-6-

1.4K 48 4
                                    

Merhaba..  Biliyorum bayadır yayım yapamıyorum benimde kendimce sıkıntılarım oldu kusura bakmayın yaza bildiğim günler azaldı sınav sitresi, gıdadaki deneylerin rapor doldurma. Gıdacıysanız işiniz çok zor hele ki biyoloji,fizik ve kimyadan anlamıyosanız (benim gibi). Neyse çok uzatmaya gerek yok. İnşallah beyenirsiniz.  Yorumlarınızı eksik etmeyin canlarım okudukça çoookk mutlu oluyorum. 

Birde size bir soru soracağım. 

Sizce instagram hesabı açayım mı?  Sınıfımdaki herkes kitaba instagram hesabı aç diyorlar fakat pek emin değilim.  Sizce ne yapmalıyım?  Yorumlarınızı bekliyorum..

Medyada Mert Uyar

İyi okumalar...

"Kızım hazır mısın? " Odanın içinde kaçmak için planlar yaparken annemin sesini duymamla kala kaldım. Şu an benim dönüm noktam. Oldu oldu olmadı sıçtık.

"Ha-hazırım" değilim hazır değilim gelme -kapı açılıyo- ya gelme anne ne olur git, ne olur.

"Hadi kızım. Aşşağıda seni bekliyolar." yavaşca gelinliğin kenarlarından tutarak kaldırdım ve annemin yanına doğru gitmeye başladım.

Ben Arya Karsı. Bu yaşına kadar varlık içinde büyümüş, her isteği gerçekleşmiş, el bebek gül bebek büyütülmüş fakat babaannesi yüzünden evlendirilmek zorunda kalmış,  elinden hiçbir şey gelmeyen acizin tekiyim.

Aşşağıya indiğimde babamın karşısına geçtim.  Ev tıka basa dolmuş, çoğu çocuk videoya alırken çoğu aralarda sıkışmış bana bakmaya çalışıyordu.

Babam ufak bir konuşma sonunda elindeki kırmızı kuşağı belimden 3 kere geçirmiş ve anlımdan öpmüştü. Gözümden firar eden göz yaşını kimseye çaktırmadan sildim. Kapıya doğru açılan yolda babamın kolunda yürüken önümde duran bir kız çocuklara zarf veriyo. Bu da neyin nesiydi böyle? 

At'ın yanına geldiğimde seyis yardımıyla at'a binmiş ve yavaşca Uyar konağına doğru davul zurna eşliğinde gidiyordum. Arkamda bıraktığım küçük anılarımla birlikte. Hayatımın son dönüm noktası gibi.

Konağa gidene kadar etrafıma bakmakdansa gelinliğimi incelemeye başladım omuz kısımları açık bırakılmış straplez görünümlü fakat üstden kol bileklerime kadar inen dantelli detayıyla çok hoş bir görünüm kazandırılmıştı. Prenses model hafif kabarık eteği vardı ve çok güzel bir görünüm sergiliyodu. Acaba gelinliğimi kim seçmişti?  Her neyse düşündüğüm saçmalığa bakın. Saçlarımı tam ensemin üstünde topuz halinde yaptırmıştım, duvak olmadığından da duvak taktırmamıştım. Yuvarlak dantel görünümlü fakat pilastik olan küpelerimi takmış gelinlikle uydurmuştum. Sade kırık beyaz bi topuklu giymiş ve üstümdeki herşeyi tamamlamıştım.

At durduğunda etrafıma baktım. Uyar konağına gelmiştik ve ben o kapıdan geçtikden sonra dışarısıyla ilgili bütün bağlantım kopuyordu. Attan yavaşça inerek konağı doğru yürümeye başladım. Akamdan davul zurna eşliğinde bizim evde gördüklerimin  yarısı geliyordu.

İçeri girdiğimde en başta konağın büyüğü olmak üzere bütün herkes kapının önünde dizilmiş en sonra da benim evleneceğim adamın eşi duruyordu. Alımlı güzel bir bayandı, kendine özen verdiği aşikar dı peki ya beni neden kuma olarak alıyorlardı? Kim bu kadar güzel bir bayanın üstüne kuma olarak başka birini alırdı ki? Sinirle bana bakan gözlerinin altında ezildiğimi hissettim. Sanki "Neden geldi ki buraya?" Bakışları atıyordu. Benim üzerime de kuma gelse her halde bende öyle bakardım. Hak veriyordum ona.

Baştan başlayarak konağın hanımının, kardeşlerin ve en son olarak da enişte ve amaçların elini öpüp onların güzel sözleriyle karşılaşmıştım. En son olarak kuma olarak üstüne geldiğim kız elini göstererek içersini gösterdi. Onu takip etmem gerektiğini anlayıp peşi sıra gitmeye başladım.

Yalnız Masal Where stories live. Discover now