Chapter 3

1.2K 86 5
                                    


"Zvrrrrr",kroz neverovatno ugodnu tisinu prozujao je iritirajuci zvuk alarma.Sanjivo sam ga ugasila.Ustala sam jos uvek spavajuci i otisla u kupatilo.Obavila sam higijenu i obukla sam se.Stavila sam malo maskare i sjaja za usne.

Dosao je i taj trenutak.Idem u svoju novu skolu.

Uzela sam torbu,javila se mami i tati i izletela iz kuce brinuci da ne zakasnim.

Ne bih ostavila dobar utisak.

Posle par minuta setnje,ugledala sam veliku gradjevinu i shvatila da je to skola mesta Forbs.Nervozno sam koracala prema velikoj kapiji koja je cinila skolu jos velicanstvenijoj nego sto je bila.Kao dvorac ili srednjovekovna gradjevina,pomislila sam u sebi.Zakoraknuvsi na ogroman prilaz ka skoli,primetila mnogo pari ociju koji su pomno pratili svaki moj korak.

"Da li je to nova...",cula sam saputanja sa moje desne strane.

"Hej,pogledaj!"

"Pa to je nova ucenica!"

Saputanja su postajala sve glasnija.Gurkanje svojih prijatelja da me pogledaju postajalo je sve nepodnosljivije.
Posramljeno sam sagnula glavu i usla u unutrasnjost skole.Visoki prozori su se dizali do tavanice,a visoke zidove ukrasavale su predivne slike i portreti medju kojima sam zapazila i kraljevsku porodicu.Podovi su bili poplocani izuzetno precizno ukrasenim plocicama.Imala sam utisak da se nalazim u dvorcu Versaj.A onda sam primetila da su se saputanja nastavila.Htela sam da pobegnem od njih.Uzurbano sam krenula hodnikom,a zapravo nisam znala kuda idem.Pogled sam spustila,ne zeleci da slusam i gledam ljude koji me ogovaraju.Zasla sam u hodnik i sudarila sa neki prilikama.Sledeceg trenutka na podu su se nasle knjige i sveske.

"Takooo mi je zao.Oprostite",rekla sam sagnuvsi se da pokupim knjige.Nezan glas me je zaustavio.

"Hej.Ma,u redu je",tri devojke su se spustile da mi pomognu."Oprosti ti.Zurile smo na cas.",rekla je jedna,a potom nastavila:"Hej,pa ti si nova devojka o kojoj su nas obavestili da dolazi",rekla je sa sirokim i pomislila sam iskrenim osmehom na licu.

"Da..Jesam",rekla sam nesigurno pokupivsi i poslednju knjigu i predavsi im.

"Drago mi je.Ja sam Iva.Ovo su Elara i Rouz",predstavila je dve devojke koje su stajale pored nje.

Sve tri su bile prelepe,ali i pristojne devojke.Da sam nekog drugog tako udarila nesmotreno,dobila bih samar a ne upoznavanje.

"Drago mi je.Ja sam Elena",rekla sam osmehnuvsi se.

"Drago nam je",rekla je devojka za koju sam pretpostavila da je Elara.

"Obavestili su nas da ides sa nama u razred.Cetvrto srednje,zar ne?",rekla je treca devojka pristojno,verovatno Rouz.

"Da,cetvrto",rekla sam.

"Pa,onda,bolje da krenemo pre nego sto zakasnimo na cas.Gospodin Smit ne voli kasnjenje",nasmejala sam se na to,a i njih tri sa mnom.

Uzbudjeno sa krenula sa njima, zahvalna sto sam ih upoznala.U suprotnom,pretpostavljam da bih veoma naljutila gospodina Smita.
Prolazile smo kroz dugacke i prostrane hodnike,napokon se zaustavivsi pred vratima na kojima je pisalo:Biologija.
Rouz Iva i Elara su pogledale u mene s iscekivanjem.Samo sam blago klimnula glavom i one su mi se nasmesile s odobravanjem.Rouz je otvorila vrata i polako smo usle.Kada me je gospodin Smit primetio,ustao je i dosao do mene.Rouz,Elara i Iva su otisle na svoja mesta.

"Razrede,ovo je vasa nova prijateljica Elena.Od danas,Elena pohadja ovu skolu i ovaj razred,zbog toga bih zeleo korektno i prijateljako ponasanje prema Eleni",tada se okrenuo prema meni i pokazao mi rukom ka klupi u kojoj je sedeo decak.
"Elena,od danas,Dzejms ce biti tvoj partner na casu biologije",rekao je sa osmehom i ja sam nesigurno krenula prema klupi u kojoj je sedeo doticni Dzejms.

The Secret Organization Donde viven las historias. Descúbrelo ahora