Kapitel 2

1.5K 35 0
                                    

Söndag, Storebror kommer

Fem minuter kvar tills min storebror skulle stå utanför min dörr, jag ville se fin ut så jag sminkade mig och tog på mig en fin turkos långärmad, och såklart glittrig, tröja och mina jeans tights. Jag satte mig på min skrivbordsstol och loggade in på fb för att kolla lite när det plingade på dörren, jag flögg upp från stolen och kutade ner i hallen. Mamma stod redan där. Hon öppnade dörren och jag såg pappa.

"Hejj pappa!"

Jag kramade honom och tittade ut bakom honom, men det var ingen där.

"Var är...?"

"Gumman Felix kommer strax han är vid bilen"

Varje gång jag hör namnet Felix tänker jag på Sandman. Vi skulle var perfekta för varandra vi skulle inte ens behöva byta efternamn eftersom jag också heter det. Elins kompis Anna känner någon som också heter Sandman. Jag tittade mig i spegeln och kom på att på tisdag skulle jag äntligen färga håret! Sen vände jag mig om mot dörren och där står Felix Sandman. Jag lutade mig mot trappräcket och tog mig för pannan, jag måste ha sett så töntig ut. Jag satte mig ner på stolen och tittade ner i golvet.

"Jag förstår dig..."

Jag tittade mot Felix.

"Älskling vi hinner inte stanna jag är så ledsen, hejdå."

Hon pussade mig på pannan och kramade mig, pappa gjorde samma sak och de båda gjorde det på Felix. Felix och jag gick in i vardagsrummet och började prata, vi hade nyss fått reda på att vi är släkt, mer än släkt, syskon. Vi pratade i evigheter om allt, och vad vi gillade och ja allt! Efter några timmar kändes det som om vi hade kännt varandra sen alltid. Han kramade mig och vi båda log.

"Snygg keps förresten!"

Han tog av den och satte den på mitt huvud, vi skrattade båda två.

"Du förresten, var är mitt rum?"

"gämte mitt"

Jag ställde mig upp och visade vägen. Men jag stannade utanför badrummet och vände mig om mot honom.

"Det här är MITT badrum, okej?"

"hahah okeeej!!"

vi fortsatte en liten bit och gick förbi mitt rum och så kom vi till hans rum.

"Här! Mamma sa att du fick inreda som du ville"

Jag lämnade honom i sitt rum och gick in i mitt rum. Mitt sockervadds rosa och glittriga rum, det var ett totalt tjejigt rum. Jag satte mig på sängen och ringde Elin.

"Helluuu?"

"Elin!"

"varför viskar du?"

"För min brorsa har kommit..."

"Så hur är han?"

"Det är Felix Sandman!!!"

"Det är vem?!?!?!?"

"Felix jag lovar dig! Kom hit nu och skynda dig"

Jag la på och hoppade ner från sängen.

"Hej!"

"Hejj, du jag glömde min kompis kommer strax är det okej?"

"Ja, visst det är lugnt"

Jag log och gick ut i köket. Jag sträckte mig efter Elins favvo kakor på översta hyllan men jag nådde dem inte. Detta var ju ett bra läge att ha en längre bror hemma.

"Feeeliiix??"

Han kom till köket och tittade frågande på mig. Jag pekade på kakorna högst upp och han skrattade. Ha sträckte lite på sig och tog ner kakorna åt mig. Plötsligt ringde det på dörren och jag sprang för att öppna. Där stod Elin.

"Hej Elin, det är Felix där borta"

"h...h...he...hej..."

Han skrattade och gick fram till Elin och kramade henne. Jag såg på Elin att hon typ dog inombords. Han släppte henne och log. Plötsligt ringde Elins mobil. Hon pratade ett tag och la sedan på.

"Fan mamma är skit sur på mig, hon bara skrek och skrek! fattade fan inget alls men jag måste dra ledsen Leona. Jag ringer sen puss!"

Hon kutade ut genom dörren och jag skrek "puss" tillbaka och stängde sen efter henne.

"Du jag ska till mina kompisar, men jag känner inte för att lämna dig ensam, hänger du på eller?"

"Em okej visst"

Jag fick låna en moppehjälm av Felix och så åkte vi till Oscar eller så var det Ogge jag hörde inte riktigt. När vi kom fram möttes vi av tre killar. Omar Oscar och Ogge.

New brother..?Where stories live. Discover now