7. deň - 18. narodeniny

4 0 0
                                    

Ráno som vstala skôr. Strašne som sa tešila. Mama poprosila otca, aby nakúpil ráno on, a tak mi uľahčil prácu. Hneď keď som vošla do kuchyne obliekla som si zásteru, zopla vlasy a pustila sa do pečenia. Hotové tortičky som nechala na stole mame, ktorá ich dokonale ozdobila a naukladala do dózy. Potom som sa šla obliecť a na posteli ma čakalo prekvapenie. Čierna krabica s bielymi bodkami a s červeným nápisom Chloé. Mama proste vie, čo sa mi páči a čomu neodolám... Po tom čo ma ohúrila krabica ma obsah úplne dostal. V krabici boli rôzne veci so štítkami. Bola tam sada matných rúžov so štítkom, "plné ženské pery potrebujú aj skvelý rúž," čierny choker "obojok aby som ťa nestratila, 😂" taktiež tam bol kryt na telefón, krásne hodinky, hipser tričko, slnečné okuliare, či nauštnice. To všetko malo svoj vtipný alebo lichotivý štítok. Keď som vyťahovala tričko aby som si ho rovno obliekla k Stacy vypadol malý fotoalbum s mojimi fotkami, ako každý rok sfukujem sviecu z torty. Na 18. strane bol lístok s textom.

„Už je to 18 rokov, čo každý večer keď zaspíš chodím pozerať aká si nádherná a ako pokojne spíš. Keď si bola malá, pred každým spaním som sa musela pozrieť pod posteľ, či tam nie je strašidlo....
Je to 18 rokov, čo si mne, otcovi a bratovi dala najkrajší dar - seba... Milujem ťa nadovšetko a nech už spravíš na svojej ceste čokoľvek, stále keď sa podkneš ja budem stáť vedľa a pomôžem ti vstať."
Mama

Tento odkaz ma rozplakal. Nejako som sa ukľudnila a začala sa chystať. Vzala som si nové tričko, choker, okuliare aj hodinky. Doladila k tomu ostatné, vyžehlila vlasy, naniesla make-up, aby Stacy zas nehučala ako vyzerám a zišla som sa dole obuť. Vzala som dózu a celá vystresovaná šla na Baker Street k Stacy. Na žaciatku ulice som znova obkukovala domy. Pán Burowski sedel aj s manželkou na terase a zakričal mi, že Stacy je u Jacoba na záhrade. Tak son šla rovno tam. Pomaly som zachádzala za dom, až som zbadala nápis, "Všetko najlepšie Chloé" Jacobovho otca ako fúka balóniky a Stacy s Jakobom ako dozdobovali tortu. Z domu vyšli rodičia Stacy, William a Emma s pohármi na šampanské. Ostala som nemo stáť, kým si ma Liam (Jacobov otec) nevšimol.

„Ahoj. Nečakali sme, že prídeš tak skoro."

„Dobry..ja som.. Ja nemám slov. To je nádherné."

„Aké dobry... Pre teba som Liam. Poď posaď sa.”

„Vďaka”

Keď som sa otočila videla som prichádzajúcu Stacy a Jacoba s tortou. Skoro som sa rozplakala, ale udržala som to. Bola som nesmierne šťastná.

„Veľa šťastia, zdravia.. Veľa šťastia zdravia.. Veľa šťastia drahá Chloé.. Veľa šťastia, zdravia...” Zaspievali všetci zborovo.

„Fúkaj aj so želaním.” zakričala Stacy a ja som ju počúvla.

Sadli sme si všetci k stolu a pustili sa do torty. Keď sme všetko dojedli Stacy s Jacobom mi oznámili, že aj keď sa poznajú krátko buchli sa do seba na prvý pohľad a začali spolu chodiť. Taktiež mi oznámili, že cestujú na týždeň preč. Stacyn otec vzal kufre z terasy a išiel ich aj s mamou odviesť. Ostala som s Liamom sama. Nevravím, že mi to nejak prekážalo ale keďže sa mi moc páčil strašne som sa hambila.

„Tááák.. Ostali sme nato dvaja. Pomôžeš mi aj keď si oslávenec?”
„Áno. Jasné.”

„Ešte niečo.. Stacy mi povedala, že to čo sa s tebou nerozprávala nemyslela v zlom. Len ti chcela pripraviť toto a prekvapiť ťa. A ešte niečo.. Keď to dokončíme rozbalíš si darčeky... Nechceli ti ich dať predtým, lebo Stacy vravela, že si nič nechcela.”

„To je v poriadku. Došlo mi to keď som Vás všetkých zbadala..
..A kedy príde Stacy domov?”

„V piatok skoro ráno.”

„Okay. Tak ja začnem odnášať riad a môžem ho umyť, keď mi ukážete kde.”

„Ukážeš. Naozaj ma ber ako priateľa a nie ako nejakého dedka... Poď so mnou. Ukážem ti kuchyňu a vyberiem saponát.”

Umyla som riad, odložila jedlo a upratali sme celú záhradu. Balóny sme preniesli do obývačky, kde sme ich povešali všade možne. Potom Liam priniesol 3 darčekové tašky a krabicu. V prvej taške bola čisto kozmetika. Make-up, sprcháč, voňavka a podobné veci. V druhej boli rámčeky s fotkami. V poslednej boli sladkosti a v krabici boli nádherné čierne šaty s odkazom. "To si odlož pre toho pravého." Liam vybral nejaký film. Keď skončil šla som do chodby a chcela odísť.

„Odveziem ťa?”

„Nie vďaka. Ja sa prejdem veď bývam 15min. peši.”

„Tak ťa aspoň odprevadím. Nemôžem dovoliť aby si šla sama.”

Obliekol si mikinu a priniesol jednu aj mne. Bola mi po kolená. Dosť sme sa na tom nasmiali. Celú cestu sme sa rozprávali. Hovoril mi o bývalej žene, že mu nechýba ale bojí sa, že sa Jacob zastane na súde jej a dostane ho. Utešila som ho tým, že som sa s Jacobom rozprávala a ten mame nevie odpustiť... Jeho mama je letuška a keď letela s futbalovým týmom, ktorého tréner je bývali profesionálny futbalista a zároveň ten chlap s ktorým podviedla Liama. Bolo vidno, že to mrzelo oboch ale aj napriek tomu majú výborný vzťah. Sú ako dvaja bratia alebo spoluhráči. Blížili sme sa k môjmu domu. Rozlúčila som sa s Liamom, ten sa usmial a odišiel domov. Celú noc som potom nemohla spať. Cítila som sa ako vtedy Stacy...
Zaspala som až okolo 3 ráno.

Koniec Mojej Cesty...Where stories live. Discover now