6.1: "Yama"

36.3K 2K 755
                                    

Bölüm Şarkısı: DNCE- Cake By The Ocean

(Bölüm 26 Mart 2017/ 18.41'de yayımlanmıştır.)

3. GÖZ
Elvin, atıştırmalık tabaklar hazırlayıp yanına soğuk içecek koyarak salona gelmişti. Ama kimse konuşmuyordu. Kısaca bir tanışıp, el sıkışmışlardı. Bir ara Elvin telefondan Acarla konuşmuştu hepsi bu.

Rüzgar dirseğe kadar kapalı kollu, dize kadar gelen beyaz elbise giymiş bu meleği bir süre izlemenin tadını çıkardı.

-Ee Eva, kaç yaşındasın? Ben bizimkilerle yaşıtsın diye düşünüyordum." Eva gülümsedi çayı elindeyken.

-16 yaşındayım." Elvin kafa salladı ve soru sormanın sessizlikten daha iyi olduğuna karar verdi. Çünkü o kadar sıkılmıştı ki sessizlikten, mezdeke açıp dans etmediğine şükretmelilerdi.

-Hangi okuldasın?" O ana kadar sessiz kalan Rüzgar kafasını defterinden kaldırdı.

-Bizim okulda." Ve çizimini yapmaya devam etti, Eva'ya tekrar odaklanarak. Kız, bakışları hissettikçe kızarıp bozarıyordu. Rüzgar'ın dudağının kenarında minik bir gülücük peyda olurken, Elvin şaşkındı.

-Aa çok sevindim. Çok çalışkan bir kızsın o zaman." Rüzgar ve Ediz sınavda full yaparak o okula girmişti. Çok iyi bir okuldu. Tuna ve Lina da, Rüzgar'dan bir iki puan düşük bir lisede okuyordu.

Rüzgar aniden kalkıp çantasını aldı. "Nereye?" Diye soran annesine "Duşa anne." Diye cevap verip merdivenlerden çıkmaya başladı.

-Şey...Teşekkür ederim." Elvin kızın eline uzanıp tuttu.

-Bir rahatsızlığın var mı peki? Ya da alerjin? Bilelim de sorun yaşama."

-Astım hastasıyım... Elvin abla, sizin başınız belaya girecek. Ben biliyorum, o adam durmaz..." Gözleri bildiği gerçekle dolarken, Elvin kaşlarını çattı.

-Eva! Yapma böyle. Zamanında ben de takıntılı birine karşı mücadele ettim. Ama benim için savaşanlar da oldu. Biz de senin için savaşalım. Yanında olalım. Bırak bize biraz? İçin rahat olsun tamam mı? Bir daha da böyle konuşma lütfen. Bir aileyiz biz. Bunun için benim seni doğurmama gerek yok. Acılarımız ortak. Annesizliğimiz, takıntılı birine karşı verdiğimiz mücadele ortak." Kız Elvin'e sarılırken kadın ekledi.

-Bir de 40 yaşıma rağmen bana abla dedin. Kesinlikle hiçbir yere gitmiyorsun." Kız gülümsedikten sonra şaşkınlıkla sordu.

-Gerçekten 40 mısınız?" Elvin kafa sallayıp, kızın başını tekrar göğsüne yasladı. Bu sırada evin kapısı açılmış, içeri Aden Lina girmişti.

Elvin dalgın dalgın kendisine doğru yürüyen kızına baktı.

-Aden, güzelim... Sen iyi misin?" Aden yine boş bakışlarla kafasını sağa sola salladı. Sonra annesinin sol tarafına geçti. Elvin, iki kızın arasında oturuyordu.

-Anne..." dedi annesine bakıp, yanındaki kızı bile görmeyerek. "Sanırsam ben aşık oldum!" Elvin gülmesini tutmaya çalışırken, Eva'yı gösterdi.

-Bak kızım bir misafirimiz var." Aden'in gözleri Eva'yı bulurken gülümsedi.

-Çok güzel saçların var ve gözlerin...Ve dudakların... Niye geldin?" Elvin kahkahasını tutamadığında Eva da ne diyeceğini bilemeden baktı.

-İltifat etti Eva. Pek sık yapmaz." Dedi kadın şaşırmış kıza. Aden ayağa kalkıp Eva'nın koluna yapıştı.

-Ah hadi hadi gel benimle! Sana anlatacaklarım var Eva..." Eva ne olduğunu anlamadan sürüklenirken, Elvin de ikilinin arkasından güldü.

Tutkuyla Harmanlanmış BedenlerWhere stories live. Discover now