5) Závod

4.1K 155 2
                                    

     Když jsem se podívala s kým pojedu závod, byla jsem celkem v šoku, protože jsem zjistila, že můj první soupeř je John. Závodit umí celkem dobře, lépe než Rick, ale je na tom hůř než Luke, to jsem viděla včera, když na okruhu závodili. Vždy vyhrál Luke. No co Johna snad porazím.
      Závodíme jako třetí, takže za okamžik jdeme na řadu. Ema už nám oboum řekla, abychom se i s auty připravili na start.
     Závody byly zorganizovány mnou a měli působit jako pouliční, takže všichni závodníci měli normálně svoje auta a jeli bez spolujezdce. Závod nám odstartovávala dobře vyvinutá černovláska v koženém oblečení a vysokých kozačkách.
     Společně s Johnem jsme přijeli na start. Černovlasá startérka si stoupla mezi mé a Johnovo auto. Nejdřív kývla na Johna jestli je připraven, potom na mě a hned nato odstartovala závod mávnutím rudým šátkem.
     Rychle jsem šlápla na plyn a tím se dostala do vedení, sice s Johnem za zadkem, ale i tak jsem měla radost. První objetí okruhu jsem zvládla bez nejmenších problémů. Potom jsem ještě zrychlila. To byla chyba. V zatáčce jsem musela rychle šlápnout na brzdu. To mě zpomalilo a John mě předjel. Rozhodla jsem se držet se mu za zadkem auta a počkat. Když se blížilo poslední kolo, šlápla jsem pořádně na plyn, ale nechtěla jsem ukazovat všechny manévry, a tak jsem zrychlila ještě víc, což donutilo Johna také zrychlit. Pak se objevila nejostřejší zatáčka okruhu. Já jsem jen přibrzdila, ale John musel dupnout na brzdu úplně a tím udělal stejnou chybu jako já, když mě na začátku předjel. Já jsem okolo něj projela bez větších problémů. Šlápla na plyn a projela cílem s docela pěkným náskokem nad Johnem a vyhrála první závod.
     John hned vylezl z auta a já se k němu přidala. "Johne?" Zavolám na něj. "Co je?" otočí se naštvaně na mě. "Říkala jsem,že to v autě docela umím." Odvětím rychle.
     "Jane, gratulujeme první kolo jsi vyhrála" vykřikne Ema a už mě drtí v obětí. "Děláš jako bych vyhrála úplně." Směju se Emě. "Taky že vyhraješ" vypískne Ema. Ještě mi věnuje jedno objetí a odběhne.
     Rozhodla jsem se jít se podívat na ostatní závodníky. Sedla jsem si na svoje místo ve stánku uprostřed okruhu. Za chvíli si ke mně někdo přisedl. K mé smůle to byl Luke. "Johnovi jsi to pěkně natřela, nečekal jsem, že budeš takhle dobrá." Vyhrkl rychle. "Ty jsi taky nejel špatně, myslím, že se spolu uvidíme ve finále." věnovala jsem mu také pochvalu. "V tom případě vyhraji a ty se mnou půjdeš na rande." odpověděl Luke egoisticky, zvedl se že židle a odcházel. Rychle jsem něj křikla:"Jsi až moc velký egoista a to není zrovna nejlepší vlastnost. "
     Ve stánku jsem seděla až do doby, než byl dojet poslední závod prvního kola. Potom jsem se šla podívat s kým pojedu druhé kolo. Zjišťuji, že pojedu s Adamem, ten není rychlí a neryskuje, párkrát jsem ho viděla na dráze. Celkem jistě jsem teď mohla říct, že vyhraji.
     Samozřejmě se moje předtucha vyplnila a já vyhrála druhé kolo bez větších problémů a s velký náskokem. Ve třetím kole jsme zbylí jen tři: já, Rick a samozřejmě Luke.
     Na řadu přišlo losování, ten kdo si vytáhne zlatou kartičku pojede už jen s vítězem, ti ostatní, co si vytáhnou černou kartičku, musí mezi sebou udělat třetí kolo závodu. Losování probíhalo podle abecedy, takže jsem začínala. Vytáhla jsem malou kartičku a schovala ji ve své pěsti. Kluci udělali to samé. " Takže zlatíčka, až řeknu otevřete svou dlaň a ukážete,co jste si vylosovali." Zorganizuje Ema. "Tři....dva....jedna....ukažte kartičku." Vypískne radostně Ema. Já ji radostným výkřikem hned následuji:"Jóo,Emi mám zlatou kartičku, nejedu třetí kolo." Kluci se jdou připravit na předposlední závod.
     Ze začátku je to napínavé, ale asi od poloviny už všichni víme, kdo vyhraje, protože má velice slušný náskok. K mému neštěstí vyhraje Luka a já vím, že v dalším závodě půjde o víc než jen o ceny. Na rande s ním totiž opravdu nechci.
     Poslední finálový závod začíná za 20 minut. Ema mě obejme a přitom mi šeptne:" To dáš. Luka porazíš. Jsi lepší než on." Ještě naposledy mě obejme a já mířím ke svému autíčku, abych mohla dojet na start, kde ve svém autě čeká Luke. Černovlasá startérka nejprve kývne na mě potom na Luka. Mávne rudým šátkem. Odstartuje závod a .........
    

ZávodniceNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