Princess of the Woods: Hoofdstuk 6

175 19 2
                                    

Het uitzicht is een enorme vallei, met daarin een grote nederzetting van tenten en kleine huisjes. Ze reiken zo ver als Effie kan kijken. Maar het meest indrukwekkende is een kasteel, liggend op een grote rots, die uitkijkt op de zee. Zover Effie kan zien, is het een beetje in verval geraakt. Kapotte ramen en de eens zo trotse torens zijn overwoekerd met klimop. 'Kasteel Domestico.' de vrouw haalt Effie uit haar trance. 'Lang geleden zetelden daar de koningen en koningen van weleer. 'Goed gezegd, Majesteit.' zegt een onbekende man. Nou, het is geen mens. Het is een centaur; half mens, half paard. 'Is dit het meisje?' vraagt de centaur. 'Inderdaad, maar ze moet nog een beetje bekomen van de schrik denk ik.' 'Weet u het zeker? Dadelijk is ze een spion.' zegt de centaur met een argwanende blik. 'Ze is het, ze draagt het teken.' zegt de vrouw vastberaden. 'Welk teken?! En ik ben geen spion!' , zegt Effie boos, 'jij zei dat ik mijn familie mocht zien!' Effie wendt zich boos naar de vrouw.

Dat had ze niet moeten doen. De centaur grijpt haar arm vast en zegt: 'een beetje respect voor, Yuki, de kroonprinses der vampiers!' 'Vampiers?' vraagt Effie. 'Geen zorgen, mensenbloed staat op ons menu.' zegt Yuki. 'Als je mij nu wilt volgen, dan breng ik je naar je tante.' Effie wil ook nog vragen waar haar oom is, maar na nog een keer naar de strenge centaur gekeken te hebben, laat ze dat maar achterwege.

Met z'n drieën lopen ze tussen de huisjes en tenten door. Mensen komen naar buiten, ze buigen voor Yuki en kijken Effie verbaasd aan. Alsof ze nog nooit een ander mens hebben gezien. De weg loopt steeds meer omhoog, de valei uit, richting de heuvels en het strand.

Na een kwartier in stilte te hebben gelopen, komt het drietal uit bij het strand. Prachtig helderblauw water wordt verlicht door de zon, waardoor het lijkt of er diamanten in de zee liggen. Er staat een enkele tent op het strand. Er hangt een vlag halfstok.

Effie wordt bang. Ze probeert zo snel mogelijk de tent te bereiken en gast naar binnen. Ze ziet haar tante staan. Gekleed in zwart. Effie loopt naar haar tante toe en ziet waar ze bij staat. Haar oom ligt opgebaard op een bed. Alsof hij slaapt, maar Effie weet zeker dat hij nooit meer wakker zal worden.

Dan wordt alles zwart.

Princess of the WoodsWhere stories live. Discover now