Hoofdstuk 5

275 15 0
                                    

Capitool

'Je mag je ogen weer opendoen,' zegt Yesha en ik open mijn ogen. Yesha is één van de drie stylisten uit mijn voorbereidingsteam. Ze heeft dik goud haar en roze wimpers die zo lang zijn dat als ze knippert, ze haar wangen raken. Haar huid is zongebruind en ze ziet, er ondanks alle Capitoolmiddelen, nog jong, fris en natuurlijk uit. Yesha heeft me net opgemaakt, maar ik heb het resultaat nog niet gezien.

'Wie had je haar gisteren gevlochten?' vraagt Ilvy. Ilvy is degene die mijn haar deed. Ze heeft een nachtblauwe huid en ze heeft allerlei gouden armbanden, kettingen en oorbellen in en omgehangen. Ze rinkelen als Ilvy beweegt, het maakt een tinkelend geluid als ze beweegt. Ik zou nog een derde styliste hebben, maar die was niet nodig. Tyra, een vrouw met knalroze haar een zilverkleurige huid, zou mijn huid behandelen, maar dat hoefde niet. Over het algemeen verzorg ik mijn huid redelijk goed en Lola verzorgde het ook. Maar in andere Districten, waar armen vaak getrokken worden, is het vrij noodzakelijk. Mensen uit die Districten hebben iedere dag namelijk maar een ding aan hun hoofd en dat is overleven. In principe zouden de Hongerspelen dus niets nieuws zijn, alleen daar wordt iedereen vermoord. Maar zij zijn wel gewend aan honger lijden en kou lijden misschien ook wel.

'Lola, dat was de styliste van mijn familie.' Ik krijg tranen in mijn ogen nu ik aan Lola denk. Ik huil sinds ik getrokken ben snel, maar eerst was ik helemaal niet zo'n huilerig type als sommige meisje op mijn school. Lola was een zus voor me, maar ik was de enige in huis die aardig tegen haar deed. Mijn vader schreeuwde tegen haar tot alles perfect en mijn moeder snauwde haar af en commandeerde haar de hele dag rond. Stefan zei nooit iets tegen haar en ging alleen als hij moest. Zijn uiterlijk boeide hem niet en daardoor had Lola altijd heel veel werk met hem. Ik ging ook wel eens naar Lola als het niet moest, maar gewoon om te kletsen. Ik mis haar en ik weet dat ze mij ook mist. Nu blijft ze alleen in huis achter, want de kans is groot dat ik niet terugkom.

'Meid, gaat het wel?' vraagt Ilvy bezorgd. Ik schud mijn hoofd, het gaat niet. Ik zou alles wat ik hier meemaakte aan haar willen vertellen. Lola gaf me altijd tips als ik het moeilijk had en ze was mijn steun.

'Ik mis Lola gewoon. Ze was een soort zus voor me en...' Ik snik even, 'ze steunde mij en ze stond voor me klaar. Ik was de enige die aardig tegen haar deed. Ze kon ook alles bij mij kwijt, we loste samen elkaars problemen op. Het is gewoon...' Ik snik nogmaals,'Wie is er voor haar als... als... als... ik er niet meer ben?!' De tranen stromen nu over mijn wangen. Tyra, die tot nu toe alleen maar wat zalfjes over mijn huid gesmeerd heeft, wrijft geruststellend over mijn rug.

'NEEEEEE! NIET HUILEN, JE MAKE-UP LOOPT UIT!' gilt Yesha hysterisch, waardoor ik in de lach schiet.

'Gelukkig, je lacht weer. Let maar niet op Yesh, ze is soms een beetje gek,' zegt Ilvy glimlachend en dan tegen Yesha: 'Yesh, er bestaat make-up remover en het valt best mee met de schade.' Yesha knikt en begint met mijn gezicht te renoveren.

'Wie zegt dat jij niet meer terugkomt Sky? Je ziet er zo sterk uit, misschien win je wel,' zegt Tyra bemoedigend. Mijn voorbereidingsteam is best aardig, al hebben ze niet veel problemen aan hun hoofd. Hun grootste problemen zullen zijn of hun huidskleur wel bij hun nieuwe jurk past. Sommige tributen hebben daar problemen mee, maar ik niet echt. Het enige wat ik verschrikkelijk vind is dat zij met plezier toekijken hoe wij elkaar uitmoorden.

'Wij gaan Sky, je bent klaar met je make-up en haren,' zegt Yesha. Ze geven me alle drie een kus op mijn wang en verdwijnen dan door een deur in de muur.

Na een paar minuten wachten komt er een man met een knalblauwe kuif uit diezelfde deur gelopen. Hij geeft me een hand en ik schud hem.

'Hallo, jij moet Sky zijn. Ik ben Dan, of Danny,' zegt hij en ik knik ter bevestiging. Hij draait zich om en haalt een hoes van het kledingrek. Nu hij zich omdraait zie ik dat hij allemaal zilverkleurige tatoeages in zijn nek heeft. Dan draait zich weer naar mij toe.

The Hungergames -  SkyWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu