17.bölüm

81 13 10
                                    

defnebusra35 ' e ithafen.. iyi okumalar..

       Tüm gün boyunca okulda Atlas'ın adı geçmişti Masal ve Ülkü arasında. Masal da tanıyordu Atlas'ı, sonuçta en yakın arkadaşının kuzeniydi. Ve Atlas, gerçekten de konuşulduğu kadar iyi biriydi. Ama iki kişi çok rahatsızdı bu durumdan. Sancak ve Rüzgar. Tüm gün kızlardan Atlas'ı ve onunla ilgili anıları dinlemek, ikisini de iyice germişti. Özellikle Sancak'ın hiç hoşuna gitmemişti bu durum. Atlas ve Ülkü'nün aşkı çocukluğa dayanıyordu demek ki. Bahsedilen anılar ve konuşmalardan bunu çıkarmıştı. Artık hiç umudunun kalmadığını düşünüyordu. Oysa bilmediği şey Ülkü'nün sevgilisi değil sadece kuzeni olduğuydu.. Bu durumu bilmeyenlerden biri olarak Rüzgar da, Masal'ı anlayamıyordu. Kendisi ile konuşurken bile utanan kız, konu Atlas olunca bir anda değişmişti. Sancak için ne kadar üzülse de, Ülkü'yü anlıyordu sonuçta onun sevgilisiydi. Peki Masal'a ne oluyordu. Niye bu kadar Atlas denen çocukla ilgileniyordu.

.................

        Okul bitmişti. Tüm gün neredeyse Ülkü'ye çatmamak için kendini zor tutan Sancak, Rüzgar'a yalnız kalmak istediğini söyleyip gitmişti. O kadar kötü gözüküyordu ki.. Ama Rüzgar ne yapması gerektiğini bilmiyordu. Sancak, ilk kez bir kız için, aşk ve sevgi gibi şeyler hissetmişti. Ama hikayenin en başında hüsrana uğramıştı. Bu duruma bi çare bulamamak, onun için birşeyler yapamıyor olmak çok üzüyordu Rüzgar'ı. Kardeşi gözlerinin önünde acı çekiyordu. Ama anlamıyordu da ne zaman bu kadar aşık olmuştu Ülkü'ye. Yine de kardeşi için herşeyi yapardı, zaten Atlas ortaya çıkmadan önce Ülkü'nün de Sancak'dan hoşlandığını düşünüyordu. Ayrıca çocuk yıllarca yurt dışında kalmıştı belli ki hiç görüşmemişlerdi. Uzaktan nasıl idare etmişlerdi ilişkilerini bu kadar yıl anlamıyordu. Ülkü o çocuğu gerçekten seviyorsa yapacak birşey de yoktu. Çünkü kimse sevmediği bi insanı yıllarca dönsün diye beklemezdi. Masal ile çıkış da, Ülkü'yü bekliyorlardı.

"Masal, biraz abartmıyor musun artık, ne bu Atlas merağı. Çocuk Ülkü'nün sevgilisi sana ne oluyor."

"Ülkü'nün neyiii?"

"Sevgilisi"

"İyi de Rüzgar, Atlas Ülkü'nün......."

        Masal ve Rüzgar'ın konuşmalarını dinleyen Ülkü, Atlas'ın kuzeni olduğunu Masal söyleyemeden, koşarak boynuna sarıldı. Böylelikle Masal'ın konuşması yarım kalmış ve Rüzgar birşey duymamıştı. Rüzgar'ın Atlas'ı sevgilisi sanmasında bi sakınca yoktu kendisi için. Madem öyle sanmışlardı öyle kalsın dedi içinden..

"Ayyhh ne yapıyorsun Ülkü yaa..Düşecektim az kalsın.. hem nerden çıktı bu durup dururken sarılma."

"İçimden geldi balımm"

"Ne kaş göz yapıyorsun. Hayırdır ne oldu."

"Yooo.. kaş göz yapmıyorum canım, nerden çıkardın onu."

"Ülkü iyi misin sen bugün, Allah aşkına?"

"İyiyim canım, iyiyim"

"Bu arada Rüzgar Atlas'ı..."

"Kuzucum, bugün konu hep benim sevgilim oldu. Belli ki Rüzgar da sıkılmış bu durumdan. Kızdırmasan mı diyoruumm."

"Neyiiin.. iyi de Atlas, senin.."

"Kuzu, Rüzgar, ben çok acıktım bir yerlere gidip birşeyler mi yesek?"

"Ülkü haklı Masal, kapasak artık şu konuyu.. Evet, ben arabayı getiriyim de gidelim."

....

      Rüzgar arabasını park alanından çıkarmak için giderken, Ülkü sonunda Masal ile yalnız kalmanın verdiği rahatlıkla,

YENİ HAYATHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin