Potřebujeme učitele

1.9K 81 5
                                    

Pohled Hermiony

Zděšeně jsem se dotkla svého krku a zjistila jsem, že opravdu. Harry mi udělal cucflek! Netušila jsem, jestli mám být ráda, nebo na něj být naštvaná. Zvedla jsem se a odběhla z Velké síně. Běžela jsem přímo do koupelny Ufňukané Uršuly. Tam sjem se ještě jednou v zrdcadle ujišťovala, jestli je to pravda. Na krku jsem měla modrou modřinu. Sedla jsem si na zem a opřela se o zeď. Slzy mi zase stékaly po tváři, jako vodopád. Je to tak špatné? Líbí se mi Harry. Ale co Ron? Zjistil, že mám cucflek. Bude na mě naštvaný, pomyslela jsem si. Zabořila jsem hlavu do dlaní a brečela.
Najednou jsem slyšela jak se otevírají dveře. Rychle jsem si otřela slzy, ale moc to nepomohlo. Brečela jsem dál a nešlo to zastavit. Ve dveřích stál Harry. Sedl si vedle mě a vzal mě za ruku. Nic neřekl, byla jsem mu za to vděčná. Položila jsem si hlavu na jeho rameno a on mě hladil po ruce. Po chvíli promluvil. "Měl bych už jít na hodinu, jestli chceš můžu tě omluvit." Přikývla jsem. Dal mi pusu do vlasů a odešel.
Místo první hodiny jsem šla do knihovny. Vždycky se tam odreaguju, ale nemohla jsem se soustředit. Pořád jsem myslela na něj, jak mě vzal za ruku, jak mi dal pusu..
Na obědě jsem byla jako první. Chtěla jsem být sama. Když jsem dojídala, přišel Harry s Ronem a Ginny. Posadili se vedle mě a mlčky seděli. "Ta Umbridgeová nás nic nenaučí!" vztekal se Harry. "Potřebujeme opravdového učitele." přidala jsem se. "Tebe Harry." dodala jsem. Překvapeně se na mě podíval, otevřel pusu, že by chtěl něco říct. To ho ale přerušil Ron. "Skvělý nápad Hermiono!" "Přesně tak!" přidala se Ginny. Harrymu nějak nebylo do řeči. "Zkusím sehnat pár lidí, co by o to stáli." řekla jsem a zvedla se. Během dne jsem obcházela ostatní studenty nejen z Nebelvíru, ale i z ostatních kolejí. První schůzka bude v Prasinkách, U Prasečí hlavy.
Večer na koleji, jsem šla brzo do postele. Když jsem vešla, za oknem seděla Hedvika. Moc jsem to nepochopila, ale pustila jí dovnitř a odvázala jí dopis z nohy. Hned zase vylétla zpět do sovince. Na vzkazu stálo: Sejdeme se dnes v 00:00 u knihovny. -Harry.
Koukala jsem na papírek s otevřenou pusou. Co potřeboval Harry tak důležitého, že se s ním musím sejít v noci a ještě u knihovny?

Hermiona Potter | dokončeno✔️Where stories live. Discover now