#34 Moje mišljenje o...feminističkom pokretu

51 10 12
                                    

Eh sad,da budem iskrena,ja sam toliko neupućena u ovaj život da mi znanje oko svet oko mene nije toliko opširno.Znam da su Simpsoni predvideli Trampocu pobedu,i to bi bilo to.Zato sam morala malo da proguglam o feminizmu.

Dakle, radi se, ako je verovati internetu, o položaju žena i o borbi za ženska prava.

Kada pogledam istoriju naše zemlje (a i drugih zemalja) , nije mi teško da uočim da  se žene ne pojavljuju skoro nigde.Priča se večito o nekim junacima,a pominju se samo njihove žene.Naravno,te žene bivaju predstavljene kao robovi, tojest kao sluge.Dakle, ona je žena, dužna je da ispunjava sve moguće želje svom mužu(khm khm robovlasniku khm khm).

Na žalost, toga na Balkanu i dalje ima.Žene se jednostavno smatraju slabijom i nevažnijom vrstom jer, Bože, one su slabiji rod.Ma kako da ne.

Pre oko 2 nedelje bila sam na ekskurziji i desilo se baš da na putu budu jedno 2 ili 3 slupana automobila, dakle udes.
Jedan moj vrlo pametan drug je izjavio kako je sigurno žena vozila čim je udes.Mislim da možete zamisliti moj bes.Kakva je to diskriminacija?Dokazano je da žene voze bolje od muškaraca, to je tako jednostavno.

No, da se ja vratim na to da su žene slabiji pol.Ne vidim čemu to.Ovo je 21. vek,a ne 15. i zato zaista ne shvatam poentu.Mnogo žena je neobrazovano i živi od plate svog supruga, samim tim i zavisi od njega.Onda ona mora da mu ispunjava svakakve želje i svašta nešto zaista neprikladno, al to ne bih trenutno pominjala.

Verovatno znate za onu Always akciju,ja je potpuno podržavam.

Smatram da su žene u da se vole, poštuju, da muškarci budu zaštitnici ako je to već slabiji pol, a ne silovatelji, jer onda to i ne pokazuje da ste jak pol, već veoma psihički i fizički slab čim napadate nekoga slabijeg od sebe.

Naravno,ima tu stvarno super brakova gde je tu samo međusobno poštovanje, svom srećom živim u takvoj porodici i roditelji me uče da uvek biram nekoga ko će me voleti na pravi način.

Ne smem da izostavim i brakove gde je žena silovatelj.Tu žena samo zapoveda muškarcu, a on, jadnik, nema nikakvo pravo glasa.

Volela bih da se malo žene uvaže, da se bore za sebe, kao što to neke čine.Ne trpi te uvrede poput 'ti si samo žensko' jer TI NISI samo žensko.Ti si jedna predivna mlada devojka, ili starija, i treba da ceniš sebe.

Zaključak:Devojčice, tojest devojke i žene, treba da poštujete sebe i da se borite za svoja prava.

Koliki si rtd od 1 do Ćufta?*2Where stories live. Discover now