Yan Hikaye (2) - Yıkımın İlk İzlenimi(Geçmiş)

523 50 4
                                    

Bu bölüm yorumlarda firsti alan kişiye ithaf edilmiştir.

Bölüm 9 - Yıkımın İlk İzlenimi(Geçmiş)

Yüzlerce hektarlık engebeli arazide, boyları on beş- yirmi metreye kadar uzanan gür yeşil yapraklı çınar ağaçlarının arasından sızan Güneş ışınları Kral II.Wcax'ın baş komutanlık çadırını aydınlatmaktaydı.

Kral çadırının içinde, elinde yarısına kadar kırmızı şarap dolu bardağıyla tahtında oturup belki birazdan belkide bir kaç gün sonra başlayacak olan savaş için, uygulayabileceği yeni formasyonlar ve taktikler düşünüyordu.

Karalar bağlamış olan Kral, en gözde iki savaşçısından biri olan Ragnarın boşluğunu nasıl dolduracağını düşünmekten kafayı sıyırmak üzereydi, karşısında ki düşmanları altı büyük aileden ikisi olunca düşünmemek, çaresizlik içinde kalmak içten bile değildi.

Dışarıda ise Pers Savunma Generali Nirps, Saldırı Generali Niros ve Ana hattı oluşturan asker taburunu kontrol edicek olan komutanlarla birlikte kullanacakları formasyonlar üzerinde tartışıyorlardı. Hararetli bir şekilde süren tartışmayı, koşmaktan kan ter içinde kalmış olan haberci kısa bir süreliğine durdurdu;

"L-Lord Mivz, şuan ki askeri gücümüz  üç buçuk milyon kişi civarında, bunların bir milyonu sekiz, onikinci seviye arasında ki savaşçılar ve büyücülerden oluşmakta." Haberci birkaç kez solukladıktan sonra devam etti."Geri kalanlar ise ondördüncü seviye ile İmparator seviyesi arasında gidip gelmekte, ama ağırlık on dördüncü seviye savaşçılardan oluşmakta, saygılarımı sunarım." Haberci heyecan içinde konuştu, ilk defa bu kadar kalabalık bir ordunun mevzuatını taşımıştı, Hanedanlığın en büyük iki kıdemli komutanından birisine rapor vermenin sevinci ve gururunu taşıyordu.

"Başkente gidin, ne kadar altıncı seviye üstü savaşçı ve büyücü varsa toplansın kimseyi es geçmeyin, çünki bir asker dahi savaşın kaderini değiştirebilir."Pers kafasını aşağı yukarı sallayıp habercinin çekilmesi için onay verdikten sonra Haberci saygıyla selam durup yavaşça oradan ayrıldı.

Pers yaklaşık beş dakika boyunca formasyonlar hakkında konuşan generallerinin tartışmalarını dinleyip elini masaya vurdu.

"Bu kadar yeter!" Pers bağırdıktan sonra generallerin ve komutanların konuştuğu alan adeta ölüm sessizliğine büründü."Dengeli Taarruz Değişimli Saldırı modülünü taban alarak saldıracağız, bu sayede savunmamızda fazla açık vermeyeceğiz."

"İlk olarak söyleyeceğim dezavantajımız, Ragnar ne yazıkki şuan yanımızda değil ve ben o olmadan en güçlü tekniklerimi kullanamıyorum, bildiğiniz üzere ikimizinde kullandığı en güçlü teknikler, ikili teknikler, yanınıza seçtiğiniz ortağınız olmadan bu tekniklerinizi kullanamıyorsunuz." Pers sakince konuştu.

İkili tekniklerde şöyle bir dezavantaj mevcuttu, yanına seçtiğiniz ortağınız olmadan teknikleri aktifleştiremiyordunuz, ama ortağınız bin insan boyu sizin yakınınızda ise teknikleri aktifleştirebilirdiniz ve ortağınızın büyülü yaratık olması gibi bir şart yoktu, ortağınız bir insanda olabilirdi.

" İkinci dezavantajımız ise Kralımız, savaş söylentileri çıktığından beri güçten düşüyor, siz farkında olmasanız bile ben farkındayım, Ragnarda öyle." Pers dişlerini iyice birbirine kenetleyip bir kaç nefeslik süre boyunca kendi aralarında fısıldaşan komutanları seyretti.

