20• Párty?

76 23 2
                                    

Emme prebehla telom vlna zlosti a žiarlivosti.

„Ako to myslíš, že nás zoberie na párty?" opýtala sa ho nešťastne. „Vieš vôbec, ako sa volá? Koľko má rokov? Odkiaľ je?" kládla mu otázky.

Tomáš vybuchol do smiechu. „No tak, uvoľni sa." Zahryzol sa do čokoládovej šišky. Rýchlo ju prežul a pokračoval: „Volá sa Allison. Neviem, koľko má rokov a pochádza z Anglicka. Ešte niečo?"

„Ty na tu párty fakt chceš ísť?" V duchu sa modlila, aby si to rozmyslel. Aby priznal, že je to hlúpy nápad ísť niekam s celkom cudzou osobou. Aby šli niekam len oni dvaja. Sami. Jej veľké, modré oči na neho upriamili pohľad.

Na Tomášovi bolo chvíľu vidieť, že váha, no napokon rozhodne povedal: „Áno. Chcem. Môžeš sa pridať, ak chceš."

„Nemyslím, že je to dobrý nápad," hlesla Emma.

„Ale prestaň. Je. Poď trochu žiť," bádal ju.

Emma by aj išla, no nezvládla by pohľad na takzvanú Allison s jej bujným porastom na hlave ako sa obkrúca okolo Tomáša. Pri tej myšlienke nasucho prehĺtla. „Nie," zavrtela hlavou. „Pôjdem sa prejsť do mesta."

„Dobre. Ako chceš." Prestal sa snažiť.

***

Po vydatných raňajkách, ktoré by ich vedeli zasýtiť aj na týždeň sa premiestnili na pláž. Z izieb si zobrali všetko potrebné, aby boli perfektne pripravení na leňošenie a nič nerobenie. Pláž bola nádherná. Piesok mal odtiene zlatej až do biela. Azúrovo modré more sa trblietalo pod pekelne pálivým slnkom. Zamierili si to pod slnečníky, kde si na lehatká rozprestreli osušky.

„Je tu nádherne," uznal Tomáš.

„Hej, je. Chceš opaľovací krém?" spýtala sa ho, ako sa natrela.

„Áno, vďaka."

Voda bola príjemná. Obaja do nej skočili ako ryby a užívali si jeho slanú chuť. Spoločne sa bavili, ošplechovali sa a hrali preteky v zadržaní dychu. Emma sa snažila nerozplývať sa nad Tomášovim telom, ktoré bolo také dokonalé - možno z toho futbalu, ktorý hrával alebo toho boxu, ktorý navštevoval - a pomaľované událosťami v jeho živote.

***

Bol podvečer a oni sa nachádzali v izbe. Po dlhom opaľovaní a kúpaní sa rozhodli zájsť na obed. Po ňom sa len poflákovali po meste a ani sa nenazdali a bol podvečer.

„Poraď mi, ktoré tričko si mám zobrať?" spýtal sa jej. V jednej ruke držal čierne tričko s roztrapkaným lemom a v druhej sivé, voľné a vyblednuté. Obidvoje vyzerali tak neotesane, no Emme sa takýto štýl páčil.

„Toto," ukázala na tričko, ktoré držal v pravej ruke. Čiernu na ňom zbožňovala. Medzitým, ako si ho prezliekal, myslela na to, ako mu ho Allison pochváli. Spoločne budú tancovať a zhovárať sa a možno, že sa pobozkajú! Je to možné, kedže Allison bola krásna. V jedálni si Emma všimla, že vie svojím pohľadom očariť, každého na koho sa pozrie. A vtedy to Emme došlo. Musí ísť na tu párty! Aby mala Allison pod dohľadom.

Otočila sa na Tomáša. „Eh, Tomáš?"

„Áno?" spýtavo sa na ňu zahľadel.

„Rozmyslela som si to... Mohla by som ísť s tebou?" s nádejou sa opýtala.

