Kapitel 1

1.5K 39 0
                                    

Lördag morgon

Jag låg i sängen och tittade på instagram, plötsligt märkte jag att Felix Sandman hade lagt ut en ny bild. Jag var verkligen beroende av The Fooo, jag bor faktiskt i stockholm så jag har ju en ytte pytte liten chans att träffa dem någon gång. Jag var utanför deras studio och fick ett kort på Ogges rygg en gång. Fast den hade jag inte så mycket andvändning för. Jag bestämmde mig för att gå upp. Min mamma gick runt och runt där uppe, det hörde jag. Jag tog på mig en rosa fluffig långärmad mysig tröja och ett par jeanstights. Sen borstade jag håret och la på lite mascara. Jag gick upp och mamma hade dukat frukost, hon såg nervös ut och ja jag vet inte riktigt. hon såg annorlunda ut. Jag satte mig vid bordet och hällde upp lite fil.

"Mamma...?"

"Ja älskling.."

"Du verkar, eh jag vet inte spänd, förvirrad?"

"Gumman det ör en grej jag måste berätta som jag hållt hemligt"

"mamma??"

"Du har en storebror.."

"VAD SA DU NU SA DU????"

"Jag är så ledsen, alltså din pappa ville hålla allting hemligt men nu när han äntligen kommer hem så bestämmde vi att han och jag skulle åka bort över hela sommarlovet, du är ju så stor nu, men då så berättade din pappa att din storebror kommer hem då så ni får spendera sommarlovet ensamma, det finns ingen tid att diskutera detta!"

Jag var så arg, jag ville inte men hur kunde hon hålla från mig att jag har en storebror, jag slängde mig på sängen och grät. Jag grät i evigheter. Plötsligt vibrerade min mobil, det var Elin som messade.

*Hejj hur äre? vill du dra in till stan idag?*

*Hejj, livet är piss! kan inte jag bara komma över till dig så kan vi ha en mysdag med film popcorn läsk och sånt där? Jag kan förklara när jag kommer..? (:*

*självklart älsk!*

Jag var så glad att jag hade en vän som Elin. Jag drog på mig mina svarta mjukis byxor och tog tag i min mustach kasse, la ner tofflor, en godispåse, filt och mitt favvo gosedjur. Jag smög ut i hallen och drog försiktigt på mig mina svarta högklackade skor och min mörkgröna kappa, öppnade dörren försiktigt och smällde sedan hårt igen den och sprang.

"Leona?"

Mamma öppnade dörren och tittade efter mig.

"Leona stanna!! Vart ska du!! LEONA?!"

Jag orkade inte med mamma, tur att Elin inte bor så himla långt bort. Jag plingade tre gånger sen öppnade Elin. Jag hoppade in i hallen och sparkade av mig skorna. Vi satte oss i Elins stora säng och slog på tvn, jag orkade inte se på film så jag var lite töntig och sa åt henne att sätta på disney channel. Det var gammla Hannah montana avsnitt så det var endå rätt kul.

"Men du gumman, vad har hänt egentligen?"

hon sänkte volymen på tvn och tittade på mig.

"Mamma berättade att jag har en storebror.."

New brother..?Where stories live. Discover now