De toren van Babel & Geslacht van Sem

19 3 0
                                    

Ik heb het geslacht van Een,Cham en Jafeth overgeslagen, want het zijn allemaal namen. Ik wil het nu hebben over de toren van Babel en een klein beetje over het geslacht van Sem.

In het begin was er op de aarde maar één taal. Toen mensen naar het oosten  gingen. Bedachte ze een plan. 

Ze zeiden; Zullen we een toren bouwen niet dat het topje van de toren in de hemel is.
Dan krijgen we ook nog eens ontzag en dan blijven we op dezelfde plek. Maar God vond dat geen goed plan.

Hij wilde dat de mensen over heel de aarde gingen wonen. Dus Ik ga ze beneden in de war maken, zodat ze elkaar niet meer kunnen verstaan.

Omdat ze elkaar niet meer verstonden, stopte met bouwen van de stad.

De mensen noemde de stad Babel omdat verwarring betekent. Zo verspreiden de mensen zich over de wereld. Omdat ze elkaar toch niet meer verstonden.

De familie van Sem

Toen Sem 100 jaar oud was, kreeg hij een zoon die Arpachsad genoemd werd. Dat was twee jaar na de zondvloed.  Na de geboorte van Arpachsad leefde Sem nog 500 jaar. Hij kreeg nog meer kinderen.

Ik spoel een stukje door in de familie.  Toen Nachor 29 jaar oud was, kreeg hij Terah. Daarna leefde hij nog 119 jaar en kreeg hij nog meer kinderen. Toen Terach 70 jaar oud was, kreeg hij drie zonen; Abram, Nachor en Haran.

Terach gaat weg uit Ur. Dit is het verhaal van Terach en zijn nakomelingen.  Terach had drie zonen: Abram, Nachor en Haran. Haran stierf eerder dan zijn vader. Hij stierf in de stad Ur in Babylonië.

In dat land was hij ook geboren Haran had een zoon die Lot heette en twee dochters Milka en Jiska. Abram en Nachor trouwden allebei. Nachor met Milka en Abram met Saraï.

Saraï had geen kinderen omdat ze kon geen kinderen krijgen. Terach ging weg uit Ur. Samen met Abram, Saraï en Lot ging hj op weg naar het land Kanaän. Maar toen ze in Charan aangekomen waren, bleven ze daar wonen.

Daar stierf Terach . Hij was toen 205 jaar oud.

GenesisDove le storie prendono vita. Scoprilo ora