onun dışında hiç evlenip evlenmediğini kimse tam olarak bilmiyor​.

Arda:
Ersin abinin yeğeni.En büyük hayali İzmir'de bulunan okula gitmek olduğu için İzmir'e tek başına gelmiş.Ailesi çok zengin. Şu anda 3+1 evde oturuyor.Mert ile aynı okula gidiyor.

Terzici Bahtiyar:
Mahallenin önde gelen yaşlılarından birisi. Emeğinin hakkını veren ve her ne kadar dıştan sert görünse de içi yumuşak ve sıcak olan birisi.Hiç tanıdığı kimse yok.

Havva Ayar:
Mert'in sınıf öğretmeni.Edebiyat öğretmeni olan Havva hoca bir süreliğine sınıf öğretmeni olacak.35 yaşında.Normal klasik öğretmenler dışında öğrencilerinin derindeki duygularını öğreniyor.

Berk:
Başrollerdeki diğer kişi.Üniversite 3'e gidiyor.Şuan aklında kesin bir meslek yok.Ailesi oldukça zengin ve varlıklı insanlar.Ama annesinin ve babasının gerçek olup olmadığını bilmiyor.En yakın arkadaşı Buğra.

Buğra:
Berk'in en yakın ve çocukluk arkadaşı.Ailesi yine Berk'in olduğu kadar zengin.Birlikte fitnesa gidiyorlar.İkiside kursa gidiyor. Bugra'nin ailesi genellikle iş için yurt dışına çıkıyor.

Ahmet:
Ahmet fitness hocası.Yani koç. Dayısının iş yeri olan spor salonunda çalışıyor. Bir nevi torpil. Hatta bayağı torpil.Berk ile yakın arkadaş. Üniversite okumuyor.

Sinan:
Yeni fitness bireyi.Ön seçmelere katılacak ve bu onu çok strese sokuyor.Tam olarak nedenini o da bilmiyor. Şuan nasıl biri olduğunu tam olarak bilmiyoruz. Yakında öğreneceğiz.

İbrahim Hoca:
Öğrencilere en çokta Berk'e gıcıklık yapıyor. Daha doğrusu derste aktif hale getirmeye çalışıyor. Çokta getiriyor denilemez.Kurs hocası olduğu için bunu yapması çokta saçma değil.

Seda Hemşire:
Seda hemşire normal bir hastanede çalışıyor. Ailesi onu para sıkıntısı çekmesin diye tanımadığı bir kişi ile evlendirmek istemiş. Ama Seda istemeyince evden atılmış ve liseyi bitiremediğinden açıktan okuyup bitirmiş. Ayrıca ailesine hasret ama yanlarına gidemiyor.

Terimler

Dekan:
Arkadaslar,dekan üniversite ile ilgili bir terim.Okul müdürüne verilen isim.Ben önceki bölümlerde müdür dedim ama artık dekan olarak yazacağım. Eğer isterseniz bölümleri güncellerim.

Asistan:
Konuşmayı,üniversitedeki yani asistan yaparmış.Dekan konuşma yapmaz ve eğer konuşma yapılması gerekiyorsa asistan konuşma yapar.Genelde sınıflara gidip söylese de bazı üniversitelerde aşağı da yine asistan konuşabiliyormuş.

Bahçe:
Biliyorum bunun ne demek olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Bununla ilgili söylemek istediğim şey üniversitelerde bazılarında bahçe olmakla beraber bazılarında bulunmuyor. Benim kitaptaki üniversitede bulunuyor.

Ders Saatleri:
Ders saatleri ile ilgili söylemek istediğim şey ise dersler kişiye göre değişiyor. Kitabımdaki ders saatleri Mert'in ve Berk'in kine göre. Bunu belirtmek istedim. Çünkü bazı günler okul olmuyor ve ders zamanları bildiğimizden biraz farklı.

Sınav:
Üniversitede yapılan ilk sınava vize,ikincisine ise final sınavı denir.Unutmadan bunu da belirtmek istedim.

************
Evet arkadaşlar bu bölümde daha iyi kavramamız için bazı konulardan bahsettim.

Umarım anlaşılmıştır.

Hepiniz seviliyorsunuz.

Anlamadığımız herhangi bir konu olursa sorabilirsiniz.

Vote ve yorum yapmayı unutmayın.!!!

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Apr 05, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Özgürlüğe Bir Adım Kala...Where stories live. Discover now