6.bölüm:ben piknik mi dedim?

122 79 14
                                    

Medya:ilki Halil, sağındaki Eymen, çarprazı Murat ve dördüncü Mert

1,5k olmuşuz hepinize teşekkür ederim inşallah devamı gelir

Vote ve yorum yapmayı unutmayın!

İyi okumalar <3

********

Mert;

Evde üstünkörü yemek yedikten sonra okula doğru yola çıktım.Bugun sıra olunmuştu.Biraz bekledikten sonra asistan  geldi ve konuşmaya başladı"günaydın çocuklar.Biliyorum bugün burda neden toplandığınızı merak ediyorsunuz.Bugun burda çarşamba günü gideceğiniz olan kamp için birkaç ön bilgi vereceğim.Oncelikle herkesin çadırda bir arkadaşı olacak.Bir haftanizi o arkadaşınız ile gecireceksiniz.Bir diger söyleyeceğim ise herkes gelecek ve sorun çıkaracak olanlara söylüyorum okula geri döneceğiz... bla bla bla

Acaba kampta bir haftamı kiminle geçireceğim?Hmm düşünceli...

Birinci derse girdikten sonra teneffüste aşağı indik.Tost aldık.Hayvan gibi yemeye başladık.Her zamanki gibi diyebiliriz.Yerken halil ve Murat arasında şöyle bir diyalog geçti.
"Lan ben kesin en nefret ettiğim biri ile bir haftamı geçireceğim.Sans yok ki bende.Kim düşürmüştü de ben bulayım."
"Bencede Halil benimde içimden öyle geçiyor.Sonuçta aramızdaki en şanssız kişi sensin."
"Aaa!Canım arkadaşım ne kadar iyi söyledin.Seni çok seviyorum ya biliyor musun?"
"Bilmem olur mu?Hatta bence sen kızla bile kalırsın çadırda."
"Yok lan oğlum.Benim için kız erkek yapıyorlarsa daha iyi.Ben sizle olmaktan korkuyorum.Horlarsınız siz kesin.Iyk hiçte sevmem."
"Oha ite bak sen.Noldu lan bi anda kız lafını duyunca artistlendin? Umarım aynı çadırda uyuruz ve bir güzel horlarim."

Halil tam cevap verecekken ders saatinin geldiğini fark ettik ve hayal kırıklığına uğramış bir şekilde yukarı çıktı.Bizse orada gülme krizine giriyorduk.Biz birbirimize bakıp gülerken öğretmen içeri girdi..Bizde (Eymen ve ben) gözümüzdeki gülmekten gelen yaşları sildik ve sınıfa çıktık.Sınıfa çıktığımız zaman murat ve Halil'in de güldüğünü fark ettik.Sora biricik hocamız Havva hoca içeri girdi..Biraz sınıfın durumu ile ilgili konuştuk.Sonra kamp işiyle ilgili soru sordular.Tabi bunları konu olarak önde olduğumuz için yaptık.Yoksa YGS öğrencileri bununla ilgilenmezler.Konusma bittikten sonra test çözmemiz için serbest bıraktı.Benim hiç test çözesim yoktu.O yüzden kitap okudum.

Kitap okurken insan farklı hissediyor.Yani onu içten okuyan kişiler için geçerli.Çunku o an hissediyor ve empati kurup kendimizi onların yerine koyabilirdik.Ama bazen o kadar içten kitaplar oluyordu ki bı günde bitiriyordum.Kitap bence hayal gücünü geliştirmekten çok insanları eğitiyor.Türü önemli değil.Her kitabın farklı bir akışı var.Bu benim en sevdiğim şey.Kitabın kendine has bir durumu olması lazım ...Diye düşünürken bilin bakalım n'oldu? Mükemmelders bitimi tam zamanında geldi. Hayır yani neden en olmadık yerde ders bitiyor ki?Yine sinirlendim.

Kitabımı çantama koyduktan sonra aklıma kamp geldi ve bizimkilere söyleyince hep beraber aşağı indik.Ne yalan söyleyeyim?Heyecan vardı ama çok değil.Dogrusu müdür benim yanıma kimseyi koymamaya çalışmıştır da neyse bari.Asağı indiğimiz zaman ilk başta herkes orda olduğu için bakamadık.Panonun köşesinde duran banka oturduk.Bir sürü kişi gidip geldi.Ama biz bekledik.Sonra yavaş yavaş herkes yukarı yada aşağı sınıflarına gittiler.Panoya ilk Eymen gitti.Tam bir çocuk havası vardı.Eymen "evet bee budur!"derken arkasına aniden döndü ve "Latif ile kampı birlikte geçireceğim.İyi oldu bu ya. Rahatladım bee!!"dedi.Köşeye çekildi.Ben, Halil ve Murat panoya birlikte baktık.

Özgürlüğe Bir Adım Kala...Where stories live. Discover now