8) Párty

3.5K 132 0
                                    

Hned, když vejdu do stanu, všimne si mě Luke. "Sakra" zakleju si pro sebe. Luke se ke mně rozejde. Musím pryč. Jediné co mě napadne je rozejít se ke stolu s jídlem a pitím. Nejdříve si vezmu skleničku šampaňského a ochutnám pár jednohubek.

Když v tom se ozve známí hlas: "sluší ti to." Otočím se a tím si opravdu potvrdím, že hlas patří Lukovi. "Děkuju, ale ani ty nejsi v tom obleku k zahození." Odpovím a rychle se napiji šampaňského až ho vypiju do dna. Luke na mě chvíli jen kouká, ale pak mi vezme skleničku odloží ji a podá mně i sobě další. A v tu chvíli nastane celkem trapné ticho. Jelikož  je ticho docela nepříjemné, rychle řeknu první věc, která mě napadne: "na závod." Luke mě pochopí až když svojí skleničkou ťuknu o tu jeho. "A na tebe" dodá Luke a já nechtěně zčervenám. Napijeme se. Najednou uvidím Em. "Luke promiň, ale musím za Em. Přeji ti krásný večer." Omluvím se a když se otáčím k odchodu, uslyším ještě: "ještě se uvidíme." Na to už Lukovi neodpovídám a jdu že Em.

"Co to bylo s Lukem?" vyhrkne Em, když mě obejme. "Nic je to idiot. Jen je v tom obleku zatraceně sexy." Odpovím. "To je." Odkývne mi to Em. "Mám hrozně móc velkou chuť na ty jahody v čokoládě. Jdeme?" Zeptá se Em a už jdeme k občerstvení. Každá si vezmeme misku s jahodami v čokoládě a posadíme se k prvnímu volnému stolu. Zatímco jíme jahody a povídáme si o dnešním závodě a o chodit firmy, začne kapela hrát pomalou hudbu. Lidé se postupně zvedají od stolů a začínají tančit ploužák.

Už na druhou písničku si pro Em přijde Rick a vyzve ji k tanci. Em samozřejmě nabídku přijme a já se ocitám u stolu sama. Není to ale na dlouho, protože hned po za Rickem jde Luke. "Smím prosit?" Zeptá se celkem nesměle, čímž mě překvapí. "Nemyslím si,že je to dobrý nápad." Odvětím v klidu. "Áha." Zarazí se,: "takže už se nám zase vrátila za stará a nedostupná Jane." Tím mě celkem vytočí. "Dobře,tak jdeme tancovat." Řeknu o trochu víc nahlas než je nutné, protože se na nás otočí pár lidí. "Vidíš, že to jde." Řekne a podá mi ruku, kterou přijmu a odcházíme na parket, kde se k sobě přitiskneme a tančíme. Za celý tanec spolu nepromluvíme a pak dozní poslední tón písně. Odtáhneme se od sebe. "Děkuji za tanec." Poděkuje mi Luke. "Já také. Docela ti to šlo, ale tipovala bych tě spíš na jiné druhy tanců." Odpovím a ani pro tentokrát si neodpustim nezdvořilou poznámku. Rychle odejdu z parketu. Nutně potřebuji něco k pití.

Dojdu k baru s alkoholem a naleji si velkou dvojitou whisky. Dám do ní led a pomalu upíjím. Potom si dám další, další a další, až nakonec přestávám vědět o okolním světě. Dál už si jen pamatuji, jak mě dvě silné paže někam odnáší...

ZávodniceOnde as histórias ganham vida. Descobre agora