Ciğerlerini sonuna kadar havayla doldurup tekrar devam etti." Evet tahmin ettiğiniz gibi aramızda hain olduğunu düşünüyorum, sesimin ulaştığı bütün yer ve gök, güneşin aydınlattığı bütün galaksiler kısacası bütün kainat şahittir, o kişiyi bulduğum zaman bütün soyundan olan insanların kafalarını bedenlerinden ayırıp ilk olarak derilerini yüzüp, kafataslarını onlar için yeni benim için sonsuza dek hatıra kalacak bir koleksiyon olmak üzere, başkentin tam merkezinde yüce Oera heykelinin yanında ibretlik olsun diye sergileyeceğim!" Pers o kadar ciddi konuşmuştu ki sadece komutanlar değil, onlarca hektarlık arazide ki milyonlarca asker dahi bu sözleri duyduğu gibi yerlerinde donup kalmıştı.

***

Aynı gün baş komutanlık çadırı

"Baba!" diye haykırdı uzun sarı saçlara sahip genç adam.

Hızlıca koşup yerde yatan kralı belinden kavrayıp çadırın ortasında ki masanın üzerine yatırdı. Kral oğlunun sesini duyunca yavaşça gözlerini araladı, ölmeden oğullarından birisini karşısında gördüğünden dolayı mutlu olmuştu, mutluluktan gözleri parlıyordu!

"O-oğ öhğ ahk..." kral konuşmak için kendini konuşmaya zorladığında öksürmeye başlayıp bir kaç avuç dolusu kan tükürdü.

"O-Oğlum, Pers!" yavaşça yattığı masadan doğrulup oğluna sarıldı.

Pers ise şuan karman çorman olmuş duygular denizinde boğulmamak için mücadele verirken gözlerinden bir kaç damla süzüldü. Kim bilir en son kaç yaşındayken babası, kardeşi Ragnara ve kendisine oğlum diyerek bütün içtenliğiyle seslenip sarılmıştı.

"Baba, çok kötü durumdasın! Neler oluyor böyle!" Pers sitem etti.

"Oğlum, bu savaşı kaybedeceğiz! Hanedanlığımız yok olacak! Yok olmasa bile çok zayıflayacağız, babam Oera'nın asırlarca mücadele verip yükselttiği, en ufak taş parçasını gözü gibi sakındığı eserini belkide kaybedeceğiz! Kaybetmesek dahi zayıflayacağız. Ama bana bir söz vermeni istiyorum." Kral ne kadar zayıf gözüksede ses tonu çok sitemkar ve ciddi çıkmıştı. Pers ise babasının dediklerinden sonra iyice umutsuzluğa kapılmış, alelade hıçkırarak ağlıyordu.

"Sizin isteğiniz benim ve bütün hanedanlığınızda yaşayan bütün kullarınız için herşeyden önemli bir görevdir Kralım!" Pers her ne kadar babasının sözlerinden dolayı kahr-ı perişan olmuş olsada, daha deminki sahnede babasının küçük oğlu olarak üstlendiği rolü bırakıp son derece olgun bir delikanlı olarak konuşmuştu.

"Ha-Hayır Pers o-" Kral konuşmak için bit kaç kelime sarf etmeye çalışmıştıki Pers lafını böldü.

Pers iki elini boşluğa doğru uzatıp bir kaç sembol cizip yaptığı büyüyü güçlendirmek için hızlıca sözler söylüyordu, on eytez birimi süresince bu döngüye devam edip onbirinci birimde büyüsünü tamamladı.

"Şş, yormayın kendinizi kralım dinlenmeniz gerekli." Pers son derece heyecanlı konuştu, çünki şuan son derece güçlü bir şifa tekniğini ilk defa kullanıyordu ve bu teknik bizzat tanrılar tarafından yazılmıştı.

Pers hazırladığı büyüyü yavaşça kralının üzerinde gezdirip son derece sıcak ve huzurlu uykunun kollarına teslim etti.

****

Evet arkadaşlar bir bölümün daha sonuna geldik, yazarken isim ve teknik ismi yokluğu çektiğim için bölümleri tam randımanlı olarak yazamıyorum, karakter ismi ve teknik ismi tavsiye etmek isteyenler yorumlarda yada özelden yazarak bana ulaştıra bilir, okuduğunuz için teşekkür ederim...

1011

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Nov 25, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

CorvoWhere stories live. Discover now