4.BÖLÜM

25 2 0
                                    

HADİS-İ ŞERİF'LER VE EHLİ HİKMET'DEN İNCİLER

  Babanın yüzüne bakmak ibadettir. Kabe-i mukerreme'ye bakmak ibadettir. Musaf'a (Kur'an-ı kerim )
bakmak ibadettir. Alim' in yüzüne bakmak ibadettir. Kim bir alimi ziyaret ederse sanki beni ziyaret etmiş gibidir. Kim bir alimin yanında oturursa benimle oturmuş gibidir. Dünyada benimle oturan kimseyi kıyamet gününde Allah-ü Teala Hazretleri onu yine yanımda oturtur.
HADİS-İ ŞERİF(Ebu Davud Hakim)

Babanın, misafirin ve mazlumun duaları geri çevrilmez.
HADİS-İ ŞERF(Tirmizi)

Kocası kendisine dargın olan kadının namazı kabul edilmez.
HADİS-İ ŞERİF (Tirmizî, Salât 266, (360)

Eğer insanın insana secde etmesini emretseydim, kadının kocasına secde etmesini emrederdim. Koca hakkı okadar büyüktür. Kadın at sırtında dahi olsa kocasına kendisini teslim etmemezlik yapmaması Ramazan ayı dışında kocasından bir gün bile izinsiz oruç tutmaması eğer tutarsa orucun sevabı kocasına itaatsizliğin günahı kendisine olur ve kocasından izin almaksızın dışarı çıkmamasıdır. Eğer izinsiz dışarıya çıkarsa geri dönünceye kadar hem rahmet hemde azap melekleri kendisine lanet okur.
HADİS-İ ŞERİFTirmizî, Rada' 10, (1159)].

Herhangi bir kadın kocası kendisinden razı olduğu halde ölürse cennete girer. HADİS-İHADİS-İ ŞERİF (Riyazü"Salihin, c1/326)

Kadınlarınıza eziyet etmeyiniz onlar Allah'ın sizlere emanetidir. Onlara yumuşak olunuz iyilik ediniz. HADİS-İ ŞERİF(Müslim)
Resûlullah (s.a.s.) şöyle buyuruyordu:
"Hayra niyet ederek ve hayır söyleyerek insanların arasını düzelten (ve bunun için icâbında yalan da söyleyen) kimse yalancı değildir."
(Ümmü Gülsüm:) insanların, üç yden başka hiçbir şeyde yalan söylemelerine Resûlullah (s.a.s.)'ın müsâade ettiğini işitmedim. (Bunlar:) Harp, insanların arasını bulmak ve kişinin karısıyla konuşması ve kadının kocasıyla konuşmasıdır, dedi.41
(Müslim, Birr, 27, VI, 2011)

Kim bir kadınla evlenirken aralarında kararlaştırılan mihri vermemeyi niyet ederse o kimse zinakardır. Kim birinden borç alırken onu ödememeyi niyet ederse o kimse bir hırsızdır.
HADİS-İ ŞERİF (Ebu Hüreyre R.A)
Kadınlarınıza iyilikle öğüt veriniz çünkü onlar size teslim edilmiştir size karşı ellerinde hiç bir şey yoktur. Onları Allah'ın emanetleri olarak aldınız ve Allah'ın hükmüne dayanarak ırzları size helal kılındı. HADİS-İ ŞERİF (Hasan-ı Basri R.A)
Bu kalpleriniz tıpkı demirin paslandığı gibi paslanır. (Efndimiz S A V 'in ashabı buyurdular ); Cilası nedir ya Resul-Allah. Efendimiz S A V Buyurdu; Kuran okumak, Allah'ı zikretmek, ölümü anmaktır. HADİS-İ ŞERİF(Beyhakî, Ali el-Müttakî)

Sizin imanca en güzeliniz ahlakça en güzel olanınızdır.

HADİS-İ ŞERİF(Hakim)

Sıddıklrın derecesine geçmek istersen senden ilgiyi kesene bağlan, senden esirgeyene sen ver, sana zulm edenide bağışla.
HADİS-İ ŞERİ (Tirmizî)

Bir kul bir kulun kusurunu örterse Allah-u Teala Hazretleri'de onu kıyamette örter. HADS-İ ŞERİF (Taberani)

Sizden biriniz kendi nefsi için sevip istediği bir şeyi kardeşi (veya komşusu ) içinde sevip istemedikçe gerçek mümin olamaz.
HADİS-İ ŞERİF(Buharî)

Allah güler yüzlü ve cana yakın insanları sever.
HADİS-İ ŞERİ (Beyhekî)

İnsaf dinin yarısıdır.(İhya)

Mümin ülfet eder ve ülfet olunur, ülfet etmeyen ve ülfet olunmayanda ise hayır yoktur. İnsanların hayırlısı insanlar için hayırlı olandır.
HADİS-İ ŞERİF(Gazali)
ÜLFET; Uygun kişilerle görüşüp konuşmak.

Sonsuz Mutluluğa DoğruHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin