Omul molie (Mothman)

178 5 2
                                    


Legenda Omului Molie (Mothman) este, fără îndoială, una dintre cele mai stranii şi mai bine documentate legende urbane din câte există. Spre deosebire de alte relatări similare (Slenderman – personaj care practic a luat naştere în mediul online, Bloody Mary – una dintre primele legende urbane dar a cărei veridicitate nu poate fi probată, monstrul din canalizarea oraşului New York, etc.), legenda Omului Molie este susţinută de nenumărate documente, cercetări, relatări ale martorilor oculari şi chiar şi înregistrări audio.




Mothman, aşa cum strania creatură a ajuns să fie cunoscută în Statele Unite, este una dintre cele mai ciudate apariţii raportate vreodată. Cazul, rămas nerezolvat, încă mai reprezintă un punct de interes pentru cei pasionaţi de paranormal.

O creatură maronie cu caracteristici umane

Întâmplările şi evenimentele legate de Mothman au început pe 12 noiembrie, 1966, lângă Clendenin, West Virginia. Cinci bărbaţi se aflau în cimitirul local pregătind un mormânt pentru ceremonia de înmormântare programată pentru a doua zi. În timp ce săpau groapa, "ceva" pe care bărbaţii l-au descris ca pe "o creatură maronie cu caracteristici umane" s-a ridicat şi a zburat dintr-un copac apropiat. Cei cinci au rămas şocaţi. Nu părea să fie o pasăre, ci mai degrabă un om cu aripi.

Mothman a fost descris că fiind o fiinţă bipedă, de aproximativ 2.5 – 3 metrii înălţime cu caracteristici umane. Creatura avea un corp masiv, însă părea să poată zbura cu mare uşurinţă. Pielea era de o culoare maronie sau gri. Ochii erau mari, roşii, sclipitori şi poziţionaţi foarte aproape de zona umerilor (creatura nu părea să aibă gât). Mothman nu comunica direct, în schimb emitea nişte zgomote înalte care au fost descrise că fiind foarte asemănătoare cu "ţipătul unei femei."

Câteva zile mai târziu, Mothman avea să şocheze şi să îngrozească întreagă comunitate printr-o serie de apariţii succesive.

Mothman îngrozeşte două cupluri de tineri

În seara zilei de 15 noiembrie, două perechi de tineri căsătoriţi au avut parte de o întâlnire terifiantă cu ciudata creatură.

Pe când conduceau pe lângă o fabrică abandonată de TNT din Point Pleasant, West Virginia, tinerii au observat "doi ochi uriaşi" ataşaţi de "ceva ca un om dar mai mare, de aproximativ 2.5 – 3 m înălţime [...] cu o pereche de aripi uriaşe strânse în jurul corpului."

"

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.


În momentul în care creatura s-a îndreptat spre intrarea în fabrică, tinerii s-au speriat şi au demarat în trombă. Câteva minute mai târziu, au observat aceeaşi făptură aşteptându-i pe marginea drumului. Îngrozit, şoferul maşinii a accelerat în încercarea de a scăpa de urmăritor. Conform spuselor celor patru, deşi maşina rula cu aproximativ 150 de km/oră, "pasărea zbura pe lângă ei fără probleme."

Tinerii au declarat în faţa şerifului Millard Halstead că strania făptură i-a urmărit pe autostrada 62 până la ieşirea din Point Pleasant, după care s-a făcut nevăzută în noapte.

Ai ajuns la finalul capitolelor publicate.

⏰ Ultima actualizare: Jan 15, 2017 ⏰

Adaugă această povestire la Biblioteca ta pentru a primi notificări despre capitolele noi!

Legende de groazaUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum