27 • vrijdag 4 januari 2013

1.6K 90 50
                                    

"Echt waar?"

Gael knikte en liet trots de ring zien. In haar rechterhand had ze een halfleeg glas koppige rode wijn. "Echt waar," stemde ze in.

Amy trok haar hand dichter naar haar toe om de ring te kunnen bestuderen. "Gael, dit is minstens een jaarloon waard," fluisterde ze bewonderend. De smaragden en diamanten glinsterden in het kaarslicht van de kandelaars die Amy voor de gezelligheid had aangestoken.

"Ik heb nooit gezegd dat de man die mij als vrouw wilde hebben, niet gek moest zijn," grijnsde Gael.

Amy glimlachte instemmend. "Dat is waar," antwoordde ze, terwijl ze Gaels hand een beetje draaide om het juweel beter te ontleden. "Gael, is dit antiek?"

Gael knikte. "Arabella, Bobby's nichtje, heeft de ring gekocht bij een antiquair in Londen. Ik wil eerlijk gezegd niet weten hoeveel geld deze ring heeft gekost. Maar Bobby had de ring gezien tijdens een zakenreis en moest het per se hebben."

De glimlach van Amy werd breder. "Ik snap hem volledig. Gael, die ring is speciaal voor jou gemaakt."

Gael maakte een vaag wegwerpgebaar met haar hand, maar stemde niet in.

Het was eigenlijk in een opwelling dat Gael had besloten om met haar ouders terug naar Californië vanuit Italië te vliegen. Zo kon ze persoonlijk zelf Amy op de hoogte brengen. Ze had Amy niet meer gezien sinds de bruiloft van Christopher.

Gael had Amy gebeld voordat ze het vliegtuig in Milaan zouden nemen en Rhys was zijn peettante tegemoet gelopen op de luchthaven die middag. Gael had hem schaterlachend opgevangen in haar armen.

"Hebben jullie al een datum geprikt?" vroeg Amy, die Gaels hand losliet, nu ze het kleinood voldoende had geïnspecteerd.

"September dit jaar, waarschijnlijk," antwoordde Gael. "Bobby wilde juni, maar ik denk niet dat we dat kunnen halen. En de late nazomer, vroege herfst heeft net dat ietsjes meer dan een stralende zomerzon."

"Het is jouw huwelijk," grijnsde Amy. Gael glimlachte liefjes. "Inderdaad. Waarschijnlijk gaat mijn moeder alles overnemen, maar gelukkig houdt Noelle haar verrassend goed in toom."

In de afgelopen dagen had Noelle McGee, Gaels aanstaande schoonmoeder, constant aan de telefoon gehangen met Madeline. Bobby had Gael verzekerd dat het enkel was om kennis te maken, maar Gael had een donkerbruin vermoeden dat de twee oudere dames al volledig bezig waren om het huwelijk te kapen.

Amy keek over Gaels schouder naar de woonkamer. Zij en Gael zaten aan het ruime keukeneiland in haar zachtgele keuken. In de woonkamer zat Ethan in de sofa, met Rhys tegen zijn schouder geleund en Lilah op zijn schoot terwijl ze samen naar TV keken. Amy's nichtje, Daisy, die uit Nevada was overgekomen om een paar dagen aan de kust te spenderen, zat in de fauteuil opgekruld te bellen met een vriendin.

Eigenlijk waren ze aan het wachten totdat het avondeten klaar zou zijn, maar omdat het een ovenschotel was, had Amy besloten om met Gael bij te praten terwijl de vis langzaam gaar werd. Op het vuur stond op een laag pitje kruidige rijst te koken, waar Amy af en toe in roerde vanaf haar plaats.

"Een septemberbruiloft dus," plaagde Amy haar beste vriendin, terwijl ze opstond om naar de katvis te gaan kijken. "En welk strand in Mexico zal het worden?"

Gael fronste haar wenkbrauwen en nam een grote slok witte wijn. "Strand in Mexico?" herhaalde ze zwakjes.

"Ja." Amy draaide zich om en boog zich over de rijst. "Ik heb altijd gedacht dat mocht het onwaarschijnlijke gebeuren en zou jij effectief ooit trouwen, het zou plaatsvinden op een afgelegen strand in Mexico, met je slachtoffer en een louche priester." Amy trok één wenkbrauw op en krulde haar mondhoeken.

De Terugkeer | ✔️ (DE OVERGAVE #1) - #Netties2017Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu