3. deň - s Jacobom v bare

3 0 0
                                    

Skoro ráno ma zobudil telefonát. Stacy nespala pre Jacoba celú noc.
Telefonát:
„No čo. Aký je.. Dá sa s ním pokecať? Bol zdvorilí? Zistila si o ňom niečo?" Zaplavila ma otázkami hneď na ráno.

"Vravela som ti. Je ako každý druhý. Bol milý a zdvorilý a viem, že jeho otec je veterinár."

„Ach. Ty si nepoučiteľná. Neverím, že sa ti nikto nepáči. Veď on je taký pekný a milý.. Aaaa... Ach... Máš 17 to ťa ani trochu neťahá k chlapcom?"

„Počuj, ja nie som ako ty. Nenaháňam sa za chlapcami a už vôbec si ich nevyberám podľa vzhľadu. Vážim si viac skúsenosti, dochviľnosť a hlavne to, že sa dá na nich spoľahnúť."

„Achh.. Už skončil tvoj nudný prejav?" Hlasno sa zasmiala.

„Už budem končiť, naraňajkujem sa a skočím si do knižnice po knihu na povinné. Vidíme sa o pol 4?"

„Zas do knižnice.. Bifľa.. Okay tak o pol u mňa."

Pri raňajkách som rozmýšľala, čo na ňom vidí. Možno má dobrý štýl ale nič viac. Zato jeho otec, to je kus. Geniálne sa oblieka, má nádherný úsmev aj hlas a bohovský účes, no to som Stacy povedať nemohla. Vysmiala by ma, že sa mi páči starec a ešte by ma zjazdila za vkus. Z môjho premýšľania ma vytiahol Drew, ktorý vrieskal ako zmyslov zbavený v kúpelni.

„Do pekla. Do riti. Bože.. Ja som debil."

„Že si debil viem dávno ale prečo zas?"

Pozrel na mňa nenávistným pohľadom.
„Ja som vypral bielu košeľu s červenými trenkami a o hodinu idem na pohovor do firmy."

„Ukáž!"

Myslela som, že to nebude až také zlé, no mýlila som sa. Košela bola flekatá ako krava. No ako som videla zúfalého brata na zemi pri práčke nezostalo mi iné ako pomôcť. Vzala som notebook a vygooglila si firmu do ktorej mal ísť. Dostala som sa až na facebook šefky a vydedukovala z fotiek, čo sa jej bude páčiť. Vbehla som do jeho izby a vzala čierne obtiahnute jeansy, biele tričko s vreckom na pravej strane na ktorom boli palmy. Keď si to obliekol nevyzeral zle. Aby som to zaklincovala dala som mu žlté výrazné ponožky s čiernymi pásmy a čekla ešte raz šefkyn facebook. Pridala som výrazné čierne hodinky. Vyzeral skvele až na tie vlasy. Trochu som jeho "ananásový" účes prešla žehličkou a s pomocou vosku ulízala dozadu. Vyzeral ako gentleman a schopný pracovník v známej IT firme. Akurát keď som mu dochystala potrebné dokumenty zatrúbil pred domom taxík. Obul sa a vypadol a ja som bola konečne sama s dobrým pocitom dizajnéra. Napustila som si vaňu, naniesla masku na tvár a relaxovala. O pol 3 som vyšla z vane. Vyfénovala som si vlasy, obliekla sa a o 3 vyrazila k Stacy. Ona už vyfintená stála v chodbe a keď ma zbadala vedela som, že sa jej niečo nepáči.

„Preboha to ako vyzeráš?"

„Veď idem len k tebe."

„Ja som ti nevravela, že ideme do klubu?"

„Nie. A čo je zlé na tom ako vyzerám?"

„Žartuješ. Tie nike boty a čierne jeansy prežijem ale trčiaca stará otcova košela spod mikiny, ktorá sa nosila v '99. Bože Chloé.. Máš nádherné meno, krásne oči, tvár, postavu a týmto outfitom kričíš svetu pomoc... Ale máš mňa a ja ťa dám doporiadku."

Vtiahla ma do izby, vyzliekla mi košeľu s mikinou. Dala mi čierny crop a čierno-červenú karovanú košeľu. Vlasy mi vyžehlila a dala mi linku s maskarou. Postavila ma pred zrkadlo a tvárila sa ako majster. Spravili sme si asi milión fotiek a vyrazili do môjho obľúbeného klubu -peoples.
V klube bolo plno ako vždy. Sadli sme si na naše miesto a čakali čaštníka.

„Čaute baby. Nesklamali ste a došli aj dnes," milo sa usmial a čakal na požiadavku.

„Dáme si víno, biele polosladké 3dcl."

„To bude všeto?"

„Áno. Ďakujeme.."

Čakanie sme si spríjemnili plánovaním prázdnin a keď sme sa nedočkavo obzerali za čaštníkom všimli sme si Jacoba ako sedí sám pri bare. Stacy nenabrala odvahu, tak som sa postavila a podišla k nemu.

„Ahoj Jacob. Si tu sám alebo niekoho čakáš?"

„Nie. Som tu sám. Okrem teba a Stacy tu nepoznám nikoho."

„Tak poď k nám. Dáme si drink."

Neváhal, postavil sa a prišiel so mnou k Stacy, ktorá celá zostresovaná čakala, či sa pridá. Celý večer sme sa rozprávali o jeho bývalej škole, o rodičoch a záľubách. Okolo pol 11 som sa s nimi rozlúčila a šla domov. Odmaľovala som sa, dala si rýchlu sprchu a v sexy rúžovom pyžamku vliezla do postele.

Koniec Mojej Cesty...Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora