22:26, Reagan National Airport, DC. 24. prosince 2004

552 25 1
                                    


~~~~ 22:26, Reagan National Airport, DC. 24.prosince 2004 ~~~~

Hotch mohou jen nevěřícně zírat na svého podřízeného, než se konečně probral ze šoku. V jeho ruce se objevila větvička jmelí a on nadzdvihl jedno obočí v otázce. Čtyři měsíce Spencer Reid byl v jeho týmu, ale i tak Bůh ví, co to má znamenat.

Přesto všechno mladší člověk jen pokrčil rameny a řekl: „Neměl jsi čas se zastavit v obchodě se suvenýry, než zavřel. To je Východní jmelí, jeden z typů jmelí nalezených na Floridě. Veselé Vánoce."

Poté nováček zabořil ruce do kapes a namířil si to směr východ z letiště Metrorail, jako by si neuvědomil, že právě porušil jedno z největších nepsaných pravidel o sdílení pokojů: předstírat, že neslyšíte soukromý rozhovor, a to zejména mezi šéfem a jeho manželkou. Reid nevěděl, že jeho slova k ní: „slibuji ti"; znamenají vždy pravý opak. Poslední věc, kterou by snad Haley chtěla, je připomínka všech míst na kterých kvůli BAU byl, zvláště když byl nucen cestovat v průběhu hlavní dovolené.

Hotch byl v pokušení jmelí vyhodit, neexistoval žádný způsob, jakby jí to sakra mohl dát a to i když mu připadalo, že je to velmi romantické gesto a sezónně vhodné. Přesto však nakonec jmelí zabalil do kapesníku a zastrčí jej opatrně do přední kapsy aktovky.

Zahodil by Reidovu ohleduplnost... kdy naposled dostal čerstvou větvičku, zatímco pracovali na případu v Lakeland? To by bylo nezdvořilé.

Aaron Hotchner, přes všechny jeho nedostatky, se vždy snažil, nebýt hrubý k těm na kterých mu záleželo.


Tradice větvičekKde žijí příběhy. Začni objevovat