Hoofdstuk 3

30 2 0
                                    

P.o.v Link

'Harm wie hebben we nu allemaal geregeld?' Vraag ik aan Harm, over 1 week is het al 24 mei en moeten alle stukjes af zijn. 'Ehmm, okey heb je even? Ik heb een heel lijstje gemaakt, morgen kom jij toch naar mij toe? Dan kunnen we alles in elkaar gaan editten en dan als haar stream is afgelopen volgende week op onze kanalen uploaden.' Zegt Harm terug, we praten nu over skype om nog makkelijk wat dingen te kunnen voorbereiden. De afgelopen weken is de stream voor 24 mei flink onder de aandacht geweest, nationaal en internationaal is lisa een bekende streamer omdat ze soms ook Engels streamt. 'Okey het lijstje bestaat nu uit; natuurlijk wij 4, Ronald, Don, Duncan, Sam, Ward, Enzo, Dee, Jill, Milan, Wouter, David, Kingalert, Yarasky, lekkerspelen, Emre, Tim, Britt, Zomaer, Joy, Nina, Monica, Jelly, Kwebbelkop, haar ouders, een aantal vaste kijkers van haar, een aantal vriendinnen.' We hebben er al best wel veel. 'Ja en de mensen die we vergeten zijn kunnen haar ook altijd nog apart een berichtje sturen, en trouwens raad eens wie ook een filmpje heeft gestuurd?!' Zeg ik lachend, hij gaat dit nooit raden, het gaat namelijk om een internationale youtubster genaamd sniperwolf, Lisa heeft best wel veel over haar verteld en blijkbaar kende die internationale youtubster Lisa ook dus dat was echt super fijn. 'Wie dan nog meer?' Vraagt Harm nieuwsgierig. 'Ssniperwolf!' Antwoord ik. 'Woow dat gaat ze echt super leuk vinden!' Ik knik, ik hoop ook echt dat Lisa dit leuk gaat vinden, het is gewoon een super leuke meid en ze stond/staat altijd voor ons klaar. Als we een paar dagen weg gaan of ziek zijn neemt Lisa graag een video over voor ons, zei heeft ervoor gezorgd dat mijn videos beter geëdit zijn, als ik in de knoop loop met opnames wilt ze graag meedoen als gast zodat ik niet alleen ben, ze heeft voor ons allemaal zo veel gedaan. Opnames met Lisa zijn ook gewoon altijd leuk omdat ze ook wat zelfspot heeft, kan lachen om grappen en gewoon op een leuke manier brutaal is. Het is nu net alsof ik haar leuk vindt maar nee, ze is een leuke meid maar ik ben verliefd op mijn eigen vriendin. Pascall overigens zie ik nog wel eens samen komen met Lisa maar dat is weer een ander verhaal.

Dag van de stream

P.o.v Lisa

Okey Lisa rustig blijven! Hoe moet ik rustig blijven?! Mijn leven wordt over een paar uur meer overhoop gegooid dan tevoren. Ik heb geen twijfels maar ben gewoon bang voor de reacties, wat als mensen me nu opeens niet meer leuk vinden? Wat moet ik dan? Tuurlijk Pascall, Link, Jeremy, Joost en nog veel meer zijn er maar het blijft gewoon spannend. Laat ik maar gewoon de laatste dingen nog een keer nakijken, achtergrond okey, allebei de pc's klaar voor gebruik, ik denk dat ik echt alles gedaan heb om de stream vanavond een succes te maken. Ik verwacht de normale hoeveelheid kijkers misschien iets meer omdat we er een beetje reclame voor gemaakt hebben maar het zal niet super veel zijn, althans dat probeer ik mezelf een beetje wijs te maken.

@joostspeeltspellen: veel succes vanavond! @lisax
@xlinktijger: vanavond dan eindelijk @lisax haar stream, veel succes!
@altijdcompilaties: @lisax gaat vanavond een super bijzondere stream houden dus ga allemaal kijken!
@itzsyntrax: vanavond @lisax haar livestream kom allemaal kijken!
@hetgames: heel veel plezier en succes met je stream vandaag @lisax

Zo zijn er nog talloze berichten van andere youtubers die weten wat ik vanavond ga doen. Ik like ze allemaal en gooii er zelf ook alvast een tweetje uit.

@lisax: voor de eerste keer zenuwachtig voor een stream, maar het wordt awesome!

Meteen weer allemaal vragen, de meeste hebben wel een idee maar niemand durft het zeker te zeggen omdat mensen wel eens eerder dachten dat ik mezelf ging revealen en toen was dat niet zo. *incoming call van Pascall* ik accepteer de skypecall. 'Duss zenuwachtig?' Vraagt Pascall, ik knik. 'Het komt wel goed, het wordt een leuke stream en mensen gaan je waarschijnlijk alleen maar meer waarderen' zegt hij geruststellend. 'En komt Megan ook?' 'Ja Megan komt gelukkig' Dat Megan komt is wel een opluchting, ze kan me helpen en gewoon omdat ze zo'n goede vriendin is die ik al zo lang ken, het is gewoon super fijn om haar erbij te hebben.

