Bölüm 11

129 18 6
                                    

Zaman gelip geçsede aldığımız yaralar iz bırakırdı ruhumuzda..

Benim çok fazla yaram vardı..

Kalp yarası..

Gönül kırgınlığı...

Aile yarası...

Dünyadaki herşeye bir çözüm bulunuyorken benim yaralarıma deva olacak ne bi yara bandı nede bir ilaç vardı.

Okulun bizim yarım dönemdeki okul durumumuzu yansıtan karneye bakarken, aslında bu karnenin benim için hiçbir şey ifade etmediği gerceği yüzümde buruk bir tebessüme yelken açtırtmıştı.

İnsanın yanında karnesini gösterebileceği hiçbir aile ferdi olmayınca galiba uzuz bi A4 kağıdına yansıyan durumu pekte ilgi cekici gelmiyordu.

Elimde karnem ve yüreğimi acıtan acı gerçeklerimle ağır ağır Hatice teyzenin evine doğru yol alırken, Bu yolda Korkutsuz gitmek bana biraz garip gelmişti.

'Çocuk karnesini aldı tabikide seni beklemiyecek o senin gibi kimsesiz değil, onun bir ailesi var'

İç sesimin acı gerçekleri gün yüzüne çıkarıp adeta gözüme sokarcasına hatırlatmasıyla yüzüm düşerken onun doğru soylüyor oluşu beni hiçte mutlu etmiyordu.

Her okul çıkışında beni kapının yanında bekleyen Korkuta o kadar alışmıştımki bugün gördüğüm boşluk benim açımdan hoş karşılanmamıştı.

Hatice teyzenin evinin bulunduğu sokağa girdiğimde gözüm benden habersiz mavilikleri bulama umuduyla Korkutların evine giderken orada olmayan mavilikler yüzünde çıldırma safhasına geçmek üzereydim.

Sabahtan itibaren tekrarladığım 'içimden bir ses  bugünun güzel geçicek' cümlesi tam bir fiyaskoyla sonuçlanmıştı.

Çünkü bugün Korkut'u o kadar az görmüştümki bugünü en güzel gün ilan eden benliğime gözlerimi devirip bugünü 'en kötü günüm' ilan etmiştim.

Evin önüne gelip cebimden çıkardığım anahtarla evi açıp içeri girerken içerde birini bulma umuduyla "Hatice teyze ben geldim" dedim

Elimdeki köpükleri elindeki bezle temizleyip mutfaktan bana doğru ilerleyen Hatice teyzeyi görmek beni mutlu etmişti. En azından her zaman yanımda olan bir Hatice teyzeye sahiptim.

"Hoşgeldin kızım"deyip yüzünün meraklı bir hal alarak elimdeki karneme bakarken "Karneni ver bakalım çok merak ediyorum"diyen Hatice teyzeye gülümseyerek elimdeki karnemi ona doğru uzattım.

Karnem fena sayılmazdı aslında güzel bile denilebilecek bir karnem vardı.

Hatice teyze elindeki karneme bakarken yüzündeki gülümseme dahada büyürken onunda benimle aynı fikirde olduğunu gösteren bu tepkisi benide güldürmüştü.

"Zeynep bu karne çok güzel, nerdeyse hiç zayıf notun yok"yüzündeki gülümseme biraz düşerken kısık bir şekilde içinden birşeyler mırıldanan Hatice teyzeyi anlamadığım için "Ne dedin hatice teyze anlamadım"dedim.

Hatice teyze sanki konuyu kapatmak istermiş gibi benim sırtımdaki çantamı alıp adeta içeri doğru kaçarken "Kapının önünde konuşulurmu Elif Sonra yel alıp hasta olucaksın"dedi

Hatice teyzenin azarlayan tonda konuşması beni güldürürken ayakkabılarımı çıkarıp içeriye doğru ilerledim.

--------------------------------------------

Normalde şen şakrak bir şekilde yaptığımız akşam yemeğinin üstünde adeta kara bulutlar dolaşıyordu.

Hatice teyze sofraya oyurduğundan beri bana bakıp ağzını birsey söylemek istermuş gibi açıp sonra vaz geçerek geri kapatıyordu.Söylemek istediği şey icimdeki merak duygusunu artık katlanamaz bir hale getirirken tabağımda kalan son pirinç tanesinide kaşığımla alıp yedikten sonra  kaşığımı Hatice teyzenin dikkatini çekmek için sert bir şekilde masaya koyarken sıkılmış bir ses tonuyla "Hatice teyze artık ne söyliyeceksen söyle sende kurtul bende"dedim çünkü biraz daha böyle durursan ben sıkıntıdan ve meraktan çatlıycaktım.

Hatice teyze benim çıkardığım sesle gözünü pilavından ayırıp bana çevirirken köşeye sıkışmış bir şekilde oflayıp yelkenlerini suya indirerek oturduğu sandalyeden kalkıp bana bakmadan çıkarak bana ithafen  "İçerde konuşalım "cumlesini kurdu

Onun bu sıkkın hali benide huzursuz ederken onun arkasından bende oturma odasına doğru ilerleyip karşısındaki tekli koltuğa oturdum.

Hatice teyze boğazını temizleyip gozlerini bana çevirirken gözlerinde karşılaştığım duygular beni afallatmıştı.

Gözünde gördüğüm duygu çaresizlikten başka birşey değildi

"Korkut ile evlenmen lazım Elif"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

yazarcım burda  bırakılırmı dediğinizi duyar gibiyim😎🤗 ama burda birakmazsam içimde kalırdı valla😉😋

YORUMLARINIZI BEKLİYORUM😗
BAKALIM NELER OLUCAKKKKK😀😆











MAVİ MAVİ MASMAVİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin