~Κεφάλαιο 1~

14 3 0
                                    

Ήταν απόγευμα όταν η Ροζαλαϊν άνοιξε την πόρτα και βρεθηκε μέσα στο παλιό αρχοντικό. Το είχε μόλις αγοράσει σε μια προσπάθεια να ζήσει μια ήρεμη φοιτητική ζωή. Από μικρή πάντα είχε την τάση προς την περιπέτεια.. Της άρεσαν οι μεταφυσικές συνωμοσίες..πάντα πίστευε ότι υπάρχει κάτι πιο βαθύ ..κάτι που οι άνθρωποι δύσκολα μπορούν να ανακαλύψουν..και για αυτό το λόγο κάποιες σκοτεινές στιγμές της ιστορίας όπως ο μεσαίωνας της κεντριζαν το ενδιαφέρον. Μεγαλώνοντας αποφάσισε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την ιστορία θέλοντας να ανακαλύψει όσα περισσότερα γινόταν για εποχές που διέφεραν από την σημερινή.

Μπαίνοντας στο αρχοντικό ένα κύμα απελπισίας τη σκέπασε .. Αρχικά η σκέψη ενός σπιτιού στη μέση ενός δάσους ,που μπορούσε να της προσφέρει την ηρεμία που αναζητούσε , φαινόταν καλή ιδέα ..αλλά ο ενθουσιασμός άρχισε να φεύγει και να εμφανίζεται η σκληρη πραγματικότητα που δεν ήταν άλλη από ένα μισοκατεστραμενο σπίτι που χρειαζόταν πολλή δουλειά προκειμένου να εγκατασταθεί μόνιμα κάποιος .

Αφήνοντας τα λίγα πράγματα που κρατούσε σε ένα κεντρικό προθάλαμο αποφάσισε να εξερευνήσει το σπίτι . Ήταν διώροφο και περιείχε αρκετά δωμάτια .. Η Ροζαλαϊν προχώρησε προς ένα δωμάτιο στα αριστερά του προθαλαμου Και βρέθηκε στη κουζίνα του παλιού σπιτιού . Κοιτάζοντας γύρω της το ερειπωμένο δωμάτιο είδε ένα μικρό ξύλινο τραπέζι με τρεις μισοσπασμενες καρέκλες γύρω του και μερικά σκονισμένα μισοκατεστραμενα ντουλάπια στους τοίχους. Μια κλειδωμένη πόρτα μάλλον οδηγούσε στην πίσω αυλή αλλα Δεν θέλησε να την ανοίξει ακόμα. Μην έχοντας κάτι άλλο να δει πηγαίνει στο δωμάτιο δεξιά του προθαλαμου .

Αμέσως κατάλαβε ότι βρισκόταν στο σαλόνι του σπιτιού. Στη μέση του δωματίου βρισκόταν ένας καναπές που κατά την εκτίμηση της θα κόστισε πολλά στους ενοίκους του σπιτιού. Αναμφισβήτητα οι άνθρωποι που κατοικούσαν στο αρχοντικό όταν πρωτοχτιστηκε πρέπει να ήταν άτομα με κύρος στην τότε μικρή κοινωνία. Ανέβηκε τη μεγάλη ξύλινη σκάλα και έφτασε στο δεύτερο όροφο του σπιτιού.

  
Μπροστά της υπήρχαν 3 ξύλινες πόρτες με σκαλιστα σχέδια πανω τους. Αποφάσισε να μπει στην πρώτη. Έσπρωξε την βαριά πόρτα η οποία ετριξε και την έκανε να ανατριχιάσει. Δυο ξύλινα κρεβάτια και μερικά παλιά σκονισμένα Παιχνίδια στοιβαγμένα σε μια γωνιά ήταν τα μόνα πράγματα εκεί μέσα. "Σίγουρα πρόκειται για παιδικό δωμάτιο " σκεφτηκε και στη συνέχεια εξερευνησε και τα άλλα δύο δωμάτια τα οποία όπως αποδείχτηκε ήταν πολυτελείς κρεβατοκάμαρες κάποτε. Τώρα είχαν απομείνει μόνο ερείπια .

Κατεβαίνοντας κάτω στο ισόγειο ξανά , η Ροζαλαϊν παρατήρησε μια πόρτα την οποία δεν είδε προηγουμένως .

Με την περιέργεια να μάθει τα πάντα για το σπίτι αυτό και τους προηγούμενους ενοίκους του άνοιξε και είδε μια μικρή σκάλα που οδηγούσε σε ένα μικρό δωμάτιο σε άθλια κατάσταση και που Όπως φαίνεται ανήκε στο υπηρετικό προσωπικό του σπιτιού

Ουπς! Αυτή η εικόνα δεν ακολουθεί τους κανόνες περιεχομένου. Για να συνεχίσεις με την δημοσίευση, παρακαλώ αφαίρεσε την ή ανέβασε διαφορετική εικόνα.

Με την περιέργεια να μάθει τα πάντα για το σπίτι αυτό και τους προηγούμενους ενοίκους του άνοιξε και είδε μια μικρή σκάλα που οδηγούσε σε ένα μικρό δωμάτιο σε άθλια κατάσταση και που Όπως φαίνεται ανήκε στο υπηρετικό προσωπικό του σπιτιού

Ξαφνικά ακούστηκε ένα τρίξιμο από την σκάλα και η Ροζαλαϊν ανατρίχιασε πάλι.. Πριν προλάβει να κάνει ένα βήμα ασκούσε ένα δεύτερο τρίξιμο πιο δυνατό αυτή τη φορα. Ανέβηκε γρήγορα πάνω και πλησίασε τη σκάλα .. Τότε της φάνηκε ότι διέκρινε μια σκιά σε μια σκοτεινή γωνιά αλλά μέχρι να ανοιγοκλεισει τα μάτια της είχε εξαφανιστεί ... Σίγουρα θα ήταν στη φαντασία Της ....ή μήπως και όχι ?

You've reached the end of published parts.

⏰ Τελευταία ενημέρωση: Feb 09, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Είναι το Σαλεμ αυτό που φαίνεται ?Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα