Yan Hikaye (1) - Korkulan İkili!

547 57 4
                                    

Bu bölüm yorumlarda First'i alan kişiye ithaf edilmiştir.

Güneş yavaşça batarken yeryüzüne eğimli bir şekilde çarpan Güneş ışınları, dağların arasında kalan küçük bir gölü adeta bir ayna edasıyla parlatıyordu.

"Ne kadar görkemli ve huzur verici bir manzara değilmi Pers, hele ki Krallığımızın son günlerinden sonra?" Sesinde hayattan bıkmış bir ifade ile konuştu Kral.

Pers izlediği manzaranın büyüsüne o kadar kapılmıştı ki son saatlerini geçiren Kralının sorduğu soruyu neredeyse duymadı.

"Ya bundan sonra ne yapacağız efendim?" dedi Pers, Kralına acınası gözlerle baktı, ne kadar aciz görünsede şuan Pers'i sadece tek eliyle öldürebilirdi.

"İntikamımız öhö öhö... alınacaktır, emin olabilirsin çırağım." Öksürdüğünde ağzında çıkan kan bir birine karışmış uzun sakallarının arasına karıştı.

"Efendim Mivz Hanedanlığına ait yaşayan bir canlı dahi kalmadı." Üç gün önce yaşanan savaşta Vultran orduları ve Ranz hanedanlığı Mivz Hanedanlığını son neferine kadar parçalamıştı.

"Hayır öhö...öhğ.., yanılıyorsun çırağım ." dudaklarını zor olsada aralayıp konuştuğu için sesi çok boğuk çıkmıştı.

Elini cebine sokup karıştırmaya başladı, bir kaç saniye sonra aradığı şeyi bulmuşçasına zorla tebessüm etti, cebinden çıkardığı bir el büyüklüğünde yakuta benzeyen kan kırmızısı taşı Pers'e uzattı,

"Bunun ne olduğunu biliyorsun değilmi Pers?" Sesi oldukça bitkin çıkmıştı.

"Ev- evet efendim, bir savaşçının yada büyücünün kendi gücünü aktardığı kutsal imparator taşı." meraklı bir şekilde Kralının elindeki nesneyi gözleriyle süzdü çünkü o nesne kolay kolay görülebilecek bir şey değildi, kos kocaman Mivz Hanedanlığında dahi bir elin parmağını geçmeyecek kadar bulunuyordu ama artık pek bir önemi yoktu.

"Son vasiyetimi yerine getirmeni istiyorum Pers, bu taşa birazdan bir kaç asırlık yaşantımda öğrendiğim bütün teknikleri ve kazandığım gücü aktaracağım, benim gücümü kullanmayı hakeden bir öğrenciyi teste tabi tut eğer geçerse bu taşı ona ver, sana güveniyorum." Gayet uzun bir cümle kuran Kral daha fazla zamanı kalmadığını anladı, taşı sağ elinde bir kaç saniye sıktıktan sonra Efsanevi taş parlamaya başladı, taş parlamaya devam ettikçe Kral'ın bedeninde oluşan çatlaklardan çıkan enerji, toz bulutu şeklinde yavaşça esen rüzgar eşliğinde vadinin toprağına karıştı.

***

"L-Lord Pers peki ya Kralımız?" diye sordu Kuron adında ki sıska adam.

Pers yavaşça Taht odasında ki oturduğu sandalyeden doğrularak ayağa kalktı.

"Kralımız.." boğazına takılan kelimeler yüzünden konuşamıyordu, Kralının hain bir plan yüzünden güçsüz düşmesi ve ardından bütün hanedanlığının parçalanması ona çok ağır gelmişti. Onu büyüten insanı, Onun babası olarak görülen insanı kaybetmek hiçte kolay değildi, birde son vasiyetini size verip gözlerinizin önünde yok oluyorsa.

"Kralımız, bu Dünyada ki bize karşı olan sorumluluklarını tamamlamış bulunmaktadır." Pers konuşurken kelime bulmakta zorlanıyordu."Ama! Yanımızda olmasa dahi, Ruhani yaşantısında daima yanımızdadır!" Kurduğu son cümleden sonra göz yaşlarına hakim olamayan Pers, bulunduğu salonu İlah seviye bir savaşçının verdiği bütün hızla terk etti.

***

Mivz Hanedanlığı büyük yas içindeyken baş hasımları olan Varmiyam Hanedanlığı son savaşlarına hazırlanıyordu.

Büyük salonda toplanmış olan kalabalık asker grubu neşeyle kahkahalar atarak liderlerinin gelmesini bekliyorlardı.

Beyaz kapının açılmasıyla bütün salona sessizlik hakim oldu, üstünde bembeyaz bir kaftan bulunan genç çocuk salonun ortasına kadar ilerleyip bir anda durdu, saçlarında ki tokayı yavaşça çözüp serbest bıraktı, "Katemur.." diye usulca seslendi.

Büyük kalabalığın arasından bir metre yetmiş beş santim boylarında kahverengi gözlü siyah saçlara sahip otuz yaşlarında bir savaşçı hızlıca yürüyüp genç edendinin önünde selam verdi.

"Buyrun genç efendi!"

"Mivz Hanedanlığının son durumu nedir genç savaşçı?" Genç efendi her ne kadar on sekiz yaşında bir delikanlıya benzesede gerçek yaşını bilen kişi sayısı gerçekten çok azdı ve ona neden genç efendi dendiğini kimse bilmiyordu.

Katemur bir kaç nefeslik sürede kuracağı cümle için söyleyeceği doğru kelimeleri kendi zihninde sıraya koymaya çalıştı, her ne kadar caniliğiyle, yetenekleri ve enerji kontrolü sayesinde bir dahi olarak görülüp saygı duyulsada, insanlara karşı telafuz etmekte gerçekten çok zorlanıyordu, konuşma bakımında gerçekten sorulunları vardı.

"Eee.. Genç Efendi, tek kelimeyle söylemek gerekirse, Zayıf denilebilir." Katemur genç efendisinin karşısında durduğu için heyecanlı bir şekilde konuştu.

"Konseyi toplayın en kısa zamanda dördüncüler birliği bizim yönetimimize girecek." Genç efendi Ki'yle güçlendirdiği ses tonu neredeyse salonda bulunan en düşüğü Dünya seviyesindeki savaşçıların duyma yetilerini kaybettirmeyi sağlayacak cinstendi.

(15 dakika sonrası; Konsey)

"Elimize ulaşan bilgilere göre II.Wcax Ruhani boyuta geçiş yapmış bulunmakta Genç efendi lakin, doğruluk payını bilmiyoruz." Masanın en ortasında oturan İhtiyar büyücü tereddütle konuştu, her ne kadar Mivz Hanedanlığı çok büyük bir savaştan mağlup ayrılsa bile şuan ki gücü bile 6 büyük aile arasında bulunan Weronları iliklerine kadar korkutuyordu.

Himayesinde, Pers ve Ragnar gibi bütün kainat tarafından ismi korkuyla anılan iki canavarın bulunduğu bir hanedanlığa karşı ne yapabilirlerdiki?

Korkulan ikili Tharyaust meydan savaşında Dört buçuk milyon kişiyi kılıçsız yok etmişlerdi. İlah seviyesine ulaşıp ölümsüzlüğe kavuşan bu ikilinin ismi, Mivz Hanedanlığı 6 büyük ailenin içinde olmasa bile sadece isimleri 6 büyük aileyi aldıkları kararlarını değiştirmeye yetiyordu.

"Peki ya Pers ve Ragnar? Onların hakkında yayılan bir haber varmı?

İhtiyar büyücü sağ eliyle çenesini sıvazlayıp tekrar konuştu."Var genç efendi, Wcax'ın gücünü aktarmak için yeni bir öğrenci bulmuşlar, bu bilginin çok büyük bir bedeli oldu, aynı zamanda büyük bir kalkınmaya geçtiler yakında savaş çıkabilir.

"Orduya büyük taarruz'a hazırlık için haber yollayın iki ay sonra saldırıya geçiyoruz!"

***

"Ragnar, buraya gelirmisin kardeşim." Mivz hanedanlığında büyük bir uyumla aralarında anlaşabilen iki kardeş vardı, onlarda Ragnar ve Persten başkası değildi.

"Evet, seni dinliyorum Pers." Ragnar hızlıca oturduğu sandalyeden kalkıp Pers'in yanına geldi.

Pers elini boşluğa doğru sallayıp havalanan cismi Ragnara uzattı.
" Bu madde babamız, yüce Kral II.Wcax Nogal'a ait olan Kutsal İmparator taşı, son görevini anlamış olmasın kardeşim, yapman gerekeni biliyorsun."

Ragnar havada asılı duran taşı alıp başıyla Pers'e selam verip odadan çıktı.

***

Bugünkü ikinci bölüm arkadaşlar yarın yada cuma günü tekrar bölüm gelicek.

Yorumlarınızı bekliyorum...

CorvoWo Geschichten leben. Entdecke jetzt