3) Marcus

7 0 0
                                    

Trots att jag hade ställt klockan på 06:00 vaknade jag innan. Idag skulle jag träffa Marcus. Jag kunde knappt tro det. Men jag och Marcus va ganska nära, eller det kändes så i alla fall. Vi pratade på instagram typ varje dag, men det kanske inte va något speciellt för honom. Det var det för mig.

Det kändes helt sjukt. Jag gick upp ur sängen, tog mobilen och gick tyst ut i köket för att inte väcka mamma. Jag gjorde i ordning en kopp te och satte mig vid köksbordet med min mobil. Klockan va 06:07.
Ingen hade snapat, och ingen hade lagt upp något på instagram. Jag drack upp teet och gick upp till mitt rum igen.

Jag la mig i sängen igen och höll precis på att somna om när mobilen plingade till. Det var ett sms från Rasmus. "Tänker på dig..." Stod det. Jag kände hur jag blev helt pirrig inombords. Jag ville inte erkänna det, men det va något med Rasmus, något som gjorde att jag tyckte om honom, mer än som en vän. "Tänker också på dig" skrev jag och la undan mobilen. Mitt hjärta slog dubbla slag. Jag blundade och somnade om.

När jag vaknade igen va klockan nästan 12. Fan Emmy! Jag skulle träffa Marcus vid två, och det tog mig nästan en timme till Grönan. Jag flög upp ur sängen och sprang till garderoben. Jag slet ut alla mina kläder på golvet, men det hjälpte inte. Tillslut valde jag ett par svarta jeans och en marinblå t-shirt. När jag satt och sminkade mig kom mamma in i rum. Hon lutade sig mot väggen och tittade på mig.

- Så du tänker fortfarande inte berätta vem det är som du ska träffa? Sa hon och log

- Det är ingen viktig mamma, bara en kompis. Sa jag och försökte låta så cool som möjligt.

- Om du säger det så, men glöm inte att du inte får komma hem allt för sent, ok?
- Jag lovar mamma.
Hon gick ut och stängde dörren efter sig.

Klockan var 13:10. Jag skyndade mig ner för trappan och tog på mig en jacka och ett par svarta Converse innan jag rusade mot busstationen. Jag gick av bussen vid Skansen. Marcus och jag hade bestämt att vi skulle träffas någonstans vid Grönan, jag visste inte riktigt vart. Jag gick ner mot vattnet och där...

Marcus stog en bit bort bredvid ett hus och kollade på telefonen. När jag såg honom stannade allting. Jag svalde hårt. Jag hann inte ens samla mig för han tittade upp från mobilen och fick syn på mig. Han log och vinkade åt mig. Jag log tillbaka och började gå mot honom.

- Heej Emmy! Sa han och kramade om mig. Hans famn var varm, jag ville inte släppa taget om honom.

Vi började gå ner mot vattnet samtidigt som vi pratade om allt möjligt. Vi skrattade mycket. Han var liksom så härligt. Så snäll, så glad.

- Är du nervös inför i eftermiddag? Fråga jag.
Han ryckte på axlarna.
- Lite grann, men jag tycker mest det ska bli kul. Det finns många fina tjejer här i Sverige. Sa han och blinkade åt mig.
- Försök inte haha. Sa jag och knuffade till honom. Vi båda skrattade.

Helt plötsligt kom två tjejer springandes mot oss. Jag blev helt chockad, men Marcus såg van ut. De frågade om dom fick ta bild med honom. Jag ställde mig en bit bort medan han pratade med dom. Till slut gick dom och Marcus tittade undrande på mig.

- Varför står du där borta? Sa han och flinade.
- Jag tror nog inte att dom ville ta bild med mig eller?  Sa jag och skrattade.

Marcus tog upp mobilen.
- Jag måste börja gå tillbaka, vi ska ha soundcheck snart...

Vi började gå tillbaka mot Grönan. Vi gick nära varandra, men inte så nära att vi nuddades. Vi sa inte så mycket, utan tittade mest på varandra då och då. Vi stannade där vi hade mötts.

- Ska du se konserten? Fråga han.
- Jag har inga pengar. Sa jag och skrattade.
- Jaha... Sa han. Han lät lite besviken.
Men vad gör du ikväll?
- Jag ska vara med min kompis Skyler, hurså?
- Vi kanske kan ses då. Sa han. Ta med dig din kompis också!
Jag kände hur mitt hjärta stannade till.
- V..visst! Fick jag fram till slut.
Han log.
- Vi hörs senare. Sa han och gav mig en kram. Vi höll om varandra en ganska lång stund innan han tillslut släppte taget.

Långt efter att han hade gått stod jag bara kvar och försökte ta in vad som precis hade hänt. Och vad som skulle hända, ikväll.

_____________
SÅÅ det här var del 3, ganska lång del, men jag försök hoppa fram lite i historien så den inte blir tråkig :))

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Dec 18, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Det finns inget vi- M&M fanfictionWhere stories live. Discover now