#8 Loučení

5.4K 359 15
                                    

VAROVÁNÍ: Neuvěřitelně klišé kapitola; snaha o romantiku 

Steva Rogerse vzbudilo pípání přístrojů. Víčka měl ještě pořád těžká, ale přesto se je snažil nadzvednout, aby mohl zjistit, kde se nachází. Co se stalo?

V hlavě měl neuvěřitelný bordel a všechno se mu to proplétalo a míchalo. Poslední, na co si momentálně vzpomínal, byla Nelie v Samově bytu a jak klidně tam spala. A potom ten její úsměv, když zjistila, že je zpátky. Znovu zavřel oči. Ještě nebyl připravený čelit světu.

~

„Jestli se Ti něco stalo, přísáhám, že mu nakopu zadek. Měl tě hlídat. A co udělá? Zatáhne tě do dalšího nebezpečí. To jsi taky klidně mohla zůstat u mě. Co je tak těžkého na tom, nechat tě v bezpečí? To tě klidně mohl hlídat i Thor a ještě by jsi byla v jiném světě," když Steve nabyl vědomí, slyšel naštvaného Starka. Tony byl tady? Nakope mu zadek? Proč?

„Anthony Starku, opovaž se! Jsem v pořádku. To prostě patří k vašemu životu a i Steve trpí superhrdinským komplexem. Nic se mi nestalo, byla jsem naprosto mimo dění. No dobře, možná jsem byla ve stejné budově jako Fury. Ale jenom možná," byla tam. Nelie tam byla taky. Přišli se na něj oba podívat a pak mu nakopat zadek? Znovu zavřel oči, ztrácel vědomí.

~

Když se probral potřetí, s nadějí, že už to bude naposledy a že pak už nespadne znovu do bezvědomí, bylo kolem něj naprosté ticho.Žádné hlasy, žádné pípání přístrojů.

Znovu otevřel oči a rozhlídl se kolem. Bílé stěny, postel, na které ležel, a přístroje u postele. Naproti byla televize a u jeho postele, kromě přístrojů, bylo ještě křeslo, ale bylo prázdné. Musel být v nemocnici. Zdálo se mu, že tu byla Nelie? Byl tu vůbec někdo? A jak se sem dostal?

Dveře se začaly pomalu otvírat a Steve otočil hlavu a napjatě čekal, koho uvidí. Bál se zklamání, že by to mohl být jenom doktor. Ale potom uviděl svého nového přítele, s jeho manželkou, která na něm byla pověšená, jako koala na stromu a klidně oddechovala. Sam se podíval na Steva a když si všiml, že už je vzhůru, pousmál se.

„Nechtěla se od tebe hnout. Až dneska jsem ji donutil, aby se šla najíst a když se dlouho nevracela, šel jsem ji zkontrolovat. Spala u automatu na kafe," položil opatrně Nelie do křesla. Hned se schoulila a spala dál. Musela být vážně vyřízená. Steve si přál, aby ji mohl chytit za ruku a sledovat ji, jak spí.

„Dneska? Jak dlouho tu jsem? Nedokážu si utřídit myšlenky..." přiznal zmateně. Přitom sledoval Nelie, která klidně oddechovala. Byla tu s ním celou dobu?

„Ten tvůj kámoš tě dost zřídil. Už skoro týden. Ani se od tebe nehnula, dělala si starosti a kdykoli musela na chvíli jít vedle, šílela. Steve, ta holka tě fakt miluje," Steve se pousmál. Znovu se mu zavíraly oči, znovu upadal do sladkého spánku. Ta holka tě fakt miluje. A on fakt miluje ji.

~ [FLASHBACK] ~

Nelie utíkala k řece. Viděla, jak to všechno spadlo a měla tušení, že se tam nacházel i Steve, když se to stalo. A byla si naprosto jistá, že to celé musel přežít. Počítala s nějakým zraněním, ale nevěřila v jeho smrt. Nebyla si jistá, kde přesně by měla hledat, nechala svoje nohy, ať ji vedou.

Začínala si dělat starosti o Steva. Nečekala, že by na něj hned natrefila, ale ještě stále ho nenašla. Začala přemýšlet nad tím, kam daleko ho mohl donést proud, pokud by byl v bezvědomí. Bezradně stála u břehu a rozhlížela se.

Stark's Little Sister [1] [Avengers CZ FF] ✔️Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