De zondvloed

27 5 1
                                    

Toen alle dieren in de ark waren , mochten Noach en zijn gezin in de ark. Noach is rechtvaardig. Door Gods genade deed Noach niet mee aan de dingen wat zijn leeftijdsgenoten deden.

Van alle het reine vee mochten er zeven mannetjes en zeven vrouwtjes meenemen en van de onreine dieren moesten er twee mannetjes en vrouwtjes mee. De vogels moesten er zeven mannetjes en zeven vrouwtjes want anders zouden de vogels uit sterven. 

In de ark waren en reine dieren en onreine dieren, en van de reine dieren mocht er gegeten en geofferd worden. Het komen van de dieren duurde zeven dagen lang  .

Toen alle dieren en het gezin in de ark waren, toen sloot God de deur van de ark.  Toen de deur dicht was. Gingen de waterfonteinen open en de wolken. Veertig dagen en nachten regenende het zonder stop. Dit is de ergste natuurramp in heel de geschiedenis. Het water ging vijftien elle ( zes meter en zevenvijftig cm hoog zodat er geen enkel bergtopje meer was te zien.

Noach was zeshonderd jaar toen de aarde was bedekt met water. Het was de tweede maand en de zeventiende dag (In onze kalender is dat zeventien februari geweest.)

En alles wat op aarde leefde en was gebouwd stierf en ging kapot. Zelfs wat God had gemaakt op de aarde. 

Het water was er honderd en vijftig dagen op aarde

---

Sorry, dat dit een kort verhaal is, ik kon er niet meer van maken ;) En ik heb een klein vraagje: Willen jullie graag heel de nageslachten weten, want dan publiceer ik het. Zelf vind ik het niet zo belangrijk, maar als jullie dat willen dan doe ik dat gewoon.

Ik hoop dat jullie het interessant vonden om te lezen en het begrijpen. Als jullie iets niet snappen, stel dan gerust een vraag!

Liefs, J

GenesisDonde viven las historias. Descúbrelo ahora