Princess of the Woods: Hoofdstuk 8

160 17 0
                                    

Een week later ging het beter. Effie kwam naar buiten. Ze wilde weer wat eten. Op een dag nam ze zelf een duik in de zee. Het water was heerlijk fris en dolfijnen zwommen vrolijk rond. Het werden Effie's nieuwe maatjes. Samen met hen zwom ze door de baai, waar ze prachtige, kleurrijke vissen en koralen tegen kwam. Tante Ella zat altijd op een handboek op het zand, te genieten van het weer. Ze vertelde Effie over haar jeugd. Hoe zij en Oom Jack elkaar hadden ontmoet en na de dood van Effie's ouders, samen met Effie, de Vallei verlaten hadden. Effie was hier dus geboren. Haar vader was dus gestorven in de strijd tegen het Rijk. Had zij dan haar leven in een 'vijandig gebied' gewoond?

Op een dag zat Effie samen met Tante Ella op de handboek, te kletsen. Effie merkte dat het haar tante goed deed dat ze weer in haar thuisland was. Ze waren hier vrij en ze hoefden niet werken. Niemand had hen tot nu toe gestoord. Het klinkt raar, maar Effie voelde zich gelukkig. Ze miste haar oom natuurlijk ontzettend, maar ze vond het fijn in de Valei.

'Lieverd, zou jij wat vers fruit willen halen? Yuki heeft vast nog wel wat liggen. Ik heb wel zin in iets zoets.' stelde Tante Ella voor. 'Ja! Goed idee, ik ga meteen!' zegt Effie enthousiast. Ze stond op en liep weg van het strand. Ze kwam richting het dorp, dat nu steeds groter werd, door alle nieuwe soldaten, die hun tenten overal neerzetten. Veel van hun waren jonge jongens, maar ook een paar meisjes hadden zich als soldaat aangemeld. Vreemd, want Effie had niet gemerkt dat er zo veel mensen in de Valei woonden. Effie stond stil bij Yuki's tent en wilde de tentflap opzij slaan, maar toen hoorde ze stemmen, die kennelijk in een serieus gesprek waren.

'Het wordt tijd dat ze zich bij de andere jongeren voegt, dat we het haar vertellen. Ze is nu al meer dan een week hier en mensen beginnen zich af te vragen wie ze is. De tijd is gekomen, de sterren zijn helder: de Redster moet zich gereed maken voor de Zoektocht!' zegt de stem van Chiron, de Heer der centauren, die Effie er eerder ermee had geconfronteerd had dat ze met een vampier stond te praten; Yuki dus. 'Ze is er nog niet klaar voor mijn vriend, het verdriet om haar oom is nog te vers. Ze is nog niet sterk genoeg voor een mentale en fysieke training, niet nu ze in de rouw is.' zegt de prachtige stem van Yuki.

Effie duwt een stukje van de tentflap opzij om te kijken. Wie is die Redster en wat is de Zoektocht? 'Al meer dan tweehonderd jaar leven de Vrije Volken van de Aarde onder het bewind van Asmadom. Al meer dan tweehonderd jaar worden onze onderdanen uitgebuit, vermoord. Hoe lang houden ze uw moeder al vast? Het is tijd dat we onze landen terug winnen en het Kwaad wegvagen van deze wereld!' zegt Chiron boos. 'Wat als ze het niet wil? Wat als ze de kracht niet heeft om het Wapen te vinden? Wat als............. Wat als faalt?' zegt Yuki bang. 'Ze heeft de kracht. Het bloed van Arthos loopt door haar aderen. Zij moet slagen. Want als zij het niet vindt, vindt niemand het.' zegt Chiron.

Plotseling beseft Effie waar ze het over hebben. Zijzelf is de Redster. Ze moet oorlog gaan voeren. Van de schrik houdt ze haar adem in. Chiron en Yuki horen het. Maar voordat ze de tentflap hadden kunnen omslaan, was Effie al weg. Diep de Valei in, om na lang te rennen eindelijk in huilen uit te barsten.

Princess of the WoodsTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon