Four

83 2 3
                                    

  15 Mayıs.. Tam 1 haftadır dışarı bile adım atmıyorum. Tüm gün annemin kucağına yatıyorum ve iç sesimi dinlemeye başlıyorum. İsimsizden bir mesajda gelmiyordu, kapalı bir kutuda hapsolmuş gibi hissediyordum. Yiyecek kraker almak için yattığım yataktan kalkıp mutfağa doğru yürümeye başladım. Çekmeceyi açmak icin elimi yönelttiğimde kapıdan gelen bir ses dikkatimi bozmuştu. Mutfaktan cıkıp kapının olduğu yere gelip küçük delikten bakmaya çalıştım. Kollarını gögüsünün üstünde birleştirmiş ve yüzü asık bekleyen Chin Hwa'yı görünce kapıyı açtım.
" Geç duymuşum kapıya vurd- "
Lafımı keserek hızlı bir şekilde ve başını eğerek konuşmaya başladı.
" Minki.. Dün trafik kazası geçirdi. Ve hala hastanede. Daehyun, doğrusu sana söylemeyecektim ama doktorlar bile yaşayacağı konusunda şüphe duyduklarını söyledi. "
Yutkundum ve sustum. Boğazıma kelimeler dolmuştu ama ağzımdan tek kelime cıkmıyordu. Ayaklarımı hissetmiyordum sanki yere çömeldim, benimle birlikte Chin Hwa'da eğildi. Elimi saçıma atıp kendime gelmeye calıştım. İşler tersine dönsede, nefret etsede.. Onu sevmek için doğmuş gibi hissediyorum kendimi.
   
×   ×   ×

  Yatağın ucunda sarkan parmaklarıyla oynamaya devam ediyordum. Uykusuzluktan her an kapanmaya hazır gözlerimi tutmakta zorluk çekerken kahve makinesinden gelen sesle irkildim. Oturduğum koltuktan kalkıp bir bardak kahve alıp yeniden eski yerime oturdum. Sıcaklığı içimi ısıttıktan sonra parmaklarım arasından bıraktım, masanın üstünde duran telefonumu aldım. Yeni gelen mesaja bakmak icin mesaj kutusuna girdim.
  nmlss: Sevdiğinle beraber olmaktan mutlusundur. Ne acı ki bazıları bunu bile yaşayamıyor. Şanslısın Daehyun. Öldü ama saniyeler içinde yeniden hayata döndü, bakarsın şimdi tamamen hayata döner yada tamamen hayattan kopar. Akşam 22:07'de telefonunu yanından ayırma. Denilen yere gitmek zorundasın.

×   ×   ×

  Saat 22:00 'ı gösterdiği sıralarda Minki'yi, Chin Hwa emanet ettikten sonra eve gelip hazırlandım ve çantamı alıp evin kapısının önünde beklemeye başladım. Annem sabah erken saatlerde iş için yurt dışına cıkmıştı.

Cebimde titreyen telefon beni rahatsız etmeye devam etmeden cebimden cıkardım ve gelen mesajı okumaya başladım.

Olduğum yerden kalktım koşarak mesajda ki en yakın yerde bulunan kilisenin önüne geldim. Sessiz bir geceydi ve sessiz bir sokak dememe kalmadan sokağın başından gelen bir kadın çığlığı tüm sessizliği doldurmuştu. Onunla birlikte yankı yapan mesaj sesi dikkatimi bozdu, telefonu cıkarıp mesaja baktım.
Kalbim yerinden cıkacak gibi hissediyorum. Yavaş adımlarla cığlık sesinin geldiği yöne gittim. Sokağın başına ulaştığımda yutkundum ve bir adım daha attım. Yerde kanlar içinde yatan kadın dakikalar öncesinde hissetiğim duyguları yok etti. Korkuyordum ama yanına yaklaşıp eğildim. Elimle boynundan nefes alıp almadığını kontrol ettim. İlk ümitsizliğim sonra tersine dönmüştü. Elimdeki telefonla ambulansı aradıktan sonra yüzü diğer tarafa dönük kadını kendime doğru cevirdiğim de her gün dokunmaya kıyamadığım, beni sebepsiz seven insan vardı. Annem olduğunu ögrendiğim gözyaşlarım kendini tutmamakta ısrarcıydı. Dayanamamıştım,  yüzüne düşen bir kaç tel saçı kulağının arkasına attım. Kendime çekip kokusunu iliklerimde hissedene ve ambulans gelene dek bırakmadım.

×   ×   ×

Ne açı şey.. Sevdiğin insan yanında ama her an onu kaybedebilirim 2. defa. Bu korkuyla geçmek bilmeyen dakikalarda masanın üstünde duran telefonuma gelen mesajla elimi atıp mesaja baktım.


  nmlss: Bir yatakta hayatının anlamı olan kadın yatıyor, diğer yatakta hayata tutunma nedenin olan annen yatıyor. Sana seçenek sunuyorum; Anneni seç, sevdiğin ölsün yada sevdiğini seç annen ölsün. Hayat bu biri ölür, biri yaşar değil mi? Yada bir seçenek daha var..?

  kdh: İkisini de seçmeyeceğimi bile bile bunu bana sorma. Bu saçma oyunundan kurtulmak istiyorum. İkisininde yeniden hayata dönmesini istiyorum.

  nmlss: Hayatta bazen birileri için biri ölür. Diğer seçenek Kim Daehyun ölür, sevdiği kadın ve annesi kurtulur. Seçim senin Daehyun.


nameless//Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin