Ebba

565 21 2
                                    

Jag tog ett djupt andetag innan jag knackar svagt på ytterdörren. Det dröjer ett par sekunder innan dörren öppnas på glänt.
När jag ser honom framför mig, känner jag hur tårarna börjar rinna sakta ner längs min kinder.

Han ser på mig i några sekunder innan han börjar dra igen dörren, men jag tar tag i handtaget och hejdar honom.
"Sn-snälla Oscar, kan jag bara få förklara. Efter det kan du g-göra vad du vill bara du lå-låter mig få förklara fö-först.."

Han tvekar men öppnar sedan dörren igen och ser tvekande på mig, innan jag börjar stapla ur mig en massa meningar med höga snyftningar.

"Jag är så led-ledsen Oscar, jag menade aldrig att såra dig. Jag v-var en fullkomlig idiot som jag gav dig en massa för-förhoppningar. Jag antar att varför jag gjorde det var för att jag kände mig ensam just då, och du var den enda just då som g-gjorde så att jag kä-kände mig behövd. Men det är ändå ingen ursäkt för varför jag gjorde nåt sånt mot dig och Felix...
Då Felix och jag alltid brå-bråkade då vi var ih-ihop, så kom jag alltid till dig för du gjorde mig alltid glad igen och förutom Felix så var du den jag älskade mest i vä-världen och fortfarande.
Och först nu in-inser jag vad jag har gjort mot dig och jag förväntar mig inte att du ska förlåta mig, för det förtjänar inte jag.
M-men jag vill bara att du ska veta att jag är jätte le-ledsen och skulle göra vad som helst för att göra allt bra igen me-mellan oss, men gjort är gjort. Och att du är en av dom på jorden som jag äl-älskar mest.."

Säger jag snyftande och riktar bliken ner i marken och vågar inte möta Oscars blick.

Det är tyst i flera långa sekunder och till sist tittar jag tyst upp och torkar bort några tårar.
Oscar står fortfarande i dörröpningen och tittar på mig.
Jag stirrar stumt på honom då han ler matt mot mig. Och det känns som jag ska svimma då han plötsligt drar in mig i kram.

"Även fast du gjorde nåt fruktanssvärt fel, så förlåter jag dig. Bara du lovar att aldrig göra nåt sånt mot mig eller Felix igen"
Säger Oscar lungt och håller svagt om mig.

Jag blir så lättad att jag nästan stryper homom i en hård kram av glädje. Och tårarna fortsätter att rinna men den här gången är det glädje tårar.

"Jag lovar! Jag lovar!"
Säger jag snabbt och borrar in annsiktet mot hans bröst.

Efter att jag har lugnat ned mig en anning och tårarna hade slutat, så tittar jag upp på honom. Och läger märke till att han redan tittar på mig.

"Vänner?"
Frågar jag och får ett varmt leende tillbaks.

"Bästa vänner"

-

Då består det bara 1 kapitel kvar då av denna Ask bok👍👎

Kommer inte uppdatera i helgen eftersom jag är i Umeå, men förmodligen släpper jag sista kapitlet på Söndag eller på Måndag👐👐
Och den nya Ask boken kommer jag att släppa nästa vecka😜

Ask.Fm// F.S    Bok 2Where stories live. Discover now