Bölüm Yedi

1.3K 98 56
                                    

Buse kaç gündür ortalıkta yoktu ve polisler hâlâ tam anlamıyla onu aramıyorlardı. Çıldırmama gerçekten ramak kalmıştı, önceden kendi ellerimizle polise verdiğimiz çocuğu şimdi bulsunlar ve bize geri versinler diye yalvarıyorduk.

"Hala kızgın mısın bana? "

Sesindeki pişmanlığı görebiliyordum ama bu yinede küçük bir kıza göz kulak olmadığını gerçeğini değiştirmiyordu.

"Bende istemezdim herhalde böyle olmasını. Hoşuma gittiğini filan mı düşünüyorsun anlamıyorum ki. "Bir de haklıyım havalarına girince gerçekten çekilmez oluyordu.

 "Gerçekten daha önemli dertlerimiz var, şimdi seninle uğraşamam. Çalışıyorum! "

 "Amcamın şirketindesin ve bana biraz vakit ayıramayacağını mı söylüyorsun? Affetmek için biraz zaman ayır bana sadece. "

 "Seninde söylediğin gibi amcanın şirketi senin değil. Amcan benim patronum sen değil. "

 Başını sağa sola sallayıp oturduğu deri koltuktan kalktı. Ayaklarını sürterek çıkışa doğru ilerledi ve eminim ki geri gelecekti. Elimdeki dosyaları da toparlayıp Mehmet Bey'in odasına girdim.

 "Gel Beliz gel, bende seni bekliyordum. " Başımla buyrun hareketini yapıp ajandayı açtım.

 "Amerikan misafirler bu sezonki sayıyı çok beğendi ve bizimle toplantı yapmak istiyor. " Bu çok iyi bir haberdi ama hatırladığım kadarıyla boşluğumuz yoktu. Ajandayı biraz daha karıştırdım ama boş bir gün bulamadım.

 "Boş bir gününüz yok. Onları buraya davet edebileceğimizi sanmıyorum. "

"Onlar gelmeyecek, biz gideceğiz. " Kaşlarım çatık bir şekilde bir elimdeki dosyaya bir de Mehmet Bey'e baktım. Zamanımız yok demek her şekil zamanımız yok demekti. Onlar gelecek olsada boş zamanımız yoktu, biz gidecek olsakta gidebilmek için yaratabileceğim bir zaman yoktu.

 "Bir haftalığına yiğenim bakacak işlere. "

 Yiğenim?

Umarım bahsettiği yiğenle sandığım yiğen aynı kişi değildir. Çünkü eğer öyleyse, eğer öyleyse beni ilgilendirmiyordu ki (!)

"Bana eşlik etmesi için birini ayarladım. Seni oralara kadar yormak istemiyorum. "

"Öyle şey olabilir mi? İsterseniz elbetteki size eşlik ederim. "Adam benim rahatımı düşünüyordu. Ama ben geveze beyin olduğumdan susup oturmayı hobi edinememiştim.

"Yok, senin burada kalıp Sonat'a yardım etmelisin. " Kafasını sağa sola sallayıp "Hayır hayır Çağan'a. "dedi mahçup olmuş bir sesle.

Çağan mı dedi o? Hani şu fazla iyi yapılı, tipi mipi düzgün olan öpüp başa konası tipteki ve yalancı Çağan? Kendine gel kızım, Buse kayıpsa kimin yüzünden? Onun. Evet, tamam susuyoruz. Başımla onaylayıp odadan çıktım. Çağan ile bir hafta eğlenceli olabilirdi. Olmayabilirdi de.

💐

Öğle arasında uzun zamandır duyamadığım sesle kısa bir şaşkınlık yaşasamda gördüğüm manzara ile ağzım beş karış açılmıştı.

UFUKTA HÜZÜN KIYISI[DÜZENLENİYOR]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin