3. příběh - Rande

429 28 41
                                    

téma: Sirius Black

téma: Sirius Black

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.


,,Tak co myslíš dvanácteráku, jak vypadám??" ptal se kamaráda.

Stál v koupelně před zrcadlem a srovnával si černou košili. Tedy, srovnával, jak se to vezme. Sirius Black ji vždy nosil nezastrčenou a s vrchním knoflíčkem rozepnutým. Červená kravata na krku, byla povolená.

Elegantní černé kalhoty ladily k jeho tmavým vlasům, které měl výjimečně lehce učesané. Volně mu splývali k širokým ramenům. Tmavou košili si ještě párkrát popotáhl dolů a vyhrnul rukávy až nad lokty.

Kriticky se na sebe díval, po chvíli se však sebevědomě usmál. ,,Hej, Jamesi, slyšíš?" křikl na kamaráda, který konečně vešel do koupeny.


James Potter se rozesmál ,,Siriusi, proč ti to mám říkat před každým randem, když máš sebevědomí na rozdávání." Sirius se ušklíbl ,,Na to jsem se tě neptal!" 

,,Fajn, jo, vypadáš dobře." James odcházel z koupelny, ještě se však zasmál a hlasitě křikl na kamaráda ,,Na zablešenýho psa!!" 

Sirius Black vyběhl z koupelny ,,Tak zablešenej pes jo? To říká ten pravej, paroháči!" pěstí udeřil kamaráda do ramene.

Potter se na něj zkoumavě podíval hnědýma očima ,,Proč mi nechceš říct za kým jdeš tentokrát? Snad to není ta Martha Swifhous z Mrzimoru." Poškleboval se. ,,Protože v tom případě by jsi si měl nacvičit zastírací kouzlo. Jestli vás někdo uvidí, bude tvá pověst Casanovy ztracená."

Sirius nasadil dotčený výraz ,,Pche, ty snad pochybuješ o mém vkusu? Jammie, věř mi, moje pověst bude stále perfektní."

,,Jak chceš kámo, jen jsem tě varoval." Znovu se zasmál a rozvalil se na posteli. ,,Kam ji vezmeš?" zajímal se ,,Jako vždycky? Nebo bude změna?"


Black přešel chlapeckou ložnici, rozhlédl se kolem, bylo to tu stále stejné, všude červeno-zlaté barvy. Už sedmým rokem to byl jeho domov... ,,Tentokrát to bude jiný místo. Vezmu ji k Čarovné Fontáně."

James Potter se prudce posadil a vytřeštil na kamaráda oči ,,Cože? Do toho nóbl podniku? Proč tam? Ale tu kravatu si budeš muset stáhnout. Tam nemůžeš vypadat jako potácivý pavián." Ukázal na povolený uzel na kravatě a rozepnutou košili.

Sirius se vrátil do koupelny, když vyšel měl knoflíček zapnutý a kravatu utaženou. Nervózně se ošil ,,Takhle mi to nesedí, nejsem to já, kámo." Postěžoval si.

Potter se na něj upřeně díval ,,Máš pravdu, nejsi to ty, ale hlavně proto, že jdeš do tohohle podniku. To mi řekni co je to za holku? Martha by se spokojila i s děravým kotlem v Londýně." Zasmál se svému vtipu. ,,Proč musíš nasadit vyšší laťku, neříkej, že tvoje prověřená taktika tentokrát nezabrala."

BRADAVICE 1 - Utajené PříběhyKde žijí příběhy. Začni objevovat