Kapitel 11

1K 25 0
                                    

''Det är mitt hemliga rum, inte ens mamma vet om det''

''Wow hur lyckades du med det?''

Vi klev in och satte oss i soffan. Jag drog hela historien om byggarbetar-tomten-håkan. Han bara tittade runt, och jag märkte att hans blick fastnade på en bild av deras band, the fooo.

''Eh ja, eh jag satte upp den innan jag visste om dig o så...''

''Så du har det som ett mysigt försvinna-från-världen-när-jag-känner-för-det-rum''

''Nej, vi har''

Jag log stort mot honom och kramade honom.

''Men vi borde nog gå nu'' sa han och ställde sig upp.

''Jaa det borde vi''

Vi gick ut ur rummet, jag stängde dörren och drog för kläderna. Sen gick vi ut ur garderoben och Felix stängde dörren efter oss. Han smet in på sitt rum för att göra sig klar. Jag kammade mitt hår bakot och innan det föll fram igen tog jag tag i Felix keps som låg på nattduksbordet och satte på mig den. Jag kollade i spegeln och var precis på väg att ta av den när Felix kom in.

''Nej! ha det sådär''

Jag rodnade och granskade mig i spegeln en gång till. Vinröda jeans. Vit långärmad pösig topp. Silvrigt halsband med ett halvt bästishjärta. Och tillsist mitt ljusbruna hår bakot med Felix gula the fooo keps på. Jag la på lite mascara och läppglans innan jag gick till hallen. Där stod Felix redan klar, så jag drog snabbt på mig mina svarta högklackade skor. Eftersom det var slutet på sommaren var det ganska kallt. Skolan skulle börja om två veckor, men mamma skickade ett sms till mig och Felix och sa att de hade vunnit någon resa till bulgarien för två så precis när de kommer hem, när skolan börjar, så åker de dagen efter. Men vi sa att det var helt okej. Felix och de andra killarna går inte på min skola, men det gör inget. Jag hoppade upp bakom Felix på moppen och vi åkte snabbt till bion. Där utanför stod Omar, Ogge och Oscar omringade av massa tjejer. Jag hoppade av och gick rätt förbi alla tjejer. Väl inne i bion så köpte jag en liten popcorn och en mellan dricka. Sen satte jag mig i en av fåtöljerna och väntade. länge. Tillslut gav jag upp Jag tog min popcorn i ena handen slängde det som fanns kvar av läsken. Gick ut genom samma dörr och fortfarande märkte inte killarna något. ilskan bubblade upp inom mig. Jag försökte prata prata med dem men det funkade inte. Jag bara gick. Jag gick hela vägen hem. Själv. Jävla Felix. Jävla Omar också. Hela jävla the fooo. Jag kände en än gång hur ilskan bubblade upp. Jag var nästan hemma. Jag kutade sista biten och slängde upp dörren. Jag smällde igen den efter mig och slängde väskan på golvet, drog snabbt av mig jackan och gick in i köket. Jag tog ner en skål och hällde i popcornen i den sen öppnade jag lådan med godis och tog fram choklad. Sen sprang jag upp för trappan och bytte om till myskläder som bestod av ett par gråa mjukisbyxor och en av Felix hoodies. Men sen ångrade jag mig, drog av den och tog istället en långärmad grå tröja. Sen gick jag ner och hämtade popcornen och chokladen och satte mig i sängen. Jag tog fram min ljus rosa laptop och satte på det nya avsnittet av Pretty little liars. Efter ungefär en kvart av programmet så hörde jag hur dörren öppnades och alla kom in. Jag ville inte prata med någon av dem så jag reste mig tyst och låste dörren till rummet. Sen kröp jag ner i sängen och åt mina popcorn och tittade på PLL igen. Jag hörde hur någon var på väg mot mitt rum.

''Feeliix var ligger toan?"

''Mittemot Leonas rum, det kommer du väl ihåg Omar.''

Toa!? Letade de inte efter mig? Undrade inte de var jag var någonstans? Jag vet att jag låter väldigt egoistisk men endå. Varken Felix elr Omar letade efter mig. Det lät som om Oscar, Ogge och Felix var i vardags rummet. Jag tänkte ignorera dem så mycket jag kunde. Så jag ställde mig upp och pausade PLL igen, tog tag i laptopen, chokladen, popcornen och mitt täcke. På något sätt lyckades jag balasera det in till mitt hemliga rum jag la täcket på soffan och laptopen och det andra på skrivbordet, sen gick jag och stängde dörren till garderoben och sedan stängde jag och låste dörren till rummet. Innan jag satte mig i soffan tog jag bort bilden av the fooo från väggen och la den längst ner i skrivbordslådan. Sen satte jag mig i soffan, drog täcket över benen, tog ner laptopen, tog ner popcornen och chokladen och sen fortsatte jag att titta på PLL. Ibland hörde jag lite hur det lät från vardagsrummet. Men jag gjorde mitt bästa att ignorera dem. Hur kunde Felix, min egen bror. Varför undrar han inte var jag är. Jag kände en tår falla. PLL var slut och jag ställde ifrån mig laptopen. Popcornen var uppätna och Chokladen var också slut. Vad skulle jag göra nu? Jag tänkte hålla mig borta från killarna tills Felix märkte något eller Omar. Jag bestämde mig för att sova lite så jag drog täcket upp till axlarna och la upp benen.

New brother..?Where stories live. Discover now