19) Pizza

2.4K 96 20
                                    

Já se přibližuji k němu...

Jsem vážně hrozně nervózní, a tak ze sebe vykoktám,: "A..si bychom.. měli jít." A hned potom se od Luka odsunu. Luke zavrtí hlavou, aby se probral z překvapení a zírá na mě. Pak se konečně usměje a přitaká,:"Jo, máš pravdu. Tak jdeme?"

Chvíli trvá než se dostaneme ven z kina, protože lidé odcházejí i z ostatních promítacích místností. Když se konečně dostaneme k východu, tak mi Luke, jako správný gentleman, podrží dveře. "Děkuji." Poděkuji mu automaticky. "Nemáš zač. Nepůjdeme ještě někam na pizzu?" Navrhne Luke. "Určitě... Stejně bych po tom hororu nemohla být doma sama." Přiznám a Luke se zasměje.

Začne přemýšlet, a pak mě z ničeho nic chytne za ruku a táhne za ním. "Co to děláš?" Vykřikne celkem vyděšeně. "Jdeme do mé oblíbené pizzerie." Oznámí. "Kam?" Ptám se na místo. "To je překvapení." Oznámí mi. To mě celkem vytočí,: "Už po druhé ti říkám, že nemám ráda překvapení!" V tom Luke zastaví,:"Neboj se, tohle se ti určitě bude líbit. A je to je. Kousek odtud." Přesvědčuje mě Luke a nahodí hrozně móc roztomilý pohled, pod kterým samozřejmě hned změknu a kývu hlavou na souhlas. Luke se jen zasměje a už mě táhne dál.

Dojdeme k celkem zapadlé uličce, kde se nachází večerka, kavárna, cukrárna a pizzerie, kam zřejmě míříme. Budova je vínově červená a na ní jsou různé, většinou žluté nápisy a ornamenty. Nahoře svítí nápis Clarkova pizza. "Tady to je. Mají tady tu nejúžasnější pizzu v okolí." Dozvídám se od Luka. "Tak na co čekáme? Jdeme jíst." Otvírání dveře pizzerie a hladově vstupuji dovnitř s Lukem, který mi jde v patách. "Dobrý den." Pozdravíme nastejno s Lukem slečnu a kluka za pultem. "Dobrý den." Odpovídájí také nastejno.

My si jdeme sednou. "Jakou pizzu máš nejraději?" Zeptám se zamyšleně Luka. "Šunkovou." Odpoví bez rozmýšlení. "Já taky." Řeknu, ještě než se stihne zeptat. Přijde číšnice,:" Máte vybráno?" "Ano, dáme si jednu šunkovou pizzu." Rozhodne Luke. Číšnice si to napíše a pokračuje,:"Můžu ještě nabídnou něco k pití?" "Já si dám Sprite." Objedná si Luke a podívá se na mě. "Já jen vodu s citronem. Děkuji." Objednám si i já a číšnice odejde s tichým,:"Hned to bude."

Já si pořád ještě čtu druhý pizz, které tady mají. Zastavím se u Hawai a zašklebím se. Luke si toho samozřejmě všimne,: "Co se tak šklebíš?" Podívám se může velmi vážně do očí, chvíli čekám, a pak se velmi tajemně zeptám,: "Kdy už konečně lidem dojde, že ananas na pizzu nepatří?" Luke má tak hrozně moc zvláštní výraz v obličeji, až se z toho rozesměji. Luke se ke mě hned přidává a oba dostáváme záchvat smíchu. Ještě chvíli se smějeme jak zdrogovaní lachtani, ale pak se uklidníme. A v tu chvíli se mi Luke podívá úplně stejně vážně do očí, jako předtím já jemu a šeptne,:" Máš pravdu... Ananas na pizzu nepatří." A kvůli tomu se sněhem až do té doby než nám přinesou pití a pizzu, protože pak už se pouštíme do jídla. Při jídle si povídáme.

Když máme všechno snědené, tak Luke i přes všechny moje protesty zaplatí a vycházíme ven do té zapadlé uličky a já dostávám celkem strach, protože se bojím všech těch hororových věcí, které jsem dnes viděla v kině. Najednou něco spadne na zem a já mírně vykřiknu,:"áa." Luke mě obejme a přitom mi do ucha zašeptá,:" Neboj se, jsem tady."  Já si ho pořád držím u těla a v tu chvíli mi dojde, že bych ho měla pustit, a tak to taky udělám. Pokračujeme v cestě ke mě domů, kde má Luke auto a celou dobu si povídáme. Asi za patnáct minut dojdeme ke mě před dům. Stoupneme si naproti sobě. Luke opět začne přibližovat svůj obličej k tomu mému. Dneska už podruhé. Já nevím, co dělat. Mám ho nechat. Nebo ho mám zastavit. Honí se mi hlavou, zatímco se ke mě Luke pořád opatrně přibližuje...   

Pokračování příště! :) :-*

______________________________________ Ahoj, chci se vám přiznat... Ještě pořád nevím, jestli mám dát Luka a Jane dohromady. Ze začátku měla být s někým jiným a teď nevím, jestli je Luke dobrý nápad. Uvidíme.

Každopádně děkuji, že příběh čtete.
A ještě se zeptám. Chcete, aby byla Jane s Lukem? Nebo ne?

     Mějte se krásně

                                           PÁ nana :)😘😀

ZávodniceWhere stories live. Discover now