Hoofdstuk 19

823 39 1
                                    

Ik word wakker doordat ik de lippen van Mark op de mijne voel. Ze gaan snel weg en ik open mijn ogen. Mark heeft een joggingsbroek aangedaan en staat naast het bed met een dienblad in zijn handen. 'Goedenmorgen' zeg ik nog een beetje slaperig. Ik ga rechtopzitten en schuif een beetje op zodat hij naast me kan komen zitten.

Hij zet het dienblad op bed en komt naast me zitten. 'Lekker geslapen?' 'Heerlijk' zegt hij terwijl hij me een mok thee aangeeft. 'Ben je nou boos?' Vraag ik omdat hij me niet aankijkt. Hij draait zijn gezicht naar me toe en kijkt gekwetst. 'Natuurlijk niet, ik vind het niet erg. Ik wacht tot jij er klaar voor bent.' zegt hij terwijl hij me in de ogen kijkt. Ik glimlach even en neem een slok van mijn thee. 'Heb je het al wel eens gedaan?' vraag ik voorzichtig terwijl ik voor me uit staar. Het blijft een tijdje stil en als ik hem aankijk zie ik dat hij ook voor zich uit staart. 'Ja dus' gok ik. 'Het was voor ik wat begon te voelen voor jou..' 'Het maakt niet uit' onderbreek ik hem. Hij pakt mijn vrije hand vast. 'Het belangrijkste is dat ik nu van jou houdt, alleen van jou.' zegt hij terwijl hij in mijn hand knijpt. Ik geef een kusje op zijn hand. 'Laten we eten' zegt hij en we beginnen aan de croissantjes.

Een uurtje later loop ik aangekleed en schoon mijn huis in. 'Goedin de keuken zieenmorgen mam' zeg ik als ik haar  zitten. Ze kijkt op van haar krant en kijkt serieus. 'Hee Miranda, ik wil even ergens met je over praten.' 'Is er iets ergs gebeurt?' vraag ik geschokt. 'Nee, er is niks gebeurd. Wil je even gaan zitten.' Ik snap niet waar mijn moeder over wil praten, maar ga gewoon bij haar aan tafel zitten. 'Over jou en Mark.' begint ze 'als jullie met elkaar slapen, wil ik wel dat je dat eerst even bij mij komt melden en dan bedoel ik niet met een smsje.' Ik weet niet wat ik moet zeggen, maar ze gaat al verder. 'En als jullie besluiten verder te gaan wil ik wel dat jullie het veilig doen.' 'We hebben niks gedaan'  zeg ik verontwaardigd. 'Ik weet dat het heel serieus is tussen jullie, dus ik zeg het alleen maar.' 'Ik zal het voortaan overleggen als we samen slapen. Kan ik nu naar mijn kamer gaan?' Zonder op antwoord te wachten sta ik op en ga ik naar boven.

Ik ga op bed liggen en kijk op mijn telefoon. Ik zie dat ik een smsje heb van Erik 'Hee, ga je mee. Vanavond bij 't Hutje' 'Ja, is goed. Met aanhang of zonder?' sms ik terug.  Ik krijg gelijk een smsje terug. 'Maakt niet uit, Linde gaat niet mee.' Zodra ik het smsje heb gelezen, krijg ik nog een smsje.  'Paul vraagt of je Birgit mee vraagt.' Ik moet lachen als ik het smsje zie. 'Zal het vragen'  Zodra ik het smsje heb verstuurd loopt Birgit mijn kamer binnen.

'ik heb gehoord dat je bent blijven slapen' 'Dat klopt' zeg ik terwijl ik rechtop ga zitten. Haar ogen worden groot. 'Vertel me alles!' roept ze enthousiast terwijl ze op mijn bureaustoel gaat zitten. 'We hebben het niet gedaan' zeg ik een beetje geirriteerd. Ze kijkt teleurgesteld. 'Echt niet?' 'Nee, maar Paul vroeg of je vanavond mee gaat naar 't Hutje.' Zeg ik om van onderwerp te veranderen. 'Vroeg hij naar mij? Natuurlijk ga ik mee!'

Om half acht loop ik met Birgit 't Hutje binnen. De jongens zitten weer aan dezelfde tafel als de vorige keer. Zodra Paul Birgit opmerkt begint hij te stralen en ik zie dat Birgit ook begint te stralen. We begroeten de jongens en gaan bij ze aan tafel zitten. Paul vraagt wat we willen drinken en Birgit loopt met hem mee als hij naar de bar loopt. 'Betekent dat dat ze die Tim heeft gedumpt?' vraagt Erik terwijl hij Paul en Birgit na wijst. 'Ik heb echt geen idee.' zeg ik terwijl ik zucht. 'Ze weet niet wat ze wil' zeg ik als ik zie dat Wout raar kijkt. 'En waar is jouw man?' vraagt Erik. 'Waar is jouw vriendin' vraag ik boos.

'Rustig maar' zegt Wout terwijl hij zijn arm om me heen slaat. 'Hij bedoelde het niet boos.' 'Hij moest nog wat regelen.' zeg ik terwijl ik Wout zijn arm van me af haal. 'Ik ga Mark gewoon zo missen' zeg ik om uit te leggen waarom ik boos reageerde. Erik pakt mijn hand die op de tafel ligt en geeft er een kneepje in. 'Geeft niet'. Ik glimlach even terwijl ik naar hem kijk. Net op dat moment zet Birgit het drinken op tafel. Ik zie dat ze even naar mijn hand kijkt, dus ik trek snel mijn hand terug.

Het is erg gezellig en Wout is de eerste die naar huis gaat. 'Ik moet vroeg op jongens' zegt hij voordat hij weggaat. Paul en Birgit zijn druk in gesprek, dus komt Erik wat dichter bij mij zitten. 'Linde had geen zin om te komen.' 'Ow' antwoord ik, omdat ik niets anders weet om te zeggen. 'Volgens mij wil ze het uitmaken.' 'Maar jullie zijn zo leuk stel?!' protesteer ik. 'Tja..' 'Sorry' 'Kun jij niks aan doen.' Er is even een ongemakkelijke stilte, maar al snel praten we weer vrolijk verder.

LiefsWhere stories live. Discover now