EEN.

10 1 0
                                    

Vier meiden en tien jongens, daar bestaat mijn vriendengroep uit. Een groep die rond vorig jaar carnaval bij elkaar gekomen is door het enige koppel in de groep. Raar verhaal maar sindsdien zijn wij een vriendengroep. Meer jongens dan meiden dus de meeste avonden die we bij elkaar zijn, bestaan uit bier drinken, drankspelletjes spelen, gamen en toch wel kletsen.

Alle meiden ken ik toch redelijk goed, een van de meiden Liv is mijn beste vriendin natuurlijk ken ik haar dan ook het beste. Maar de jongens ken ik eigenlijk niet heel goed. Van sommige van de jongens weet ik hoeveel zussen en broers ze hebben of welke sport ze spelen maar hier houd het dan ook bij op. Maar eigenlijk maakt dit niks uit, dit komt nog wel, we kennen elkaar nu pas een jaar dus daar maak ik me niet echt druk om. We hebben lol en dat is het aller belangrijkste.

Ook vandaag hadden we afgesproken, iedereen zit op de bank te schreeuwen en elkaar proberen af te leiden tijdens Mario kart wat we op dit moment aan het doen zijn. We zijn een van de moeilijkste banen aan het rijden de Rainbow road. Waar ik dan dus ook continu van af val. Snel geef ik me controller aan Sam de jongen naast me die ook in mijn team zit, hopend dat hij er nog iets van kan maken. Gelukkig doet hij het beter en omdat iedereen op het scherm let heeft niemand onze snelle switch gemerkt. Aan het einde van de rit zijn we derde geworden. 2e van onze groep wat de nummer een op deze baan is een poppetje van het computer spel. We high fiven elkaar lachend, wetend dat we er goed af zijn gekomen, van ons vals spelen dan. Sam wil de controller weer aan mij geven maar ik wijs hem af. "Nee bedankt ik ga even een luchtje scheppen ik doe de volgende wel weer." Hij knikt en gaat verder met het spel terwijl ik de terras deuren uit loop en op het bankje ga zitten. Kijkend over het uitzicht van het boeren landschap en de uitgestrekte heuvels.

Ik voelde iemand naast me gaan zitten, wat ik niet erg vond het was niet bepaald de warmste dag vandaag dus die lichaamswarmte was welkom. Toen ik keek wie het was bleek het Caleb te zijn, een nerveuze Caleb. Dat is redelijk raar Caleb is een van de meest nuchtere personen die ik ken en ik zie hem echt nooit nerveus, dus is was gelijk nieuwsgierig wat er aan de hand was. "Caleb gaat het wel? Je ziet er uit als of je zo van een 100 meter hoge cliff af moet springen!" zei ik met een glimlach, hij lachte terug en knikte "Ja het gaat wel, maar ik wou je iets vragen Avery. Het is best raar maar het zou echt veel betekenen als je er over na zou willen denken" ik knikte, zeggend dat ik dat zou doen waarna hij verder ging. "Het gaat over mijn pa, hij gaat trouwen met zijn vriendin maar ik mag haar echt niet. Wel weet ik dat ze hem gelukkig maakt dus het is wel goed voor hem. Maar het probleem is dus dat ik niet alleen met hem en Sandra zijn aankomende vrouw wil zijn. Mijn broertje en zus hebben allebei aanhang en ik weet zeker dat ze gebruik gaan maken van zo vaak mogelijk verdwijnen als kan. Waardoor ik alleen achter blijf tijdens verschillende bruiloft activiteiten, en ik wil niet dat de bruiloft een ramp wordt door mijn gemene opmerkingen naar haar toe. Ik heb afleiding nodig. Daarom vroeg ik me af of jij misschien mijn date wou zijn. Nou niet echt mijn date maar meer mijn neppe vriendin."

Ik was geschokt, ik wist niet eens dat zijn ouders gescheiden waren laat staan dat zijn vader weer gaat trouwen. Maar ik snapte wel waarom hij iemand mee wou nemen als zijn vriendin. Niks is zo rot als het zoveelste wiel zijn en dan al helemaal het derde wiel bij je vader en zijn nieuwe echtgenoot die je niet uit kan staan. Ik wist nu al dat ik het ging doen, daar zijn we vrienden voor toch? Maar wel wou ik weten waarom ik en waarom niet Liv of Riley, de andere single meiden uit de groep. "Caleb waarom ik? En niet Liv of Riley?" "Uhm omdat ik het met jou het beste kan vinden denk ik, Liv is redelijk awkward in zulke situaties en Riley is denk ik te overdreven in zulke situaties. En jij bent meer mijn type en ik wou het helemaal niet erg vinden om met jou te pronken" zei hij met een kleine knipoog. Ik knikte, het klonk allemaal redelijk logisch. Het gaat maar om een dagje dat kan ik wel aan. "Caleb, ik doe het, komt de rest ook naar de bruiloft of is het alleen wij twee de hele dag?" "De rest komt alleen bij het feest, dus overdag is het alleen ons." Ik knikte in glimlachte "kom boyfriend, we moeten naar binnen voordat we bevriezen" Hoofdschuddend en lachend liepen we naar binnen, weer aansluitend bij onze eigen teams. Ik kon wel zeggen dat toen ik tegen hem moest racen hem dik heb ingemaakt. Toen ik opkeek kruiste onze blikken, snel stak ik me tong naar hem uit maar meer tijd had ik niet want de volgende race was alweer aan het beginnen.

Zo ging de avond nog lang door maar om drie uur 's nachts zijn Liv en ik toch naar huis gefietst. Liv probeerde iets uit me te krijgen over Caleb en mijn gesprek maar dat lukte haar niet. Ik wist zelf nog niet eens wat dit allemaal inhield en of Caleb het bekend wou maken of hoe serieus dit moest worden. Dit moet ik eerst uitvinden en daarna kan ik misschien iets los laten over hoe en wat maar nu ga ik er eerst een nachtje over slapen. Snel gaf ik Liv een knuffel voordat ik ons huis inliep en mijn bed in dook.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

XAva Rose

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Mar 03, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Being the fake girlfriendWhere stories live. Discover now