Princess of the Woods: Hoofdstuk 3

207 16 4
                                    

Na een verschrikkelijke avond staat Effie weer buiten op het plein. Ze ademt de koude lucht in en kijkt langs zich. Tilly is verstrengeld in een innige omhelzing met een jongen met wie ze de hele avond al aan het dansen was. Na een tijdje maakte ze zich los uit de omhelzing en wende zich tot Effie: 'Ga je nog mee met mij, of ga je naar huis?' 'Ik ga lekker naar huis, ga jij maar door met, euh......, waar je mee bezig was.' 'Oké, welterusten dan.' zegt Tilly en ze gaat weer door met zoenen.

Effie loopt naar Eddo en stapt op. Het voelt heerlijk om buiten te zijn, na een lange avond vol dansen en vieze kereltjes die hun handen maar niet thuis konden houden. Toen de school eenmaal uit zicht was en Effie de duinen was gepasseerd, liet ze Eddo galopperen.

De sprint was heerlijk en Effie keek naar de sterrenhemel. Wat mooi! Drie sterren stonden precies onder elkaar verhelderden de hemel heel mooi. Een tijdje bleef Effie kijken, maar besluit om toch weer op te stappen. Tante Ella zou het niet fijn vinden als Effie zo lang weg bleef.

Effie reed de duinen uit en volgde de bosrand. Toen zag ze opeens rook opstijgen in de lucht. De wolk met rook wordt steeds groter en achter de bosrand lichtte iets op. Effie vertrouwde het absoluut niet, dus liet ze Eddo snel de hoek om galopperen. En toen zag ze het. Er stond iets in brand. De boerderij.

Een geluidloze schreeuw kwam uit Effie's mond. Voordat ze het wist, was ze afgestapt en stond ze voor de boerderij. Alles brandde. Waar waren ze? 'Oom! Tante! Waar zijn jullie?!' De vlammen slokte alles op; de stallen, de schuur, het huis.....

'Effie! Effie! Ik ben hier!' hoorde Effie uit de schuur. Effie rende een rondje om de schuur en kwam terecht bij de kleine deur, helemaal achterin. Hij hing half uit zijn scharnieren. Effie beukte in tegen de deur en hij viel op de grond. Tante Ella stond in de schuur, zwart van het roet en er lagen dingen op de grond. Lichamen. Aan de uniformen en de wapenuitrusting te zien, waren het koninklijke soldaten. Een koekenpan lag naast een van de lichamen. 'Effie! Je moet hier weg! Ze kwamen voor jou, ze wilden je meenemen! Er zijn er nog meer, je oom probeert ze tegen te houden!' 'Wat! Waarom....' Meer tijd om te vragen had Effie niet. Oom Jack kwam binnen stormen en hij probeerde de deur te blokkeren. Soldaten beukten tegen de deur aan en een van hun schreeuwde: 'geef het op! We vermoorden jullie!' 'Ga! Nu!' riep tante Ella. Effie wilde niet, maar tante Ella duwde haar naar de hooiladder. Effie klom erop en keek vanaf de verhoging neer op haar oom en tante, die zo meteen vermoord, of verpletterd zouden worden door de schuur. 'Spring naar buiten, haal Eddo en ga het bos in! Stop niet met rijden totdat je bij een wei met een oude eikenboom komt!' Tranen stroomden over Effie's wangen, maar ze draaide zich om en sprong naar buiten en landde op een hooibaal. Ze klom eruit en rende naar Eddo. Voordat ze ervandoor ging, keek ze nog een keer om naar de boerderij. Haar huis, familie, ging in vlammen op.

Princess of the WoodsKde žijí příběhy. Začni objevovat