Roztomilo sa uškrnul. Akoby vedel, že sa ho to opýta a povedal: „Jasné, že môžeš. Budem rád." žmurkol.

„Ďakujem." Postavila sa. Podišla k veľkej skrini. Otvorila ju a začala premýšlať, čo si oblečie. Natrafila na čierne obtiahnuté šaty s trojštvrťovými rukávmi, ktoré si kúpila v Grécku. Končili jej tesne nad kolenami a vyzerali na nej sexy. V kúpeľni si ich prezliekla. Naniesla si na tvár make - up a oči zvýraznila krémovými tieňmi s čiernou linkou. Pery si natrela matným tmavoružovým rúžom. Blonďavé vlasy si prečesala a natočila veľké vlny.

„Žiadna Allison ťa neprekoná," povedala si svojmu odrazu v zrkadle a snažila sa tomu veriť.

Z kúpeľne vyšla trochu nesvoja, keďže sa bála Tomášovej reakcie, no akonáhle z jeho úst vyšlo: „Vau, vyzeráš... nádherne." Hneď sa upokojila a dodalo jej to štipku ega.

„Môžeme vyraziť," povedala a sebavedomo pohodila zlatou hrivou.

Zdiaľky videla, že ich Allison čaká pred hotelom. Lišiacky sa usmiala, no hneď jej úsmev pominul, keď videla do čoho sa slečna navliekla. Červené obtiahnuté šaty jej obopínali božské telo. Pod nimi mala oblečené čierne silónky a na krvavočervených šatách mala prevlečenú čiernu koženku. Škeriaci sa ksicht mala zmaľovaný, akokeby ju skrášlila prvotriedna vyzážistka. Emma zbledla. Pozrela na Tomáša, ktorý na ňu očarene pozeral. Zbledla ešte viac. Allison sa im pozdravila a spoločne s Tomášom sa dali do reči. Kráčali. Tomáš s Allison vpredu a Emma za nimi ako piate koleso na voze. Cítila sa hlúpo. Počula, že sa o niečom rozprávaju, no keď sa pokúsila zistiť o čom, hluk z premávky jej to nedovolil. Vzdychla si. V hlave začala vymýšľať plán, ako prežiť zvyšok večera.

***

Klub v ktorom sa nachádzali bol v centre mesta. Stovky ľudí si sem prišlo zatancovať a zabaviť sa. Nečudo, že sa nebolo kam pohnúť. Každí sa po sebe lepil a neostávalo nič iné, len podľahnúť vlne davu. Tomáš s Allison sedeli pri bare a rozprávali sa po anglicky. Emma im vôbec nerozumela. Nemala hlavu na jazyky.

„Nechceš si ísť zatancovať?" opýtala sa Tomáša. Dúfala, že ho aspoň na sekundu odtiahne od tej beštie.

„Prepáč, práve ma pozvala All. Ale môžeme neskôr," povedal a zmizol v dave.

Sledovala ich z barového pultu. Hudba tu hrala ako o život. Až vás z toho boleli uši a srdce vám išlo vytĺknuť. Farebné svetlá blikotali a dodali tomu fantastický šmrnc. Allison sa so svojím špáratkovým telom obkrúcala okolo Tomáša ako taká zmija. Tomáš ju chytil za pás a prispôsobil sa jej tanečným krokom. Spoločne si pozerali do očí. Boli pri sebe tak blízko... Toto bolo na Emmu dosť. Snažila sa potlačiť slzy, ktoré sa jej hrnuli do očí. Zrak obrátila na ryšavého chlapca, ktorý jej podával pohár. Nevedela, čo v ňom bolo, no zobrala si ho. Tekutinu prehĺtla na ex. Po zistení, že sa v pohári ukrývala vodka si popýtala ďalšiu... a potom ďalšiu. Neznámy ryšavý chlapec bez slova vedľa nej stál a díval sa na ňu. Postavila sa, popadla ho za ruku a vytiahla ho na tanečný parket. Veď oni ešte uvidia.

Around the WorldWhere stories live. Discover now