Tijd voor de stream

Okey het is nu of nooit. Megan zit naast me en gaat ook de chat in de gaten houden. Ik log in op mijn twitch en kijk even rond wie er allemaal live zijn enzo, tot mijn verbazing zijn er alleen wat buitenlandse streamers aan het streamen en wat kleine Nederlandstalige maar voor de rest lijkt twitch wel dood? Gek maar okey. Ik start alles op, als ik helemaal klaar ben start ik mijn intro filmpje die ongeveer 10 minuten duurt, in de tussentijd tweet ik nog wat en stuur nog wat appjes naar de jongens en vrienden. Als het intro nog maar 3 minuten duurt begin ik de druk te voelen, 'Lisa er kijken nu al 700 mensen!' Zegt Megan een beetje verbaast, dat kan niet kloppen dus ik kijk meteen daar staat het inderdaad 704 kijkers en het aantal blijft stijgen. 'Megan dit kan niet kloppen waarschijnlijk is dit een viewbot, ik heb nog nooit zoveel kijkers gehad en al helemaal niet bij het intro' Megan lacht. 'Dit is toch juist goed! Al deze mensen kijken voor jou!' Ik knik een beetje maar weet het zo net nog niet. De chat gaat ook al super snel met allemaal mensen die willen weten wat er vandaag gaat gebeuren. Mijn planning is eigenlijk om eerst een kwartiertje gewoon te praten met de chat enzo en dan langzaam over te gaan op de vraag waarom deze stream zo belangrijk is en daarna gaat mijn webcam aan maar blijft hij nog even zwart. Vervolgens gaan we wat spelletjes spelen en bij ieder gewonnen spel gaat er een blokje weg, na 3 blokjes halen we hem dan gewoon helemaal weg. Het spel dat we gaan spelen is GTA races met 3 van mijn moderators die ook in ts komen. Ik wilde eigenlijk met Link, Jeremy en nog wat andere GTA gaan spelen maar Link is vandaag bij Jeremy en Jeremy zijn pc doet het niet ofzo dus die konden sowieso al niet, toen besloot ik om maar gewoon met wat mods te spelen.

3,2,1 'heyyy allemaal welkom bij deze stream op 24 mei!, vandaag wordt een bijzondere leuke stream die jullie hopelijk nog lang zullen onthouden! We hebben nu al 920 kijkers echt super vet. Okey ik zie inderdaad jullie berichten en ik ga het dan maar ook vertellen, zoals jullie weten stream ik al best wel lang en heb ik ook een youtube kanaal. Ik heb dit nooit met facecam gedaan vanwege verschillende redenen die jullie las het goed is wel kennen. Nu ben ik een aantal weken geleden op de dutch youtube gathering geweest waar vele van jullie ook geweest zijn. Wie in de chat is allemaal geweest?!' De chat staat meteen vol met allemaal ik, ik, ik en ik. 'Dat is echt super! Er is een kans dat je mij toen in het echt heb gezien, ik ben daar geweest samen met Megan een van mijn moderators en mijn beste vriendin die nu naast m zit. Op de dytg zijn wij 2 meisjes tegen gekomen, Zoë en Nora, die tot nu toe nog steeds niet weten dat ze met ons gesproken hebben, haha sorry meiden. Wij zijn toen in de rij gestapt van Link, Jeremy, Joost en Harm, waar in de tijd dat wij kwamen ook nog Pascall was. Eenmaal aan de beurt hebben we wat dingen gezegd en de 5 heren herkende mijn stem gewoon niet, maar de vriendin van Pascall, Alicia, herkende mijn stem wel, dus shoutout naar Alicia! Toen zijn we backstage geweest samen met Zoë en Nora dus die eigenlijk nog steeds geen precies idee hadden wie wij waren.'

Als ik het verhaal verteld heb kom ik over op het belangrijkere. 'Ik heb besloten om niet langer meer onzichtbaar te zijn voor iedereen, een aantal andere youtubers hebben mij ondertussen al ontmoet' ik kijk in de chat en zie Pascall, Link, Jeremy, Joost en Harm in de chat opscheppen dat ze mij al gezien hebben. 'Ja inderdaad de jongens hebben mij al gezien, ik heb samen met Link en Jeremy een nieuwe stoel gekocht en een super goede camera dus be ready. Iedereen zullen we aftellen?' Meteen staat de chat vol met ja's. 'Okey 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1' en ik zet mijn webcam aan, meteen hele chat teleurgesteld omdat ze zwart beeld zien. Ik leg uit wat mijn idee was maar lees dan in de chat door alle mods dat ze me dan laten winnen dus ik bedenk snel iets anders. 'Okey ik heb een getal in mijn hoofd tussen de 0 en 200 en jullie hebben 30 seconden om dit getal in te vullen, als het getal geraden wordt gaat er een blokje weg' meteen wordt de chat vol gespamd met getallen, na 4 seconden zie ik mijn getal al en ik haal dus het blokje rechtsboven weg. 'Okey here we go' en ik druk alle blokjes in 1 keer aan.

To już koniec opublikowanych części.

⏰ Ostatnio Aktualizowane: Mar 01, 2017 ⏰

Dodaj to dzieło do Biblioteki, aby dostawać powiadomienia o nowych częściach!

De twitchstreamerOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz