Hoofdstuk 5

1.2K 30 0
                                    

De volgende ochtend word ik met net zo'n goed gevoel wakker. De zon schijnt en het is al best warm als is het nog maar ochtend. Ik kom uit bed en besluit maar gelijk mijn bikini aan te doen met een hempje erover. Ik pak mijn telefoon zonder erop te kijken en ga naar beneden. Ik maak een broodje voor mezelf klaar, pak een glas melk en ga bij het zwembad zitten.

Ik eet rustig mijn ontbijt en kijk eens op mijn telefoon, 6 keer gebeld. Ik trek mijn wenkbrauw op, wie kan dat nou geweest zijn. Net als ik wil kijken word ik nog eens gebeld. Natuurlijk Birgit wil alles over haar afspraak vertellen. 'Hee' roep ik vrolijk door de telefoon als ik opneem. Ik krijg een norse hee als antwoord. 'Oei oei dat klinkt niet goed' 'Nee het is iets minder goed gegaan als ik gedacht had...' 'Kom maar even langs ik zit bij het zwembad' 'Oke, tot zo' zegt ze en ze hangt op.

Terwijl ik de laatste hap van mijn broodje eet hoor ik Birgit komen. 'Hoe ging het?' vraag ik vol nieuwsgierigheid. 'Verschrikkelijk!' zegt ze en ze gaat met een diepe zucht zitten. 'Hij had het alleen maar over zichzelf, over school en over zijn voetbalteam! En alsof dat nog niet erg genoeg is zat die ook gewoon te flirten met andere meisjes' 'Klinkt als een idioot dus' zeg ik. 'maar hoe kwam het dan dat je pas zolaat thuis was? Om 11 uur was je er nog niet?' 'Nee die eikel liet me naar huis lopen' 'Je weet ze wel uit te kiezen zeg...' ze kijkt me met een treurige blik aan.

Ik sta op om der een knuffel te geven. Als ik dit doe hoor ik ineens iemand achter ons, maar voor ik besef wie het is krijgen we al een zetje en vallen we in het water. 'Godverdomme Mark!' roept Birgit 'was dat nou echt nodig?!' Terwijl we uit het zwembad klimmen kan Mark niet stoppen met lachen. 'Sorry zusje' zegt hij terwijl hij haar een knuffel probeert te geven. Maar in plaats daarvan slaat ze hem op zijn borst. 'Ik zal het goed met je maken, jij mag kiezen waar we vanavond heen gaan, ik trakteer' zegt Mark. Als hij dit zegt worden Birgits ogen groot. 'Meen je dat?' vraagt ze hem. 'Natuurijk, dan kun je die idioot van een Daan ook weer vergeten.' zegt hij met een lach.

S'avonds sta ik voor mijn kast te kijken voor wat ik aan kan doen. Ik besluit een hempje met franjes aan te doen en een shortje eronder. Ik maak me op, pak wat geld en loop naar beneden. 'Maaam, ik ga' roep ik de woonkamer in. Snel loop ik naar de hal en trek mijn ballerina's aan. Ik hoor dat mijn moeder achter me komt staan. 'Maak je geen zorgen ik fiets met Birgit en Mark mee terug naar huis' zeg ik tegen haar. 'Veel plezier daan maar' zegt mijn moeder. Ik geef haar een knuffel en loop naar de garage. Als ik mijn fiets van het standaard haal zie ik dat er iets niet klopt. Lekke band. Natuurlijk dat heb ik weer...

Ik loop de garage uit als ik zie dat Mark al buiten staat met zijn fiets. 'Heee, ik mag vast bij je achterop? Mijn band is namelijk lek..' zeg ik hem zodra hij me in het oog krijgt. 'Maar natuurlijk jij altijd' Zodra ik naast hem sta komt Birgit ook naar buiten. 'Waar is je fiets?' vraagt ze als ze ziet dat ik geen fiets heb. 'Lekke band..' zeg ik haar. Ik ga bij Mark achterop zitten en hou me vast aan hem. 'Daar gaan we dan' roept Mark als we vertrekken.

Gelukkig moeten we niet zo heel ver fietsen. Binnen 10 minuten staan we voor de club. Birgit en Mark zetten hun fietsen opslot terwijl ik voor wacht. Ik voel me er erg ongemakkelijk vooral als iedereen me zo aan blijft staren. Al snel zijn Birgit en Mark terug en gaan we in de rij staan.

Zodra we binnen staan zijn we Birgit al bijna gelijk kwijt. 'Ik ga even naar die jongen!' zegt ze tegen me en weg is ze. We vinden het niet erg. We dansen even en na een uurtje gaat Mark naar de wc, terwijl ik bij de bar ga staan. Ik bestel wat drinken en ga zitten. 'Heee Miranda!' hoor ik ineens achter me 'aan het genieten van de vakantie zie ik' ik draai me om en zie dat het Sebastiaan is. 'Hee Sebas!' zeg ik vrolijk, verbaasd hem hier te zien, op school trekken we vaak met elkaar op omdat we zo goed als hetzelfde rooster hebben. ' Alles goed?' vraag ik hem terwijl we elkaar een knuffel geven. 'Ja, het gaat heel goed! Zin om te dansen?' vraagt hij. Ik drink snel mijn drinken op en laat me meevoeren naar de dansvloer. Na een paar liedjes komt er een langzaam liedje, ik wil eigenlijk weglopen en Mark gaan zoeken maar ik voel Sebastiaan's zijn armen al op mijn heupen liggen. Het voelt heel raar, maar toch leg ik mijn armen ook op zijn schouders. Als het liedje voorbij is bedankt hij me en geeft me een kus op de wang. Ik lach naar hem en draai me om om Mark te zoeken. Ik zie hem al gelijk staan. Hij staat bij de bar met grote ogen naar me te kijken.

LiefsTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang